Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 934
  • 716
  •   1
Отговори
# 165
Привет в новата тема, да се запиша набързо с 45 years много смотан филм. Въобще не и разбрах драмата на героинята, едни недомлъвки, едни празни погледи  ooooh!
Това все едно аз съм го писала...

# 166
Малко мисъл трябва да се вложи, за да се разчетат безмълвията и погледите; мисъл и чувствителност.
Страхотен е филмът.

# 167
  • София
Аглая, не е до мисъл, доста мисли и анализи изписахме в темата, в крайна сметка си е до лична нагласа, преживявания и чувствителност. Филмът може да не е лош, ама и не всеки ще го хареса, но да не задълбаваме пак в него  Peace

# 168
  • София
А какво стана накрая на тези 45 години и случи ли се нещо въобще, защото и аз не издържах тази скука?  Joy
Може в скрит текст , с две-три думи....

# 169
  • В Космоса
Случи се накрая да почувстваме нещо, тези, които сме почувствали нещо и в празните ѝ погледи. Едва ли бих могла да го опиша по-добре от това, което показа Рамплинг с играта си. Въпрос на възприятия и чувствителност, разбирания и т. н., наистина. Peace

# 170
Не разбрах обаче края...Вие как го възприехте?
Скрит текст:
Да разбирам ли, че той се примири и я остави на мира или просто нещата ще си останат така до края?
Скрит текст:
Според мен тя има друг мъж в живота си, този, който заведе сина й при нея на посещение в санаториума, мерна се за кратко. Но за мен тя продължава да го обича, обожава - от начина, по който го съзерцаваше във финалните кадри. Просто разбра, че няма как да са заедно и че не желае да си го причинява повече.. За мен той никога не е бил на 100% в тази връзка, макар да се опитваше, нито е обичал, така както тя, така че поведението му беше логично и не ме изненада.

С две думи, голяма боза. Яд ме е на упоритостта и доверчивостта ми, поради които отделих два часа за този филм. Даже Венсан Касел не ме зарадва.

Скрит текст:
За мен това си беше банална история поднесена по много скучен начин с крайно неприятна актриса в главната роля. Сценарият е класическа житейска "драма" за класическа патка, която след секс за една нощ се влюбила в класически задник и се омъжила за него, вместо да си остане със секса за една нощ. Краят беше изсмукан от пръстите на някой некадърник.

# 171
Изгледах го и аз този крал. Раздвоена съм, но и някак съм радостна от филма.

Не бих казала, че този филм е банален, по-скоро е ежедневен в смисъл, че сюжетът е... най-обикновен. И все пак има химия, да му се не види, толкова много химия от едната най-обикновеност да се излее върху тебе, заради която филми като този за мен стоят на самия ръб на киното, където магията се случва.

Изключително приятно впечатление прави - и го отбелязвам като голям, очевиден плюс - умелото боравене с импровизациите в диалозите, които тотално оставят усещането за непосредственост, за близост. Обикновено тази работа не се получава, като на ум ми идва особено драстичният пример на Drinking Buddies (2013), където несвързаността и мрънкането са самата тъкан на филма. Grinning

Венсан Касел е абсолютната звезда на моя червен килим! Понякога ми идва да се разкрещя от вълнение или да го замеря със сутиена си или каквото там правят откачените филмови фенки. Laughing

# 172
  • В царството на игрите:)
Венсан Касел е абсолютната звезда на моя червен килим! Понякога ми идва да се разкрещя от вълнение или да го замеря със сутиена си или каквото там правят откачените филмови фенки. Laughing
Много е секси наистина...Това качество да си грозноват, но в същото време чаровник и сексапилен французите го умеят мноооого добре....

# 173
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И все пак има химия, да му се не види, толкова много химия от едната най-обикновеност да се излее върху тебе, заради която филми като този за мен стоят на самия ръб на киното, където магията се случва.
О, да Heart Eyes

И още един филм, в който магията се е случила- The Lady in the Van. От тези, които те разсмиват, а след броени минути разплакват, и точно това ги прави толкова ценни. Като самия живот, който е наниз от съвършени и фалшиви ноти в равна доза. Соната на болката, но изпълнена с усмивка.
Маги Смит е изумителна, изумителна актриса, а това е една от най-искрените и роли. Адмирации!

# 174
  • Бургас
Наскоро претърпях известно разочарование. Все пак точно това разочарование се оказа идеален повод да гледам Наръчник за необвързани. И филмът се оказа много приятен и забавен.
http://linasfavoritestuff.blogspot.bg/2016/03/how-to-be-single.html

# 175
И още един филм, в който магията се е случила- The Lady in the Van. ...
Маги Смит е изумителна, изумителна актриса, а това е една от най-искрените и роли. Адмирации!

Този ми влезе в полезрението съвсем случайно и чака да го видя Simple Smile.
Обичам безкрайно Маги Смит.
Винаги съм се чудила как може такава необикновена жена да носи такова стандартно име.

# 176
  • София
Всъщност името й не е чак толкова обикновено. Казва се - Dame Margaret Natalie Smith - Дейм Маргарет Натали "Маги" Смит. /Последният да затвори вратата/  Laughing

# 177
  • Ænima/Albuquerque
Dame, е еквивалента на рицарското sir.

Dame is a noble title and the female equivalent of the honour of knighthood in the British honours system and the systems of several other countries such as Australia and New Zealand.

# 178
  • Бургас
Не помня кой, но някой тук беше препоръчал руския филм Он Дракон. Това си е поредна екранизация на класиката Красавицата и Звяра, но наистина се оказа много приятен за гледане.
http://linasfavoritestuff.blogspot.bg/2016/03/movie-monday-hes-dragon.html

# 179
Не знам дали е коментирано, но да препоръчам и аз един сериал - Карнавал или  Carnivale. Бяха го препоръчали в един друг форум, прочетох малко коментари в IMDB и там силно се впечатлих от един коментар, който гласеше, че спирането на сериала е едно от най-големите престъпления. Тогава се засмях и си помислих, че потребителя се изхвърля много, но вчера изгледахме последните серии и ни иди да изтезаваме този, който го е спрял сериала, само да ни падне Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт