Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 932
  • 716
  •   1
Отговори
# 150
Mon roi го има и в Арена плей.

Злата с метлата, да, даа Peace.

Гледах "Всички пътища водят до Рим". Имах ясни бозести очаквания. Боза, от най-лепкавите. Става за хора в настроение за такива филми Mr. Green.

# 151
  • София
Dressmaker има ли вече субтитри?

# 152
  • София
Dressmaker има ли вече субтитри?
Да, аз го гледах преди седмица и още тогава имаше  Peace

# 153
Значи аз съм повредена нещо. Меко да се изкажа - "Моделиерката" е най, най, най-скучният филм който съм гледала... да не се изхвърлям, да кажем за период от една година назад. Загуба на време.

"Mon roi" го чаках и аз, още когато Джой писа за първи път за него. Сега направо ме е страх да го пусна, за да не се разочаровам.  Simple Smile

# 154
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мерелинда, доколкото съм видяла от темата, ти гледаш френско кино, та надали ще бъдеш разочарована. Филмът е много френски, с типичния за тяхното кино ненапудрен реализъм, и би отблъснал по-скоро човек, който очаква параден размах на чувствата като в американска продукция. Бих го определила като смесица между чувствената естетика на Озон и суровия натурализъм на Хенеке.

# 155
  • София
Значи аз съм повредена нещо. Меко да се изкажа - "Моделиерката" е най, най, най-скучният филм който съм гледала... да не се изхвърлям, да кажем за период от една година назад. Загуба на време.

И на мен не ми хареса изобщо  Laughing
Не се намирам за "повредена"  Whistling

# 156
  • София
Гледах The Book Thief - приятен, плавно и увлекателно върви, като приказка, смях се, поплаках..
Бях чела някъде, че е по-добре първо да се гледа , че който първо е чел книгата , остава разочарован.

Е, доволна съм много и с удоволствие ще отделя време и за романа.

# 157
 На мен ми хареса "Дизайнерката" или както там се превежда .
Но днес гледах Mon roi (2015) и е прекрасен.

# 158

Изгледах снощи (или по-скоро през нощта) Relatos salvajes (2014) и идвам да го похваля. Истинско забавление е, напомня най-най-ранните филми на Тарантино, но сякаш по-интелигетно, а и по-темпераментно, страхотно кино, драма, трилър, хорър и толкова енергия и смях. И се гледа просто на един дъх. Simple Smile

# 159
  • София
Изгледах и аз Mon roi и гласувам с две ръце за него. Филмът е просто опустошителен. Поне аз така го усетих. Остави ме напълно раздвоена във всичко. Хвърля те от едната крайност в другата. От това да се чудиш кое е по-добре - дали да завиждаш на героинята и да искаш и на теб да ти се случи подобно изживяване или да си казваш "Не, аз съм силна и на мен не може да ми се случи да изпадна в такава болезнена любовна зависимост!" Да, всички жени търсим и идеализираме любовта, но реалността е много по-брутална и приземяваща. Затова е по-добре да си останем реалисти май, но пък няма ли да ни е яд, че сме пропуснали тази разтърсваща, но почти винаги болезнена тръпка?!
Венсан Касел допълва раздвоителното чувство - голям чаровник и голяма гад!  Laughing Страхотен избор за ролята.
Еманюел Берко ми напомня на Ани Жирардо, но няма нейното силно излъчване. Иначе се справя чудесно с ролята си.
Сторилото ми се познато лице на Кристел Сен-Луи Огюстен се оказа освен актриса и известен френски модел (каквато е и ролята й) от съвсем близкото минало.
Ето я -
Скрит текст:

Прекрасен филм и благодаря на Джой за зарибяващата препоръка!  Grinning

Май пак тя беше споменала и A Perfect Day http://www.imdb.com/title/tt3577624/
Хареса ми и той. Идеален пример за нискобюджетен филм, но с интересна и леко смахната история. Филмът е една шарена, забавно-тъжна еклектика на абсурда. Силният балкански привкус напомня на Костурица, а откаченият сюжет препраща малко и към братя Коен.
Любопитен кастинг начело с малко поостарелите Бенисио ДелТоро и Тим Робинс и една красива Куриленко за разкош.

# 160
Присъединявам се към препоръките за Mon roi! Прекрасен! Прекрасно заснет, прекрасни актьори и игра!! Peace Хареса ми и края..

Свалила съм и аз Relatos salvajes, но още не съм стигнала до него..

# 161
Гледах и аз Mon roi: хареса ми филмът, но ме натовари, дори феминистки възгласи задейства у мен; мисля, че само жените са способни да обичат по този начин.

# 162
И на мен ми хареса Mon Roi, чак толкова не можах да усетя обаче химията. Опустошителен съвсем не ми беше.
Всеки среща някоя любов и тръпка с подобно поведение към него.
Изборът да я оставим да ни тормози задълго или завинаги си е наш и опира до характер, разбирания, себеусещане.
Като четох коментарите, си помислих колко жени избират и остават с някой Mon roi.
После си помислих, че и много жени са били някога в позиция да се държат с някой по подобен начин в някоя връзка.

Моделиерката и на мен ми беше скучна леко.

# 163
  • В царството на игрите:)
И аз изгледах снощи "Моя крал", вдъхновена от коментарите в темата. Simple Smile По време на филма се сетих за една мисъл: "Всяка жена се омъжва с надеждата, че мъжът и ще се промени - тя греши. Всеки мъж се жени с надеждата, че жена му няма да се промени - той също греши!" Според мен това са нещата от живия живот и смятам че такива връзки не са малко. Желанията и възможностите често се разминават. Тя положи усилия във всяко едно отношение, той така и не поддаде....И двамата живееха в своята си драма. Не разбрах обаче края...Вие как го възприехте?
Скрит текст:
Да разбирам ли, че той се примири и я остави на мира или просто нещата ще си останат така до края?
Много ми хареса филма. Страхотна игра! Peace
Изгледах и "Джой". Историята ми хареса, но филма не чак толкова...Така или иначе не съжалявам, че го гледах, макар и на два пъти! Laughing

# 164
Не разбрах обаче края...Вие как го възприехте?
Скрит текст:
Да разбирам ли, че той се примири и я остави на мира или просто нещата ще си останат така до края?
Скрит текст:
Според мен тя има друг мъж в живота си, този, който заведе сина й при нея на посещение в санаториума, мерна се за кратко. Но за мен тя продължава да го обича, обожава - от начина, по който го съзерцаваше във финалните кадри. Просто разбра, че няма как да са заедно и че не желае да си го причинява повече.. За мен той никога не е бил на 100% в тази връзка, макар да се опитваше, нито е обичал, така както тя, така че поведението му беше логично и не ме изненада.

Общи условия

Активация на акаунт