Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 244
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да попитам, а как перете такива щори? Извинявайте, ако е коментирано.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 17:56 от rozibozi

# 661
  • оттам, откъдето започва България
 ooooh! Аз не съм ги прала досега.

# 662
Общо взето си е досадна работа. На нас ни бяха обяснявали, когато ги купувахме, че се откачват, лентите се слагат в кофа с препарат и се оставят така, не се търкат,  само че не помня колко време се държаха, май няколко часа. Проблемът е, че се намачкаха, въпреки че много внимателно ги навихме и поставихме в кофата. Явно самата материя не излезе качествена, а бяха скъпи щори, в сравнение с другите, които се предлагаха.

# 663
А откачането не е ли трудно. Поне на мен така ми се видя, когато реших да пробвам.

# 664
Ами трудно е, затова всичко през мъжа ми мина Mr. Green, аз не съм се занимавала с това.

# 665
Благодаря ти, по-добре аз да пробвам, когато видя, че има нужда, че ММ не знам дали ще издържи на тази играчка.

# 666
В началото и аз бях тръгнала да помагам, свалях щорите на единия, мъжа ми-на другия прозорец в стаята. Обаче нервите ми не издържаха, станах черен облак-почнах да пуфтя, да издавам нервни звуци Grinning и мъжа ми само ми каза:"Абе я аз да ги откачам и да ти ги подавам"  Laughing и аз стоях до него и ги поемах и ги слагах на пода Joy.Определено не е за хора, които бързо се палят Grinning!

# 667
 Joy Вярвам ти!

# 668
Дами, тоалетната, за която ви питах  е изчистена идеално с кислол.
И у нас всички стаи са с такива щори.  Вече 3 г. откакто са сложени и  не са прани, но изглеждат съвсем чисти.
Сваляла съм от прозорци на стълбището, ами наистина е досадно.
Благодаря за хитринките, които споделяте!

Прочетено в Интернет
Бърсане на прах-върху памучен парцал се слага малко омекотител. Така полепва по-малко прах по мебелите.
Душ кабина- изтрива се с мокра кърпичка и се изплаква с вода.
Почистване на микровълнова печка-течен сапун върху гъба. Слага се във фурната за 30 сек. и се избърсва с друга гъба или парцал.
Освежаване на диван- 10 капки лавандулово масло или лимоново масло в спрей бутилка ,  1 с.л. сода, 2 чаши топла вода. Разклаща се силно и се пръска дивана.
Неприятна миризма в обувки- в тях се слагат кори от изстискан лимон.
Неръждаема стомана- търкане с лимонова кора и върху нея  сода за хляб

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 21:46 от K.A.G.

# 669
  • в сърцата на децата <3
Такива щори някой ми беше казвал, че пере без да сваля - с парочистачка. Но нямам и не съм пробвала, дори не се сещам кой ми го беше казвал, сигурно е била някоя колежка, защото преди няколко години майка ми си купи парочистачка и ѝ търсеше предназначение.

# 670
майка ми си купи парочистачка и ѝ търсеше предназначение.
Laughing много хитро  Laughing
Освен да замаже и да набие праха, как точно ще ги почисти...
Рекламите са голямо нещо  Tired

# 671
А откачането не е ли трудно. Поне на мен така ми се видя, когато реших да пробвам.
Имам такива щори на вилата, изобщо не е трудно свалянето, нашите са на едни щипки. И имат едни пластини в долната част на щорите за тежест, които се изваждат. Накисвам  за няколко часа в гореща вода с прах за пране и леко ги разбърквам, мърсотията излиза много бързо. После на ръка изплаквам криво ляво и суша на терасата. Бързо се опъват и не се мачкат много. Закачването е врътня, но не е трудно.

# 672
  • София
Помощ! Накапах си любим бял клин с фон дьо тен  Cry
Сваля ли се с нещо?  Praynig

# 673
  • София
Помощ! Накапах си любим бял клин с фон дьо тен  Cry
Сваля ли се с нещо?  Praynig
Фон дьо тен от бяла блуза /или цветна/ съм махала с 1 изпиране в пералня без предварително третиране и с престой докато събера дрехи за 1 пускане на пералнята. Ползвам Persil Small & Mighty, Persil Super Color gel, или Dixan. Мисля, че и ариел гел би се справил.

# 674
Дами, помагайте! Изпрах новата грейка на щерката и сега пухът е на топки. Как се поправяше такова чудо!
Детето живо ще ме одере. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт