НК-ВВХ - храненето на столетниците

• 114 749
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • на острова на мечтите
Цитат
[quote author=Фея Кръстница link=topic=906104.msg33366647#msg33366647
Често чета, че след продължителна консумация основно на животински продукти, хората имат проблеми с яденето на повечето плодове, на някои зеленчуци и на бобови. Тези хора се оплакват, че получават подуване я от шепа череши, я от половин чаша боб, я от няколко малини, я от една круша. На какво се дължи това?

Консумирането на прекалено много животинска храна задръства организма-затуй ако някой маа само мръвки трябва да ограничи силно храненията за деня-онези от палео времената са  тичали сами след мръвката(която пък е била стройна и тънка,понеже също се е движела повечко и папкала каквто намери,а не каквото и сипят в хранилката) и не са се хранили задължително 3 пъти на ден(пък и то на какъвто и режим да е човек не е задължително трикрактното хранене).
Оттам и след купичка череши започва буpна ферментация,щото предната храна просто няма шанс да се е смляла.

Обаче човек и само с раститeлна храна да се храни,ако пак не спазва някои правила на консумация може също да си докара проблеми от череши,боб и зеленчук.
И тук ми се иска да дам един пример,но понеже някои потребителки много се докачат,само ще си го помисля и няма да го напиша. Simple Smile
[/quote]
Много ми допадат постовете ти и често допълват темата. Само не разбирам,защо трябва да си саркастична Hug
Права си,уви,не всички искат да разберат как цивилизацията ни вреди понякога. Но който пък иска да разбере намира начин  Peace Приятен ден, уважаеми bouquet

# 541
  • Linz
За сега само запис, ще прочета темата и тогава ще пиша.

# 542
Мерси за мненията за блендерите  bouquet

# 543
Надничам в темата, заради прекрасните снимки на Фея и идвам да кажа, че и на мен много ми допадат мненията на Оr. Понякога и в този си саркастичен вид. Ако ги доразвива, ще бъде супер, защото определено има какво да се научи.

# 544
Привет, момичета!
Съвсем наскоро, случайно ми откриха камък в жлъчката. От тогава, т.е. вече близо месец и нещо съм изключила животинските мазнини. Много ми е трудно, защото сега се уча и все още за много неща налучквам, кое, как и пр. Има ли някой друг като мен да бори подобен проблем с този режим на хранене?
Между другото, Фея Кръстница моите адмирации и респект към теб! Чета те с удоволствие и голям интерес.  bouquet

# 545
Здравей, Пейдж! Simple Smile
Бях чела преди известно време, че зехтин, смесен със сок от лимон, помага да се изхвърлят камъните от жлъчката. Пробвала ли си? Може да помогне.

# 546
  • на острова на мечтите
Правих си страхотно смути с червено цвекло, лимонов сок и пъпеш. Няма снимки, но вкусът е гарантиран.  newsm10
Тия дни съм на салати и плодове,  че е много горещо.  Ако не е мм големият любител на спагети ще пратя тенджери те в отпуска.
Ходихме на китайски ресторант по повод годишнина от сватбата и ядох спагети от соя (мммммм.....невероятни),оризова спагети(същият коментар  Wink),пресни японски  водорасли, божествени,суши веган с ориз  и водорасли.....

# 547
  • на острова на мечтите
Днес студен крем от замразени банани и горски плодове.
Вие сте се потопи ли, но се надявам причината да е отпускарският сезон Hug

# 548
Идвам специално заради смутито на Danilu. Hug Grinning  Супер освежаващо е, малко го  сложих в хладилника да се поохлади, много е вкусно, а за цвета няма нужда да казвам каквото и да било-само в очи да се наядеш. Laughing

# 549
  • на острова на мечтите
Идвам специално заради смутито на Danilu. Hug Grinning  Супер освежаващо е, малко го  сложих в хладилника да се поохлади, много е вкусно, а за цвета няма нужда да казвам каквото и да било-само в очи да се наядеш. Laughing
Hug Heart Eyes

# 550
Добре дошла на Пейдж! Само съм чела за начина, по който храненето основно с растителни продукти повлиява положително състояния като твоето. Какво е менюто ти?

Данилу, аз ходих до БГ и не ми оставаше време за форума.

Смес от бейби зеленолистни с репички, червен лук, фалафел и бял сос (тахан, соев кефир, лимонов сок, тофу, копър, подправки)

Моркови, червено цвекло, резене, лимони

Боровинково бадемово кисело мляко със сладък картоф и сушени червени боровинки

Сладолед от замразени банани и ягоди

Червено зеле с нахут, царевица, краставица, домат и зелен лук

Смути от тофу, банани, ягоди, чия и соево мляко

Краставичени филийки, намазани със смес от хумус + табуле и поръсени с пресен копър

Пъпеш "Медена роса" и спанак

Плодова супа (банани, нектарини, фреш от портокал) в хотелски комплекс "Езерото", гр. Костенец

Салата от бейби зелении с домати, краставици, лук, царевица, памезан и хлебче от Billa

Обяд на истанбулското летище: салата от киноа и салата от леща с гризини

Соево кисело мляко с къпини, малини, смокини и бадеми

Закуска: шампанско грозде, ягоди, къпини, боровинки, чушки

Тофу, боровинки, соево мляко, банан, бадемово масло

Разноцветен ориз с тиквички, чушки, лук, копър и гъби

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 06:01 от Фея Кръстница

# 551
  • на острова на мечтите
Фея, Hug
Чудесни снимки PeaceЩе копирам някои идеи  chef
Това лято няма да си ходя в България  Cry Ще обикаляме тук на север  newsm01
Днес смути домат,чушка,лимон,слънчогледово семе.

# 552
Изключително ми е приятна темата и искам да благодаря на Фея, за снимките, пълнещи очите с цвят.  Heart Eyes
Престрашавам се и аз да пусна част от днешното ни меню. Извинете предварително фотографските ми умения.  Mr. Green

Закуска - овесени ядки, ядки от просо, мляко от орехи, банани, малини, ягоди, боворинки

Жълто цвекло, оранжева чушка, банален морков  Mr. Green и пресен лук

Басмати със зеленчуци

# 553
Извинете предварително фотографските ми умения.  Mr. Green

Не се подценявай bouquet Някои от нас могат само да си мечтаят за твоите фотографски умения Blush

# 554
Благодаря, Данилу! Да ти кажа, в БГ много ми липсваха хубавите зеленчуци и плодове. Изборът на свежи, цели растителни продукти ми се видя изключително ограничен...

Поща! Как се радвам да те видя и тук! Пък и с пълни ръце идваш  bouquet  Салатата от жълто цвекло, чушки и моркови с какво си я подправила?

Да похваля Фръцлите, които два дни подред ме изненадват с плодови аранжировки. Прибирам се от работа, а децата ме посрещат с вкуснотии:

Бели кайсии, боровинки, шампанско грозде, нектарини и ябълка върху канапе от банани

Малини + бели кайсии, пълнени с боровинки и поръсени с овесени ядки

Ето още няколко манжички:

Пълнени тиквички

Бейби зелении с балсамов оцет + печени картофи, пълнени с прясна салса

Витаминна бомба: зелено смути от кейл, спанак, банани и нектарини с пресован сок от разноцветен манголд, портокали и лимони

Кулички от печени картофи, домати, бял лук и авокадо с халапеньо и балсамов оцет

Общи условия

Активация на акаунт