Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 320
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • WonderLand
Кари,
Опитай с лимонов сок и  остави на слънце или с кислородна вода. Обаче ако е тъмна дрехата, не знам дали няма да избелее.

Това , съм купувала от Кауфланд, но не съм видяла голям ефект.
Мерси. Да ти кажа и аз четох за лимоновия сок,но наистина май ще избледнее доста. Панталонките не са тъмно, мноого бледо зелено са( почти към бяло), но имат е един тон по тъмно раета. Четох и за кислородна белина, но не знам... Като пробвах със сода и оцет, мисля че избледня петното, но не много. Снощи нямах време да повторя,пък ще видим...

Препарата който съм посочила малко по-горе Perilis Spot Cleaner премахва петната без да променя по какъвто и да е начин цвета да плата. Нито избелява нито нищо. Една опаковка струва около 2лв и стига за страшно много време. Защо не пробваш с него?

# 571
Не знам дали тук да питам, но много хора си перат обувките в пералнята. Естествено, няма такава програма, а пералнята ми позволява много настройки. Искам да пусна разни гуменки, пускала съм ги на кратка програма, че ме беше страх. Как перете обувки и маратонки в пералнята ТОЧНО- демек, обороти, време и т.н.?

# 572
Пера ги на ръчно пране или на деликатни.
Центрофугата я намалявам, въпреки че онзи ден пуснах маратонките на ММ на стандартна програма с пълен оборот на центрофугата, нищо им нямаше, за да не се "бият" в барабана слагам стари тениски и хавлии да омекотят ударите.

# 573
Мен повече ме е страх за пералнята, гуменките не ми пука толкоз Simple Smile

# 574
  • София
Мен повече ме е страх за пералнята, гуменките не ми пука толкоз Simple Smile

Трябва да е пълна пералнята, тогава няма причини за страх.

# 575
  • Русе
На нормална програма, памук или синтетика, на мах обороти, пълна с разни дънки, панталони, старо одеало или нещо такова. От години пера поне по 2-3 чифта седмично всякакви маратонки, джапанки и тем подобни. Без естествено обувки от естествена кожа.

# 576
Няма проблем за пералнята, съгласна съм със змия.

# 577
Почнах да махам стелките на обувките, че в последно време ми се разваляха в пералната.
Пера на 30 градуса с намалена центрофуга.

# 578
Кари,
Опитай с лимонов сок и  остави на слънце или с кислородна вода. Обаче ако е тъмна дрехата, не знам дали няма да избелее.

Това , съм купувала от Кауфланд, но не съм видяла голям ефект.
Мерси. Да ти кажа и аз четох за лимоновия сок,но наистина май ще избледнее доста. Панталонките не са тъмно, мноого бледо зелено са( почти към бяло), но имат е един тон по тъмно раета. Четох и за кислородна белина, но не знам... Като пробвах със сода и оцет, мисля че избледня петното, но не много. Снощи нямах време да повторя,пък ще видим...

Препарата който съм посочила малко по-горе Perilis Spot Cleaner премахва петната без да променя по какъвто и да е начин цвета да плата. Нито избелява нито нищо. Една опаковка струва около 2лв и стига за страшно много време. Защо не пробваш с него?
Ще го имам в предвид и него, благодаря.
Просто използвах какви ли не препарати - това петно е ужасно. #Cussing out
досега не ми се е случвало такова чудо, явно боите са най- трудни за премахване, това чудо се е вградило в тъканта направо...

# 579
Пера всякакви обувки най-безжалостно в пералня, но преди това измивам подметките, а ако има много кал след някой пикник или планински преход, пера в леген с четка и после пак в пералнята. За баланс ползвам стари работни дрехи. Ползвам кратката 40-градусова програма или дори 60-градусовата, ако са силно замърсени. Ако ще зареждате цяла пералня с обувки, които са с повечко вата, например детски ботушки и боти, е добре да сложите по-малко препарат, защото пълнежът в апреските например действа като гъба за съдове - разпенва много и пяната може да тръгне нагоре към чекмеджето и да се опита да излезе.
Пера и обувки и чехли от естествена кожа.
Наистина трябва да е пълна пераляната, иначе подскача яко.

# 580
  • София
Пера само гуменки и маратонки, на 30 градуса, без центрофуга

# 581
  • до най-прекрасния мъж
А как си дезинфекцирате после пералните? Аз съм прала 1 път в старата пералня, но не ми е хигиенично някак да пера маратонки и после бельо и не съм повторила повече.

# 582
  • София
А как си дезинфекцирате после пералните? Аз съм прала 1 път в старата пералня, но не ми е хигиенично някак да пера маратонки и после бельо и не съм повторила повече.

Пускай един цикъл без нищо в пералнята.
Чак пък дезинфекция не би ми хрумнало да правя.

# 583
  • до най-прекрасния мъж
Аз си я чистя с препарат за перални един път на няколко месеца, така или иначе. Обаче, мислех да не би да има нещо друго.
Старата я пусках с белина на 90 гр., но беше много стара и не се притеснявах какво ще стане с нея.

# 584
  • Варна
Ползвам този дезинфектант, задължително като пера и след като пера обувки в пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт