Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLIX

• 117 904
  • 716
  •   1
Отговори
# 555
The VVitch: A New-England Folktale - с лоши очаквания бях, а този хорър ме изненада приятно; предубедена съм към масовите прояви на жанра, а тук нещата са по-изпипани, по-задълбочени, включват някаква фолклорно-митологична база, която е показана интелигентно. Изобщо: отдавна не бях гледала толкова добър хорър.

Anonyma - Eine Frau in Berlin - този филм също много ме впечатли; пък и е подходящ някак за днешния Ден на Европа. Фокусира се върху събитията от 1945 и погрома на Хитлерова Германия. Не епиката е водеща тук и баталните сцени, а сферата на частните женски преживявания; онова, което се случва на жените в тези  размирни дни; когато честта, моралът, принципите са подложени на изпитание. Наистина препоръчвам: покъртителен филм!

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 19:41 от Аглая Епанчина

# 556
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Препоръка за харесващите филми на спортна тематика и най-вече за Дявола (понеже само за него тук знам, че споделя страстта ми към ски-скоковете)- Eddie The Eagle. Много свеж и забавен, от този тип леки, лежерни комедии, в които Хю Джакман е ненадминат (не знам защо го лансират толкова в комикси, като за тях има десетки подходящи имена, а наистина добрите комедийни актьори от изчезващия вид "не се чекна, кривя и пърдя, но пак съм забавен" са малко). Гледната точка също е необичайна и много приятна, особено за хора, които от години следят асовете в този спорт- за разнообразие да видят и как живеят аутсайдерите. Дотолкова ми хареса историята, че поразрових за архивни материали с Еди Едуардс, та освен доставеното кино-удоволствие научих и нещо ново за любим спорт. Самият Едуардс е прекрасен източник едновременно на вдъхновение и забава, един от последните автентични аматьори в световния спорт и жив стимул за всеки мечтател.

Поздравче с една от свежите песни в саундтрака, да видим колко от вас ще се сетят в коя друга култова романтична комедия е звучала Wink

# 557
  • Бургас
Гледах Денят на майката. Нищо прекалено емоционално и задълбочено. Филмът е лек и приятен. Дженифър Анистън и Джейсън Съдейкис ми грабнаха цялото внимание.
http://linasfavoritestuff.blogspot.bg/2016/05/movie-monday-mothe … -day-because.html

# 558
Dirty grandpa е най- голямата простотия, която съм гледала напоследък. Хумор, от най- гнусният тип, който предизвиква или пълна апатия или сбръчкване на нос, но не и смях.
Успокоявам се с това, че и с по- големи недоразумения съм си губила времето.

# 559
Поздравче с една от свежите песни в саундтрака, да видим колко от вас ще се сетят в коя друга култова романтична комедия е звучала Wink

Wink

Снощи го свалих "Еди", дано успея да го изгледам до края на седмицата.

# 560
Злате, за теб нямах никакви съмнения Laughing

# 561
  • Learn to fly. Fly away.
Искам да благодаря за "Fathers and Daughters"- много ме развълнува този филм.
А песента към филма на Майкъл Болтън просто ме е обсебила Heart Eyes

От мен препоръка за един руски филм / за съжаление все още няма български субтитри/
Герой (2016)
http://kinoru.biz/military/1695-geroy-2016.html

# 562
Queen of Earth (2015) http://www.imdb.com/title/tt3993894/   - филм таман като за мен в момента .

# 563
Гледах Nina най-сетне. Въобще не е слаб филмът според мен, не знам какво толкова има да му се критикува. Не е пълна биография, обхваща само последните години от живота на Симон, но с прекрасни ретроспекции и много, много уважение към таланта и духа на тази изумителна жена. Позамислих се покрай многократното споменаване на движението за права на цветнокожите- сега мрънкаме колко са досадни и те наистина са, но преди години е имало смисъл от това, което сега правят по инерция. И някак сравнявайки поетиката на Симон с изцепките на Джейда и благоверен, няма как да не се набие на очи тоталната девалвация на ценностите, от които страда цялото съвременно общество, не само цветнокожата част от него.

Зоуи Салдана е твърде красива, за да бъде автентична Нина, но пък се слива задоволително с емоционалните изисквания на ролята, а котешката и грация в етно-роби е балсам за окото. Освен това изпълнява всички песни във филма сама и макар в началото разочарованието от липсата на оригиналния глас да е остро, всъщност се справя много добре- с кадифен глас, който придава очарование особено на романтичните песни.

Добра биография, аз лично съм много доволна, че не се подлъгах от лошите отзиви и все пак го гледах.

# 564
  • София
Препоръка за харесващите филми на спортна тематика и най-вече за Дявола (понеже само за него тук знам, че споделя страстта ми към ски-скоковете)- Eddie The Eagle

Ооо даа, ще го гледам с кеф  bowuu Ама много ме е яд, че не видя голям екран. Рекламирахме го, имаше и афиши и пр. и накрая го свалиха от разпространение. Чел съм доста за Еди Орела и нямам търпение да видя филма. Чешанков и той в ефира на Евроспорт го хвалеше, да сме го гледали и пр. хаха  Grinning

# 565
В света на спорта: Rush е добър филм.

# 566
  • София
Даам страхотен е. Ако няко не го е гледал, непременно да поправи тази си грешка.  Peace

# 567
Някоя разтърсваща драма да препоръчате? Колкото по-тежък, толкова по-добре.
Голяма суша. Нищо не ме грабва в последно време.
Гледах "Кербала" - http://www.imdb.com/title/tt5049636/
Хареса ми, че не е направен по холивудски.
Гледах и бозата "Код Лондон". Направо като комедия ми дойде  Laughing

# 568
Трогващи са:
Radio (2003)
Stuart: A Life Backwards
The bang bang club
И трите по реални събития / хора.

- The Intouchables - велик.
- The Pursuit of Happyness (2006)

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 14:34 от Damarcus

# 569
Благодаря Simple Smile