Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 336
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • оттам, откъдето започва България
Бях писала и преди, че идеално отпушва Сода каустик на люспи: https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%BA%D … -wziMKvzay_Y4M%3A Това е примерна снимка и цена, защото аз я купувам на друга цена и в друг цвят опаковка, но това са подробности. Перфектно изчиства каналите.  Peace

# 556
Ще пробвам содата и оцета, защото имам деца, животни, баба и невнимателен мъж, страх ме е със сода каустик

# 557
Здравейте!
Чета темата и използвам някои от "хитринките". Искам да изкажа благодарност на didka pitka за идеята за употребата на лятна или зимна течност за чистачки за почистване на прозорци. Течността се справя чудесно с почистването и на прозорците, и на хоризонталните щори.

# 558
Carrie br, боя за коса ми се е изпирала от хавлиена кърпа без предварително третиране, затова и не взех отношение, тъй като не съм използвала никаква "хитринка".

Ирене, пробвай с кока-кола, тя разтваря ръждата. Ако дръжката е платнена, имаше един препарат в ДМ за премахване на ръжда, който беше много ефективен. В едни малки зелени шишенца беше, но не знам дали още го има. С него си изчистих петна от бяла риза останали от един сушилник за дрехи.

ПП Намерих снимка на препарата

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 16:43 от *Avalon*

# 559
  • WonderLand
За петна върху текстил използвам ето това.

С него съм премахвала стари петна от кръв, кафе, лютеница, череши, домати и т.н. мисля, че и с ръжда би се справило. А и не е изобщо скъпо - около 2лв за опаковката.

# 560
Имам гумена камбанка за почистване и отпушване на канали.
Ето такава

Така както ТУК чичкото показва, отпушвам без проблеми моите канали. Само че предварително залепям със здрав, широк скоч горната дупка, за да стане вакуум. Става и за ваната, и за душ-кабината.

Ползувам метода и за профилактика когато мирише от канала.
Наливам гореща вода, после ръся сода в канала и накрая лимонтозу.
Почва да кипи леко, забърсвам около канала, за да не разяде метала.
Оставям да действува един час и след това мия пак с гореща вода,
като накрая ползувам камбанката, за да се отлепят наслагванията по стените на канала.

# 561
Имам гумена камбанка за почистване и отпушване на канали.
Ето такава

Предполагам, не си я купила от България.
Миналата година обикалях за подобна в нашите магазини. Предлагат се китайски камбани и то, много плитки и изработени от много тънка гума. Нещо, което изобщо не може да свърши работа.
С голям зор успях да намеря от старите у една приятелка.

# 562
У дома имаме две такива, но явно проблемът с канала ни е много по-голям и затова ползваме металните спирали, телове, а откакто открих содата каустик на люспи редовно си правя профилактика, не чакам да се запуши канала.  Peace

# 563
Купувала съм я от Баумаркт в Германия, но е ужасно качество. Гумата не е еластична и не прави добър вакуум. Преди години имаше по-добри -с по-стабилна гума. Сега видях в амазон, че има най-различни.

Ето тук.
Бих си купила нова, по-добра камбана, ако видя някъде из магазините.
Преди два-три дни купих и сода-каустик за всеки случай.
Тръбите в кухнята под мивката са едни пластмасови боклуци, които често започват да миришат, затова правя профилактика като се присетя.
В душкабината сложих една решетка на канала.
Хваща всички косми и е лесна за чистене.

# 564
Аз имам такава решетка на мивката. Наистина всичко хваща. Само че някой болен мозък странно е съединил тръбата от мивката в кухнята, от мивката в банята и канала на банята, след което следва гадна чупка на тръбата и явно там става пробвем. Но той си ни е наследство от предните собственици.

# 565
SilverDream В какво съотношение използваш кока-кола - вода newsm78 Имам едни  метални поставки в банята, които  хванаха ръжда, въпреки че бяха скъпи и мисля да ги подложа на тази процедура. Предишните поставки/бяха по-евтини/ ги третирах с някакъв препарат , който свали не само ръждата , но и лъскавото покритие...

# 566
  • WonderLand
SilverDream В какво съотношение използваш кока-кола - вода newsm78 Имам едни  метални поставки в банята, които  хванаха ръжда, въпреки че бяха скъпи и мисля да ги подложа на тази процедура. Предишните поставки/бяха по-евтини/ ги третирах с някакъв препарат , който свали не само ръждата , но и лъскавото покритие...

Не слагам вода, само малко оцет ако ръждясалия предмет има и следи или натрупвания от варовик. Проблем до сега не съм имала, все пак колата не е чаааак толкова силна, но според мен върши работа  Peace

# 567
*Avalon* , благодаря все пак, че се включи.
По-късно ще пробвам пак със сода и оцет втори път и ще споделя дали има ефект. Peace

# 568
  • На брега на реката
Кари,
Опитай с лимонов сок и  остави на слънце или с кислородна вода. Обаче ако е тъмна дрехата, не знам дали няма да избелее.

Това , съм купувала от Кауфланд, но не съм видяла голям ефект.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 06:31 от Бобулина

# 569
Кари,
Опитай с лимонов сок и  остави на слънце или с кислородна вода. Обаче ако е тъмна дрехата, не знам дали няма да избелее.

Това , съм купувала от Кауфланд, но не съм видяла голям ефект.
Мерси. Да ти кажа и аз четох за лимоновия сок,но наистина май ще избледнее доста. Панталонките не са тъмно, мноого бледо зелено са( почти към бяло), но имат е един тон по тъмно раета. Четох и за кислородна белина, но не знам... Като пробвах със сода и оцет, мисля че избледня петното, но не много. Снощи нямах време да повторя,пък ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт