Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 360
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
О, ограда е силно казано... харесала съм няколко пустеещи парцела и искам пред тях да лепна лист, че търся имот. Повечето са оградени с мрежа, та  не знам и къде точно да я лепна тази обява... може би на съседен стълб...
Слагаш съобщението в пвц джоб и прикрепваш със свинска опашка, така ще издържи по дълго.

# 526
Рима, супер идея! Няма и да мацотя по оградите на хората! Благодаря!

# 527
Хора, съсипах една красива бяла блузка с дантела, която на всичкото отгоре е на кандидат - снахата. Не съм видяла,че в прането са попаднали едни черни бикинки и дантелата стана сива. Има ли нещо, с което да мога да оправя белята? newsm78

# 528
  • Пловдив
Със зелените гел-капсули на Ариел и 2-3 цветоулавящи кърпички на пране (общо 4 или 5 пъти ги въртях аз) спасих всичките бели дрехи, които бяха станали розови от една не видяна кърпа за глава Whistling

# 529
Аз съм използвала един препарат на Хейтман за избелване.

# 530
Как да махнем тапети, които са залепени с Ц200?
Има препарати за сваляне на тапети. Попитай в магазина да ти препоръчат такъв специално за тапети лепени с Ц200.
няма такъв препарат. С нищо не можеш да разтвориш С200 (освен може би със солна или сярна киселина или сода каустик, хах но не съм пробвала)
Свалят се само с чегъртане, но ако са залепвани "качествено" мисията е почти невъзможна. По-лесно ще ви е да лепите тапетите отгоре.

# 531
  • Пловдив
Проблемът е, че няма да лепим тапети.  Crazy
Останаха още две стаи. Ужасно бавно!
А тапетите са лепени преди сто години!  Rolling Eyes

# 532
Много много много мокрене
Няма друг начин
Става на една паста, жулиш, мокриш, стържеш и така...
Ние имахме" късмет" и мокета да е лепен с Ц200 или друга гадост..наложи се да го чегъртаме с флекс.

# 533
  • Пловдив
Добре, че няма мокет.  Crazy Crazy Crazy

# 534

Привет!

Точно за подобен проблем влизам да питам! Можеш ли да ми кажеш кой е препарата и откъде мога да го купя? А тези цветоулавящи кърпички къде се продават?

Имам една бяла пола и едни бели панталони, които вече са розови и ми се иска, ако мога да ги спася! За което, приемам и всякакви други съвети и идеи.

Благодаря предварително!

# 535
Само на мен ли цветоулавящите кърпички са ми безсмислени и не вършат никаква работа  newsm78
Не виждам никаква разлика и да ги ползвам, и да не ги ползвам.

# 536
  • София
Има разлика със или без. Аз един път месечно пера прането на свекъра  Sick. Пускам всичко на 60 или даже 90 градуса. Не деля, защото се побира в една пералня и не ми се пускат 2 за неговите неща. Слагам кърпичка и чаршафите се запазват поне. Един път не сложих и ги боядисах малко.

# 537

Привет!

Точно за подобен проблем влизам да питам! Можеш ли да ми кажеш кой е препарата и откъде мога да го купя? А тези цветоулавящи кърпички къде се продават?

Имам една бяла пола и едни бели панталони, които вече са розови и ми се иска, ако мога да ги спася! За което, приемам и всякакви други съвети и идеи.

Благодаря предварително!
https://www.google.bg/search?q=хейтман+избелващ+препарат&oq=хейтман+избелващ+препарат&aqs=chrome..69i57.11784j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=C57Idz4-mShl_M%3A ето такъв е препарата.
Аз успях да избеля няколко тениски, които се бяха оцветили, по невнимание от тъмна дреха в пералнята...станаха както си бяха преди. Купих го от Метро.
Кърпички продават във всеки супермаркет, пък дори и квартален магазин, магазини за препарати, хипермаркети, в ДМ...дори съм купувала от Практикер. Има различни марки и цени и естествено и при тях цената има значение.
Аз ползвах Brite по едно време, но не бях особено доволна от тях...тези от Практикер бяха по хубави, но и  по скъпи. От Ивис бях взимала също някакви...май пак нищо не вършеха само където ги слагах.
На Хейтман обмислям да взема да ги пробвам, от този препарат за избелването съм доволна, но от препарата им за стъклокерамика и този за хладилници - не съм.

# 538
Само на мен ли цветоулавящите кърпички са ми безсмислени и не вършат никаква работа  newsm78
Не виждам никаква разлика и да ги ползвам, и да не ги ползвам.
Цветоулавящите кърпички са за да не се боядисва прането и евентуално да пускаш бели с цветни на веднъж без да се оцветят. Ако си пускаш отделни перални с различни по цвят дрехи...няма да видиш разликата с кърпи или без. Но пък превантивно също не е лошо, особено ако не си сигурна, дали някоя дреха няма да пусне боя.
Аз в периода в който оцветих дрехите (които избелвах), слагах на всяко пране кърпички и точно, когато бях забравила да сложа и се боядисаха...
Аз не съм пробвала, но имаше мнения за обезцветяване на боядисани дрехи използват кърпички.

# 539
Скрит текст:

Привет!

Благодаря предварително!
https://www.google.bg/search?q=хейтман+избелващ+препарат&oq=хейтман+избелващ+препарат&aqs=chrome..69i57.11784j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=C57Idz4-mShl_M%3A ето такъв е препарата.
Аз успях да избеля няколко тениски, които се бяха оцветили, по невнимание от тъмна дреха в пералнята...станаха както си бяха преди. Купих го от Метро.
Кърпички продават във всеки супермаркет, пък дори и квартален магазин, магазини за препарати, хипермаркети, в ДМ...дори съм купувала от Практикер. Има различни марки и цени и естествено и при тях цената има значение.
Аз ползвах Brite по едно време, но не бях особено доволна от тях...тези от Практикер бяха по хубави, но и  по скъпи. От Ивис бях взимала също някакви...май пак нищо не вършеха само където ги слагах.
На Хейтман обмислям да взема да ги пробвам, от този препарат за избелването съм доволна, но от препарата им за стъклокерамика и този за хладилници - не съм.

Много благодаря за скоростния и много подробен  отговор! bouquet. Ще кажа какъв резултат съм постигнала!

Общи условия

Активация на акаунт