Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 884
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Яни, и аз съм така... Crazy

Сега се сетих нещо, което дискутирахме преди време - за ларингитите.
Значи аз под" ларингит" имах предвид тогава наличието на лаеща, кънтящо-метална кашлица. Тази, характерната кашлица, която не може да се сбърка.. При нас винаги е вървяла с Т.
Има и друг ларингит така да се изразя, този, за който говори Галинаник - пак е ларингит /ларинготрахеит/, при който гърлото е червено, възпалено...при нейното детенце върви без Т. Гале, детенце кашля ли лаещо и ламаринено? Питам за сверка само...

Сетих се, защото преди време лек спор имаше, дали ларингита върви с Т или без. Не че е нещо кой знае колко важно, но сега се замислих, като ви четях...Та излиза, че има разновидности на ларингити и протичат различно.. Rolling Eyes

# 256
  • София
Тете, при нас ларингит е без Т. Стигне ли се до Т, считай че така сме я втасали, че сме за антибиотик направо.

# 257
Тете, при нас ларингит е без Т. Стигне ли се до Т, считай че така сме я втасали, че сме за антибиотик направо.

А кашлица имате ли и каква е тя?

Виж сега как ви разпитвам, ама пусто да си изясня...

# 258
  • в огледалото на живота

Сетих се, защото преди време лек спор имаше, дали ларингита върви с Т или без. Не че е нещо кой знае колко важно, но сега се замислих, като ви четях...Та излиза, че има разновидности на ларингити и протичат различно.. Rolling Eyes

Спор нямаше,ако визираш мен... Grinning
Просто аз поясних тогава,че в 90% от случаите при моето дете ларингиалните прояви протичаха без никаква Т и много рядко със зачервено гърло.Екстра сопол пък хич не се проявяваше.Всичко почваше изведнъж с лаеща тенекиена кашлица.
Разбира се,че има различни видове разновидности.

Един единствен път е карала ларингит с висока Т/почти 40С/ и тогава си беше още бебе/на 10 мес.  Confused/
Тогава и зверската кашлица едвам овладявахме,че не успяваше да я изхвърли навън и едни зелени гадости от носа... Дишането и беше повърхностно и накъсано...абе не ми се припомня какъв ад изживяхме тогава.... ooooh!
ЛЛ веднага пусна кръвни и отсече,че е бактериален такъв.АБ +урбазон на момента ..... Sad

В повечето от случаите  при нас е  бил  вирусен и  е минавал за около 3-5 дни само с противоалергично или Калциев глюконат  Peace

Тете,нищо лично,само пояснявам отново  Grinning Hug

# 259
Аааа, Дев...да не мислиш, че помня с кого сме обсъждали това тогава Laughing Не помня, старост-нерадост Mr. Green, просто ми е останало в главата, че имаше различни мнения. Това не е лошо нещо, хубаво е да има дискусии Peace

Даже моля да ме извините, че ви занимавам с моите си съждения...днес съм настроена философски и си разсъждавам на глас просто Mr. Green
 Hug

# 260
А тоя биобаланс има ли някакъв вкус?

# 261
Тета, нашите ларингити са обикновено без Т. И те най-много ме плашат. Такъв ларингит при нас е водил до бронхоспазъм и вливане на венозен АБ (повтарям без Т). Един, единствен път сме имали ларингит с Т, тогава кашлицата бързо стана влажна и ларингита мина бързо и без усложнения.
И не, не кашля теникиено, но кашля често (снощи на всеки 5 секунди), сухо, дразнещо от гърлото. Още като я чуха в спешното и отсякоха ларингит. От там първо ме питаха дали имаме инхалатор и там назначиха инхалации с пулмикорт. После ЛЛ тази сутрин потвърди. Исках да съм сигурна, че не изпускаме нещо и затова я заведох рано на слушалка. Пулмикорта за нас е стандартна терапия за ларингитите, които прави моята дъщеря. Този път не успяхме да избегнем урбазона.
В миналата тема получих упреци, защото споделих, че се случва при такова остро състояние да дам еднократно вентолин, именно за да избегнем инжекцията. Спомням си дискусията, която настана и снощи вместо да си действам по изписаната ни многократно процедура, се позамислих и дадох Синекод. След 1 час мъчение без резултат от сиропа, вече бяхме в спешното. С това последното искам да кажа, че всяка майка познава най-добре детето си и няма универсална рецепта за всички. При някои действа едно, при други-друго. Тук само споделяме нашия личен опит. За  пишещите майки в темата имам мнение, че са изключително отговорни родители, водят децата си на лекар и не прибягват до самолечение. Форумът не лекува, но помага морално на майките в битката с болестта.
Моля мнението ми да не се приема за провокация към пишещите, точно обратното - благодаря за съпричасността и споделения опит.

# 262
  • Северозапада
За вкус не знам, но има сладникъв мирис. За сашетата говоря.

# 263
Галя, да се оправя детенцето.
Дани, стискам палци да се нареди всичко по най-добрия начин. много се измъчи с тая твоята шефка, сигурна съм, че ще е за по-добро, че ще се махаш.
при нашия ларингит с тежкия спазъм нямаше температура. бяхме в спешното, биха урбазон. лечението, което ни назначиха, беше аб и пулмикорт, не ги давахме. продължихме само с антихистамини, лечение на носа и гърлото с локални средства и наблюдение от лекар.

# 264
Гале, благодаря ти за споделеното. Далеч съм от мисълта да се меся на някого...не се обвинявай за урбазона, важното е, че сте имали що-годе спокойна нощ след него и най-важното е детенце да се оправи. Аз те разбрах какво имаш предвид, в поста си Peace Hug

# 265
За вкус не знам, но има сладникъв мирис. За сашетата говоря.

И аз тях имах в предвид...То има ли изобщо под друга форма биобаланс?

# 266
  • На брега на реката
Яни, вкуса на биобаланса е леко сладникав, блудкав да не кажа, с лек мирис на мая Simple Smile Не е толкова гот на вкус, но то кое ли лекарство е вкусно.
До тук кръвните са ОК, едни леко завишени моноцити има, но то си е нормално при каквото и да е боледуване. Чакам СУЕ и ЦРП, но до тук не виждам притеснително.
Единственият случай на ларингоспазъм при каката беше без Т, с ужасна дрънчаща кашлица. Повлия се от хладен въздух и ксизал, до урбазон за щастие не се е стигало. АБ също не е пила тогава. Но пък гърлото и беше отекло като напоена гъба.

# 267
 Малкия казва че имал  сладак вкус Биобалансаа.Давам го но вчера пак мн зле с яденетоо.Само  чопва по 4-5 лъжици.Дори и киселото мляко  ooooh!  Сутринта каза гладен съм и чопна  само от макароните, вече нз какво да го правя.
Пуснахме контролни кръвни  изследвания да видим дали са се нормализирали показателите.Пуснахме и  урина, че нещо  тъмна  на моменти  и сутринта в нея плуваха някакви дребни ситни частички катоо прах нз как да го  опиша и горе на повърхността се запени нещо в шишенцето като  преседя около 30 мин. Та да видим дано  няма нищо притеснително.

За  ларингитите  все с температура ми ги е карал, до колкото помня.Кашлицата е гадна стържеща,единия път  дишането  беше шумно, както свистене се чуваше но ниско в гърлото към трахеята.

# 268
  • София

А кашлица имате ли и каква е тя?

Виж сега как ви разпитвам, ама пусто да си изясня...

Кашлица - да, почти задължително. Sad

Тенекиена обаче по към края. В началото е честа и суха, може и влажна. Също се забелязва пресипване на гласа.

# 269
  • На брега на реката
Лайт, трябва време, за да подейства пробиотика, няма как веднага да почувства глад. А с пчелно млечице или пчелен прашец пробвала ли си? Имат повишаващо апетита действие, плюс това е имуностимулант.
Да споделиш после резултатите. Мен ако питаш, обсъди с лл състоянието, ако трябва и фекална проба пуснете.

Общи условия

Активация на акаунт