Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 943
  • 716
  •   1
Отговори
# 195
  • вятър в маслините, вятър над хребета
За всякакво кино говоря аз Peace. Дали експериментално, дали комерсиално, дали Бунюел, дали Трюфо, дали Уелс, във всички филми актьорите са неестествени.

# 196
L'odeur de la mandarine (2015) http://www.imdb.com/title/tt4302562/ - хубав френски филм .
Особено ме впечатли Жоржа Скалие .
Скрит текст:

# 197
Гледах един филм много готин - казваше се "Благодаря за пушенето" или нещо такова, много интересен препоръчвам го! Може в началото да не ви се стори толкова добър!

# 198
http://www.imdb.com/title/tt0427944/ Thank You for Smoking  - изтеглих го.
Ще го гледам тези дни.

# 199
  • София
The Lady in the Van е страхотен филм. Не бих го окачествила само като натоварващ, напротив.

Под така наречения английски хумор, който е само глазурата на тортата, всъщност прозират реалните неща, които са фокус на филма - старостта, самотата, страха от смъртта, напразно изживеният живот.
Визията, която е нарочно реалистична до болка само подсилва ефекта.

Наистина ли тези неща не те потискат и замислят поне малко?
Любопитно ми стана  Laughing

Лу, въпреки мнението ти, че не се замислям поне малко над филма, уверявам те, че го правя и то доста.
Написала съм, че за мен филмът е не само натоварващ, но и прозира ирония зад него. Изброените от теб фактори са водещи, да, но отвъд тях стои типичният английски снобизъм, който създава и оформя ироничния бекграунд (цялата ситуация в тихия и подреден квартал, реакцията на съседите и отчасти на писателя). А и изборът на актриса с натюрела на Маги Смит не е случаен.
Моята гледна точка е:
Скрит текст:
Опърничавият характер и инатът на мис Шепърд са част от факторите, довели до състоянието й. Отхвърляше някои от топлите дрехи, които просто не й харесват. Правеше фасони, когато съседката й донесе крем-брюле. Непоносимостта й към децата и към социалните работници. Интригите, които създаваше на Бенет. Чувството й за вина, мислейки, че тя е убила моториста. Желанието й да избере свободата (избягала е и от психиатрията), пред това да бъде въдворена в старчески дом и тук авторът правеше паралел с майка си. Конфликтите с брат й и нежеланието й да живее с жена му.
Не забравяй, че Мери Шепърд е имала своите шансове - известна пианистка, учила и живяла в Париж, но психични отклонения я довеждат до това състояние.
Авторът търси симбиоза между нежеланието за общуване, човешката ранимост и лудостта.

# 200
Arráncame la vida (2008)  http://www.imdb.com/title/tt1130981/ . Хареса ми .

# 201
Ооо изглежда интересен и добре пресъздадена епохата в която се развива действието !
Може ли да ми дадеш линк с бг суб откъдето си го гледала или изтеглила ? Hug Praynig

# 202
Има го в Замунда с бг суб. Сега проверих.
 Инак не помня нито кога или от къде го бях свалила .

# 203
Тъй като видях, че е в селекцията на София Филм Фест, а и го гледах неотдавна, реших да споделя впечатление за Il racconto dei racconti.
Един доста странен и нетипичен филм, изграден на основата /както може би става ясно от заглавието/ на италиански приказки от 17 век. Историите в действителност са странни, може дори да се приеме, че сюжетът се развива нелогично. Но филмът е пиршество за очите, доставя наистина визуално удоволствие, а чудатостите му изглеждат реалистични, струва ми се сценографията и дизайна са били голям приоритет в продукцията. Забавен, но на моменти шокиращ филмът си струва да му бъде отделено внимание. Не е натоварващ, няма и тежка драма - но е глътка свеж въздух, без да е лека комедия. А и не на последно място - в лентата участват и много добри актьори - Салма Хайек и обсъжданият в последните страници Венсан Касел.
Като минус бих посочила на първо място, че филмът е англоезичен, някак си по-силен щеше да е за мен, ако беше на италиански.

# 204

Бях си го изтеглил преди известно време, започнах да го гледам и не ме грабна тогава и го спрях и изтрих съответно. Бях забравил за него и вчера след като го изтеглих и започнах да гледам се сетих, но този път ми допадна. Лек и приятен, неангажиращо разказан. На мен ми хареса  Peace

# 205
Искам да благодаря на всички, които препоръчаха  "Mon roi". Ако не бях прочела коментарите тук , сигурно нямаше да му дам шанс, а щеше да е голям пропуск. Филмът е страхотен, помитащ, раздвояващ.. Heart Eyes

# 206
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз пък не можах да го намеря Blush, не е с това заглавие ли Thinking

Да не е само това ще кажа, че Моделиерката не ме очарова особено, приятен за разпускане филм.
Няма да си го спомням.

# 207
"Моят крал" ли, Хъшче?

Ето го :

# 208
  • Once there was a Hushpuppy...
Да, него.
Мерси, Дар Hug

# 209
Да споделя възторга си от Mon roi и аз.

Джой, благодаря ти за препоръката, невероятен филм, игра, атмосфера.

Общи условия

Активация на акаунт