Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 254
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Да! Дъщеря ми получи вече от Дюселдорф! Платих вече кауцион и първи наем. Остава да видим дали ще я приемат, че иначе процедурата не ми е ясна  Grinning

# 601
Всъщност каква е цената на DHL,42 или 69 лева?

42 лв ми казаха, че е " студентска тарифа ", т.е., ако адресът ни е до университет

Ох, за общежитие , ние получаваме от някои имейл с линк за потвърждение, че още сме заинтересовани

# 602
# 603
Да! Дъщеря ми получи вече от Дюселдорф! Платих вече кауцион и първи наем. Остава да видим дали ще я приемат, че иначе процедурата не ми е ясна  Grinning
mi6a97 как платихте?На място ли ходихте или платихте по банкова сметка?Видяхте ли стаята?

# 604
Не! Не сме видели нищо! Но ако откажем отпадаме от листата. Затова на сляпо - каквото такова! Като идем ще видим какво е! Момичетата имат приятелки в същата сграда и по техен съвет приехме без условия! Остава само и да ги приемат някъде наоколо Simple Smile

# 605
  • Варна
mi6a97 За специалност с квоти ли кандидатствате?

# 606
Кандидатстваме чрез Hochschulestart за Heinrich Heine univers. и Uniasist за Fachhochschule-то. Мисля, че са с ограничен прием, но не са на регионален принцип. С две думи надявам се да се получи - иначе най-много да пием една студена вода за първия наем.  Simple Smile

# 607
  • München, Deutschland
някой посещавал курсовете и изпитите за тест Daf към ТУ? Трябва ми информация и мнение?

Gold,

не точно, но понеже гледам, че няма други включили се, все пак реших да пиша. Повечето ми колеги бяха при учителките, които водят курса за Тест ДАФ, на мен тези учителки са ми замествали също понякога (бях в немския факултет на ТУ, но вече имах сертификат за език). Добри са учителките, ако ги слушаш и правиш каквото ти казват, имаш добри шансове да понаучиш. То така или иначе, ДАФ не е върховно високо ниво.
Помня 3 учителки - Цвете Генадиева (нз дали тя не води вече само в Гьоте институт), Манчева и Антонова - тази последната със сигурност води курсовете и изпитите за ZMP и DAF. Имаше преди и един мъж, който преподаваше, но той беше с увреждане и не знам дали не напусна в тази връзка или пък още предопава, но води по-малко часове. Не съм сигурна обаче дали може без да си студент да се запишеш на тези курсове. На моите колеги, Антонова им даваше същите упражнения в задължителния час по немски, които даваше и на курсистите за ДАФ. Смислени упражнения са, по материали на Гьоте Институт.

Ако някой ще се явява на който и да е изпит по немски обаче, силно съветвам да задели 30-50лв и да се запише в библиотеката на Гьоте Институт. Там има множество материали и упражнения във формат точно като за изпита. Имат и книжки с отговори. Инфото ми е старо, но съм 90% сигурна, че това не се е променило.

Лично аз, с някакъв двуседмичен курс в Гьоте и взимайки няколко книжки от библиотеката, изкарах ZOP около месец-месец и 1/2 след започване на подготовката, като това включваше и подготовка на някаква тема за устната част.

# 608
Сега видях въпроса....
И двете ми деца изкараха този курс, от началото на септември за изпита през ноември.
Започването е изчислено в зависимост от точната дата на изпита.
В началото /преди училище/ е всеки ден, а после събота и неделя /дано не греша/.
Интересното е,че по средата на курса се сменят преподавателите на групите за да са равнопоставени децата.
Ние лично сме доволни.
Когато събирахме информация разбрахме, че условията за провеждане на самия изпит са по-добри от тези в Гьоте, но както е ясно нямам база за сравнение Wink
Друго, което беше по наше време е - повече часове/по-малко пари.
Тогава чух и мнения, че тези курсове не се приоритет за Гьоте институт,  защото на практика това е конкурентен сертификат и те наблягат на техните си.

# 609
  • София
Днес синът ми си е пуснал документите с DHL към Германия.
Цената към униасист е била същата като към университетите.Утре документите трябва да бъдат на съответните адреси,да видим...
Не ни остава нищо друго освен да чакаме заветните отговори.
Рових се в миналогодишната тема по това време и във ФБ групата да видя кога горе долу да очакваме отговори.Общо взето между 3-6 седмици май идват отговорите.
Имам следното питане.Подал си е молба за общежитие още в първия възможен ден,но мисля че няма да успее да се класира.Кога е най-удачно според вас да се търси квартира и на място ли е най-добре?Извинявам се за глупавите и вероятно дискутирани въпроси,но не е момиче за да застане пред Studentwerk в очакване да се смилят над него /да ме извинят майките на момичетата  bouquet/.

# 610
И какво като не е момиче, да седи без квартира ли? Нека бъде упорит и настоятелен!

# 611
  • Варна
Имам чуството, че всяко Studentenwerk си има таен запас от свободни стаи, които раздава на най-настоятелните, независимо от реда на подаване на молбите.  Mr. Green

# 612
Извинявам се за глупавите и вероятно дискутирани въпроси,но не е момиче за да застане пред Studentwerk в очакване да се смилят над него /да ме извинят майките на момичетата  bouquet/.

О, ще висне и още как Peace В търсенето на жилище настояването е основното Mr. Green
За кой град става въпрос?
Освен Studentwerk има и частни общежития, но там вече ще му трябва документ, че е записан студент.

# 613
Ох, нашите неща днес ги оставихме в консулството .....
Утре ще ги вземем, но най-вероятно следобед, че много документи събрали днес,
така че може вдругиден сутринта да ги пращаме, решихме с DHL
От сайтовете на някои унита, а и от ФБ групата - към 10 - ти, 15-ти август вече
получават отговори....

# 614
Ох, нашите неща днес ги оставихме в консулството .....
Утре ще ги вземем, но най-вероятно следобед, че много документи събрали днес,
така че може вдругиден сутринта да ги пращаме, решихме с DHL
От сайтовете на някои унита, а и от ФБ групата - към 10 - ти, 15-ти август вече
получават отговори....
Нашите документи ги изпратихме днес сутринта.Дано всичко е наред .На дъщеря ми са й казали ,че до 24часа ще бъдат доставени.Предполагам,че след като ги получат ще  отразят в профила й .

Общи условия

Активация на акаунт