Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 341
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Привет!
МНОГО искам да си оправя едни панталонки, накапахме ги с боя за коса #Cussing out
Яд ме е и просто искам да я премахна, дано има начин. С меглио не става, пробвах с оцет и сода( мисля че леко се изсветли)..... За късмет нямах много сода, ще купя после да пробвам в равни количества, но достатъчно.
Четох разни неща за кислородна белина?
Не знам, искам да чуя има ли някой при който , някакъв метод за почистване е проработил реално? newsm78

# 541
  • Пловдив
Имам две питания...първото да споделите ефикасен метод за отпушване на канал.Изтича вода,ама има запушване.
Второ,ако знаете с какво да намажа стелката на едни сандали,че като ходя и издават един такъв звук...все едно залепва стъпалото и е неприятно.

# 542
За канала има едни прахчета. На опаковката им пише за студена или топла вода, по мое мнение няма разлика. Сипваш в канала и чакаш, колкото е оказано в описанието.

# 543
  • Sofia
За отпушване на канали ползвам сода и оцет,но когато е яко запушване слагам и от сухите смеси за канали,с топла или студена вода.

Смени стелката Peace

# 544
На сандали едва ли ще може да я смени. Може би ако пробваш пудра?
Как се ползва сода и оцет за отпушване на канал?

# 545
  • WonderLand
Здравейте, страхотна темичка.

Искам да попитам хората, които имат разбоядисани бели дрехи и искат да ги оправят защо просто не използвате белина, ако по дрешката няма други цветове?

За загорял съд, които няма незалепващо покритие  понякога използвам стъргалка за стъклокерамика. Това е едно ножче, остро като бръснач, с което остъргвам ако има нещо загоряло върху стъклокерамичния плот, без да го драскам. Много е удобно и за такива съдове, а също и за премахване на лепенки, винетки и стикери от стъклото на колата.

На скоро ми се наложи да изчистя хубаво главата не душа, защото беше ръждясала доста - потопих слушалката в смес от кока кола (истинската) и оцет. Сега е като нова.

# 546
  • Sofia
Сипвам пакетче сода в канала и около 1/2л.оцет. Започва да шупти,престоява около 10мин.и после наливам вряла вода.

# 547
И аз съм го правила това, има ефект.

# 548
  • Добрич
Може да се добави и пакетче лимонтозу. Слага се първо, после содата, после оцета.

# 549
Молци в храната - помощ  Laughing
Четох някъде, че се препоръчва палетите с ориз, боб, леща да се слагат за няколко часа във фризера веднага след като бъдат купени от магазина, за да се замразят евентуалните насекоми  Sick
Други изпитанимерки ако знаете, казвайте! Намерих в ориза, но може и в брашното да има, а него ако го сложа във фризера, може би ще стане на буци, знам ли...  newsm78

# 550
  • Добрич
Изхвърли ги по-добре. Иначе рискуваш да заразиш всички продукти.
Почисти цялото шкафче, остави отворено, по възможност да влиза много слънчева светлина. Има едни ленти, или картончета, които се слагат на вратичката и ги ловят. Но окончателното им изтребление е много трудно. Имах в старата кухня, та съм си патила..

# 551
  • София
Другото много важно е хранителни продукти като брашно, леща, боб, въобще неща, които молците консумират да се държат в хермитечески затворени кутии.

# 552
За запушване на канал знам, че помага това, което споменавате в пакетчето( за топла или студена вода),Тубофло се казва.
ПП: Никой ли не е успял да премахне боя за коса от дреха? Tired

# 553
На дългата дръжка на една отдавна неизползвана чанта имам ръжда. Сега обаче дръжката ми трябва, мога ли да премахна ръждата?

# 554
От течното тубофло съм по-доволна в сравнение със сухите смеси, случайно го купих, но така както след него никога не ми се е отичала ваната, та минавам на него

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 14:17 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт