Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 192
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Браво на Ясмина-много труд е вложила във формата! А пък е избрала и унито на сина за символ на темата. Поласкана съм... bouquet

# 16
Здравейте мами,
благодря на всички за полезната информация, която споделяте. Имам син в 12 клас на 91 НЕГ.
Предстои му кандидатсване в Германия. Насочил се е към  Технически университет - Мюнхен.
Ще  се радвам да ме приемете при вас. bouquet

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 01:01 от darinaa83

# 17
Ясмина, благодаря ти за старателната подредба, още много дечица ще се ползват от опита на предходните.  bouquet

# 18
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Включвам се и аз в новата тема и благодаря за нея.  bouquet
Иначе, ние сме вече в сесия, първият изпит мина с голямо притеснение и неудовлетворение заради ограниченото време /колкото точки носи един въпрос, толкова минути имаш за него, което е било доста стресиращо - задачи ли да решаваш, теория ли да пишеш/. Какво е било, ще разберем чак на 30 март, когато ще излязат резултатите.  Flowers Four Leaf Clover
Тази седмица следват останалите изпити точно през ден, голям зор, голямо нещо. Стискайте палци.
Стискам и аз палци на всички деца, които са в изпитна треска вече.  Колкото пъти звънна на дъщеря ми, толкова пъти виждам една и съща картинка - купища картончета със записки и лекции. smile3529

# 19
  • София
Да се включа и аз в новата тема.
Благодаря на Ясмина и Бланка, които са събрали и обобщили цялата информация на първа страница.
Моето дете в петък приключи с изпитите успешно и е на малка заслужена почивка у дома. Heart Eyes
Русалка, не мисля че ще имате проблем с ЕЗОК. Лошото е, че ДСК са само канал за разпространение и не винаги служителите са компетентни за по-специфични казуси. Най-добре питай на страницата на софийската ЗК и отиди с разпечатания отговор в клона за преиздаване на ЕЗОК-а.

# 20
  • София

Русалка, не мисля че ще имате проблем с ЕЗОК. Лошото е, че ДСК са само канал за разпространение и не винаги служителите са компетентни за по-специфични казуси. Най-добре питай на страницата на софийската ЗК и отиди с разпечатания отговор в клона за преиздаване на ЕЗОК-а.
Мерси за съвета, нямаше да се сетя за този вариант Simple Smile

# 21
  • Варна
Ironic Браво на дъщеря ти! bouquet

Did стискам палци за добри новини в края на март (много време бре)  Hug

Намерих един сайт за рейтинги на университетите и програмите на база на мненията на студентите. Струва ми се много полезен StudyCheck.de. Има и описание на програмата, както и някои предмети, които се изучават, възможности за реализация, ориентировъчни заплати и т.н. Не знам дали е бил пускан в темата, но в първи пост го няма.

# 22
Ясмина, първи пост вече не е актуален, защото е съставян преди 3-4 години. Чувствай се свободна да оперираш с него, както намериш за добре. Радвам се, че такъв сериозен и мотивиран човек като теб пое темата. Честно признавам, че нещата много бързо се забравят, и ако не си в процеса в момента, трудно се поддържа страница.  bouquet

# 23
  • София
Запис да не ви изпусна!
Ясмина, благодаря за новата тема! bouquet

# 24
  • Русе
Влизам само да похваля дъщеря си, че успешно приключи етапа с езиковото си обучение. Днес беше финалният от петте изпита и резултатът е ДСХ 3. Това отговаряло на С2.
Сега следва нов епизод на сагата "кандидатстване".  newsm43
Дано този път колебанията са по-малко.

# 25
  • София
Браво на дъщерята ти, Колди!
Успех в следващото предизвикателство!

# 26
  • Варна
Поздравления, Колди! Браво на  дъщеря ти. Успешно да е кандидатстването и после следването.

Тя с какво ниво на немския замина?

# 27
Колди,чудесна новина Hug
някой друг няма ли да се похвали, нашите изпити още не са започнали.

# 28
  • Русе
Поздравления, Колди! Браво на  дъщеря ти. Успешно да е кандидатстването и после следването.

Тя с какво ниво на немския замина?

Започна от ниво В2, току-що завърши и С1.

# 29
Колди,браво на дъщеря ти.Какво е решила да учи?
Ясмина ,благодаря за темата! bouquet
Момичета,искам да попитам сертификата за ниво ,също ли трябва да се представи до 15.06 или може и по-късно?

Общи условия

Активация на акаунт