Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 560
  • 716
  •   1
Отговори
# 630
И аз го имам и чака ред .

# 631
  • Бургас
Нещо за любителите на комикси. Гледах X-Men: Апокалипсис и много ми хареса. Не е най-култовият филм, но е подходящ за разпускане.
http://linasfavoritestuff.blogspot.bg/2016/05/x-men-apocalypse-s … will-protect.html

# 632
С първия - Son of Saul - ударих греда. Никак не ми хареса. Тематиката - тежка, наясно бях с това. Но не ми хареса начинът, по който е заснет филма и изобщо не го и довърших ....  Stop
А за мен точно начинът на снимане е това, което прави филма истинско бижу! Даже бих казала, че филмът според мен е толкова добър, защото показва по не традиционен начин една многократно експлоатирана тематика.
+1. И актьорът в главната роля много харесах, без много приказки ти къса сърцето.

# 633
  • в морето до колене
Той дори не е актьор, Криста. Поет е.

# 634
  • Once there was a Hushpuppy...
Нещо за любителите на комикси. Гледах X-Men: Апокалипсис и много ми хареса. Не е най-култовият филм, но е подходящ за разпускане.
http://linasfavoritestuff.blogspot.bg/2016/05/x-men-apocalypse-s … will-protect.html

Благодаря за отзива!
Ще го гледаме със сигурност, надявам се на кино Wink

# 635
  • в морето до колене
Х-Мените съм си ги планирала за вторник аз на кино. Вече съм наясно, че е по-слаб от първите две "нови" части на франчайза... но пак щи си го гледам.  Simple Smile

Обаче исках да питам lulumba, дали е минала вече предварителната прожекция на "Любезните пичове" и дали е успяла да го види. Засега май премиерната дата си остава 27 май - а вече нямам търпение.  Blush

# 636
  • В светлината на слънцето
Мяч, не успях да го гледам, тъй като бях в отпуск по същото време. Напоследък почти нищо не съм гледала, че двете ваканции покрай почивните дни през май ми излязоха през носа от работа. Пропуснах и "Алиса", както и мутантите.

# 637
  • в морето до колене
Благодаря за отговора.
Жалко, че не си го гледала - щеше да ми е интересно да чуя твоето мнение.
Бях се притеснила вчера, защото го нямаше в списъка на очакваните заглавия на сайта на Синема Сити.
Но днес излезе програмата за следващата седмица - и при нас го има  Party, както и "Пулсът на парите" + планираното гледане на Х-Мените - очертава ми се богата кино седмица (или две).  Sunglasses

# 638
За феновете на Х-мен като мен си е супер и Апокалипсисът. Приятно гледане, Мяч и то е ясно, че само на кино се гледа Wink

# 639
  • В светлината на слънцето
Ако не ми мине котка път, и на мен ми се очертава голямо гледане на филми. Като изключим "Костенурките нинджи", които мисля да пропусна по обясними причини, другите се надявам да успея да видя: "Денят на Бастилията", "Гости от миналото: Революцията", "Зрителна измама 2".  Grinning

# 640
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря на Жармен, че препоръча Fidelio, l'odyssée d'Alice Simple Smile. Напоследък не съм гледала никакви филми, нито добри, нито слаби, най-вече поради липса на идеи, та този ми дойде много добре. Не е натоварващ, но не е и лековат, еротичен , но с много приятен и автентичен маниер- нито захаросаната хореография на американското кино, нито така харесвания от французите напоследък вулгарен натурализъм от типа "да видим в едър план кое къде влиза". Красиви актьори, красиво море, ръждив кораб с мръсен трюм- препоръчвам.

# 641
 Честит ден на детето на всички - малчугани и пораснали такива. Препоръчвам "Алиса в огледалния свят". Подарете на себе си и на децата екранизацията по книгата на Луис Карол http://-spam250-/the-self/djoni-dep-i-alisa-v-ogledalniq-svqt.291 

# 642
  • в морето до колене
За феновете на Х-мен като мен си е супер и Апокалипсисът. Приятно гледане, Мяч и то е ясно, че само на кино се гледа Wink
Абе, аз не съм чак такъв фен... и цялата тази фенска история с познаването на "вселената на (тук сложете комиксов франчайз по избор  Mr. Green)" ми е далечна.
Но! Конкретните три последни части ги гледах основно заради мъжете, то е ясно.  Blush В частност двама/трима от тях. Макар че и двама от по-младичките също хващат око.  Blush  Blush

За конкретния филм да кажа.
За мен е по-слаб от предишните два.
Малко ми дойде прекален. На няколко нива.
Прекалено населен. Прекалено протяжен в разказването на предисторията. Прекалено сантиментален в показването на житейските обстоятелства. Прекалено директни картинки от '80те / предполагам, че са целели да създадат "атмосфера", но не им се е получило, според мен. В предната част я имаше атмосферата на '70те - тук предимно декларации за атмосфера.
Прекален (до степен на досада за мен) в сцените на разрушенията.
Цялата тази прекаленост ми засенчваше положителните моменти.
Иначе актьорите са си готини, както винаги. Екшънът си е екшън - типичен комиксов такъв.
Но съм разочарована от факта, че под цялата тежка армировка и килограми сиво-синкава боя почти нищо не се вижда от Оскар Айзък.  Crossing Arms

Любимите ми сцени и образи/актьори:
- ретроспекциите на Джеймс и Майкъл  Heart Eyes Личи си, обаче, колко са се променили за тези пет години. Ще кажа възмъжали (за да не казвам другото  Whistling).
- продължавам да харесвам Quicksilver като образ и изпълнението на Еван Питърс
- Ник Холт / все повече / и не само тук

За мен, като не познавач, историята не беше достатъчно убедително конструирана. Но пък е ситуирана едновременно като прикуъл И сикуъл. И си личи, че може да служи за "трамплин" за множество разклонения като самостоятелни истории на отделни герои.

Скрит текст:
Видях една тема в Клюкарника... Все едно за мен е пусната.  Embarassed
Та, може и да не ме дочете до край.  Wink

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 12:39 от мячик

# 643
  • София
Х-Мен: Апокалипсис (X-Men: Apocalypse)
http://kino.dir.bg/film.php?id=9311

Останах приятно изненадан, не очаквах така да ми хареса. Като цяло новата трилогия за предисторията на оригиналната трилогия е много добра и надмина всякакви очаквания.
Най-големия плюс на филма са актьорите, химията между тях и усещането за принадлежност към историята.
на Оскар Айзък определено му отиваше отрицателния персонаж, много добре се представи, макар да бе скрит под 100 кг. грим.  Laughing Много ми хареса и Еван Питърс. За главните актьори от историята няма и смисъл да се обсъжда. Санса, пардон Софи като младата Джийн Грей беше приятна изненада също. Видяхме и любимия ни върколак и как започна всичко с него. Ефектите бяха добри, малко прекалиха с патосите, но това да е проблема.
Препоръчвам не само за феновете на комикс жанра. Simple Smile

Гардеробиерът (The Dresser)
http://www.imdb.com/title/tt4247618/?ref_=nv_sr_1

ТВ продукция на BBC. Изненадващo добра, останах приятно изненадан.
В главните роли Йън Маккелън и Антъни Хопкинс са гаранция ако не за друго, то за силна игра и сплав между главните герои, но и сценария е добър и историята грабва въпреки, че не е нещо ново като замисъл.

Скандалната лейди У (The Scandalous Lady W)
http://www.imdb.com/title/tt4184252/?ref_=nv_sr_1

И това е ТВ филм, по истинска история.
Не е лош, става за едно гледане. Отлично превъплъщение на Натали Дормър, това е големия плюс на иначе семплия филм.

# 644
  • В Космоса
Препоръчвам българския Урок. Обстоятелствата направо съсипаха учителката по английски. Много добра игра на Маргита Гошева.

Общи условия

Активация на акаунт