Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 162
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
И аз набучих клечки от кибрит, но няма полза  Thinking Освен да опитам и със сапунена вода, но в какво съотношение?

# 196
  • Бургас
Eдна позната се избави от гълъбите по терасата с репелент срещу гълъби под формата на спрей.

Вижте тук, има цяла тема, дано намерите подходящо средство

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=714864

благодаря ти  bouquet

# 197
Как да освежа бели дантелени пердета?
Окачени на корниза са ок, но като ги свалям за пране сивеят на  най-ниската част.

# 198
  • София
 Мама на.., аз моите ги накисвам за няколко часа във вода и сода бикарбонат, след това пера в пералнята. Стават искрящо бели.  Peace

# 199
Мама на.., аз моите ги накисвам за няколко часа във вода и сода бикарбонат, след това пера в пералнята. Стават искрящо бели.  Peace
Как преценяваш колко сода да сложиш?
Едно пакетче, две или по-малко?

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 18:13 от Мама на...?

# 200
  • София
На око слагам.  Grinning

# 201
Дантелените пердета се изпират най-добре с прах за пране, независимо в какво се киснат преди това.
В магазините на DM имаше специален прах на дози за пране на пердета, но вече не помня какъв беше.
Гелове и течни препарати не вършат същата работа - правила съм сравнение.

# 202
Пердетата ги кисна със сол. Слагам 2шепи.

# 203
И аз кисна пердета или със сол, или със сода. После поизплаквам малко и слагам в пералнята. Не ми е направило впечатление дали прахът е по-ефикасен от гела.  Thinking

# 204
  • София
Бели дантелени пердета се перат най-лесно и най-добре /за мен/, като ги натикам в пералнята, пусна ги с хубав препарат за бяло пране, на програма за деликатни или синтетика и излизат блестящи.

# 205
Аз загорих една касерола с млечен крем... ами няма чистене. Ни А1, ни изваряване и търкане със сода или онези абразивните прахчета (от типа Бинго OV)... Касеролата е неръждавейка, освен да купя телче и да жуля докато излезе?

Пуснали са един нов вид тел за съдове със синя намазка от препарат. В опаковка са по 10 бройки. За цената нищо не мога да кажа, защото ми ги носят, също не знам откъде ги купуват. Върху опаковката е написана марката "S.O.S.". Много съм доволна от тях. Потърси в мрежата.
А иначе преди тези по-специалните, ползвах обикновени телчета. Но в загорелия съд  предварително кипвам оцет и сода (внимателно, че кипи много!!!). По безопасно е да кипнеш само оцета в касеролата, да махнеш от котлона и да сложиш содата. Оставяш да кисне и се охлади.  И после търкаш
до резултат! Успех! Simple Smile

А за пердетата - да добавя: винаги ги пера със студена вода (0 температура!). Така не се мачкат. Спестявам си гладенето като ги центрофугирам на 1200 оборота и още влажни ги окачвам . Така от собствената си тежест те се изправят и като изсъхнат са като гладени.

# 206
  • Добрич
Здравейте,
Видях че обсъждате котки, мравки, гълъби Simple Smile да се включа с едно питане. Детето го е нахапала бълха, мисля че видях в детската стая преди няколко дни една. Странно, че ние с татко му нямаме ухапано,а малкия е ухапан и по крачетата, и по слабините, и по гърдите. С какво да пръскам, за да се отървем?
Преди 3 седмици носих килима от детската на пералня, допускам от там да е донесена бълха.

# 207
  • под тепетата
Пръскам с Биокил.Инцидентно имаме посещения на единични охранени хлебарки и мравки. Има дете и куче вкъщи и за да не се притеснявам за здравето им ползвам това.
  http://www.propharmaonline.bg/index.php/default/biokil-sprej-500ml.html

# 208
  • Варна
Пръскам с Биокил.Инцидентно имаме посещения на единични охранени хлебарки и мравки. Има дете и куче вкъщи и за да не се притеснявам за здравето им ползвам това.
  http://www.propharmaonline.bg/index.php/default/biokil-sprej-500ml.html
А има ли ефект от този препарат. И аз съм с дете на 1годинка и се чудя как да третирам единични инсекти?

# 209
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
http://www.hefty.co/oven-cleaner/ - за почистване на фурна ... Не съм го пробвала този начин - има ли някой, който го е пробвал, да каже дали наистина става?

Общи условия

Активация на акаунт