Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 299
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Честита баба Марта! Много, много здраве да донесе на малки и големи!

# 451
ЧБМ и от мен набързо!! Здраве и късмет на всички.......

# 452
Честита Баба Марта и от нас  newsm76 newsm76 newsm76 Здрави, румени, засмени!
Аз тия дни не съм писала обаче много се намъчих-ечемик на окото ми се появи, после някаква инфекция на краката, днес някакъв пък мехур на малкото пръстче там -оффф като някаква баба съм станала Sad
И пак си разраних една бенка- мажа я с гентамицин маз-нали става?
С малкия ходихме на новия гастро-пак същите неща бла бла-малък бил за рентген и сега всеки ден пиша хранителен дневник, за няколко дни съм спряла освен млечни и глутена (докато не е на градина) та да видим.
Поне иде пролет и ако е все тъй София ни зове!
Дани, върви да го чуят, че после празници идат и ще е ужас! Откак почнаха така да навързват празниците много ги мразя Sad

# 453
От днеска и аз съм с темп.Габи още поддържа около 38.Само хрема,за сега,която днес се засили май.Бяхме при докторката,гърди,гърло-ок.Имало много болни от грип в нейната градина,каза,макар че Габонекът май имал само вирус.Очудващо жива е за момента.
Обаче мойто е грип,щото аз темп не вдигам по принцип.Вчера имах една суха кашлица ,от нищото, а днес темп.

# 454
  • На брега на реката
Честита Баба Марта! Да сме/сте здрави, няма друго важно!
Моето малкото ни изпозарази. Каката кашля, мен ме мъчи синузит и главоболие.
За капак нощес се оплака от ухо дребната. Не я боли, но я сърби нетърпимо. Та гая сутрин осъмнахме при лл. Леко зачервено уШо, но с мн ушна кал. Изписа само отипакс и се надянам да минава вече.

# 455
Баси,при нас имам чувство,че всичко почва отново...сополи,насълзени очи...Свърши ми вчера осцилококцинума и не купих нов,а от събота и давах паралелно с Енгистол,дали това е причината,вече не знам.А изглеждаше толкова обнадеждаващо,като изключим темп.Хремата беше намаляла,не кашляше...От днеска пак,с пълна сила сопол.

# 456
Честита Баба Марта и от мен! Освен мартеничките, да раздава здраве на всички  Simple Smile

Моят син го пратих на градина днес след голямо чудене дали да го пусна или не за 2 дни. Ама с напредването на бременността, ми става по-трудно да издържам на темповете му Mr. Green А и искам да походи малко, че април ще го поспрем отново, за да не ми носи вируси преди секциото Tired

И за финал да кажа, че съм много доволна от Саностола. Вече 20тина дни стана му го давам по 1ч.л. и моят човек взе да похапва като хората. Чудя се обаче дали да не му правя почивка вече newsm78 Вие как действате с витамините? Или не е проблем да се дава за по-дълъг период newsm78

# 457
Честита Баба Марта на всички! Не знам дали ми е за тук въпроса. Ако не ме ориентирайте къде да пиша  Simple Smile .Детето ми започва ясла от другата седмица. Чревните излязоха вече и всичко е наред. Остана да пуснем кръв и урина, но Алекс в момента е със сополи. Въпросът ми е ако не са добри изследванията какво се случва?

# 458
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  Hug
Изпуснах ви малко тез дни, но малкия направи някаква алергична реакция незнайно от какво, та се мъкнахме по лекари.
От 10на дни само през нощта се стича някакъв секрет в носоглътката, запушва му се носът и кашля. През деня няма абсолютно нищо, освен ужасното му настроение, но избиват 4 кътника наведнъж. Та, по повод носа, давам Ксизал и профилактично Инфлуцит. Изведнъж, в недела, както нищо му нямаше, така се обрина от-до. В понеделник продължи. Според детматологът, който посетихме било реакция към Инфлуцида  newsm78, или евентуално Ксизала. Та сега го мажа с разни мехлеми, давам Кларитин и е на диета, въпреки че лекарката беше категорична, че не е хранителна алергия. Не знам какво е това чудо. Най-малко бих обвинила Инфлуцида за подобно нещо, но...
Бързо оздравяванена всички болни!

# 459

Аз току-що се обадих в Трявна и се записахме за 30.04.Записахме се заедно с моята приятелка, с която бяхме в една стая миналата пролет. И даже на същата дата, пак от 30април бяхме тогава. Ще бъдем и в същата стая. Simple Smile

Лайтнинг, в Санаториума ли ходите? Харесва ли ви там? на мен отвън ми изглежда много кофти  newsm78
И аз ще запазя тези дни нещо, но ние ходим в болницата на процедури.
Фер, вие ще ходите ли тази пролет?

# 460
  • Бургас
Вие как действате с витамините? Или не е проблем да се дава за по-дълъг период newsm78

На сина ми съм давала Саностол, по едно цяло шише, докато свърши, без почивка.

Честита Баба Марта на всички, бъдете здрави и щастливи!  Heart Eyes Hug

Момичета, от 2-3 дена синът ми е с кашлица и храчки /жълто-оранжеви/. Водих го на лекар няколко пъти, казаха, че му били ок гърдите, не му е червено гърлото, няма сополи, няма проблем с ушите, имаше слаба Т, вече и Т няма. Обаче мен много ме притеснява кашлицата. Предните години правеше чести бронхити, но винаги бяха предшествани от поне седмица сополи. Не се е случвало да няма никакви други оплаквания освен кашлица и храчки.
Изписаха му само Изопринозин и твърдо казаха, че не е за АБ. Отделно той си пие по схема Бронхолайн и още няколко неща.
На своя глава днес пуснах ПКК, ЦРП, СУЕ - всичко е нормално, единствено ЦРП е 6,38 при реф. <6. Детският пуломолог, при който го водих ми каза да давам АБ само при ЦРП над 30, утайка над 50 и повече от 3 дни с Т, ако детето е отпаднало и т.н. Според изследванията така или иначе не е за АБ в момента, на слушалка казват, че няма проблеми, но се чудя какво е това нещо и с какво да го лекувам.
Случайно да има деца само с кашлица и храчки, без никакви други оплаквания?

# 461
Felicity, същата работа при сина ми. Кашляше само вечер от секрети някъде назад. Събота, неделя от вчера е по-добре. На мен ми казаха само физ. р-р много на често, през час по половин спринцовка, морска вода, вечер Отривин. Друго не давам и мисля, че поизчисти. Засилих се за гърлото нещо, че беше неспокойно от кашлицата, но спрях.
Питах за сироп, казаха, че е ненужно и борбата трябва да е с хремата, която предизвиква кашлица, а не с нея.
 Цветна палитра, четири пъти ми лепва разни вирусчета малкия, но виж хич не бях се замисляла за секциото newsm78
А, Честита Баба Марта! Да са ни по-здрави децата!

# 462
  • shumen
Фелисити,оправяйте се и Вие.Дано разберете от какво е тази алергия при детето.
Лъки,и аз ги мразя тия празници.Направо не ми се мисли какво ще правим тези 4 почивни дни,ако е все така.
Ние минахме през педи.Гърди чисти,гърло-леко зачервено,кашлица от хремата.Вирис според нея.Ако до довечера не спре да вдига Т да вземам АБ и да го започвам.За сега няма,но вчера след сън я вдигна и снощи пак.Не знам,но аз все си мисля,че тая зверска кашлица без АБ няма да мине.

# 463
Вие как действате с витамините? Или не е проблем да се дава за по-дълъг период newsm78

На сина ми съм давала Саностол, по едно цяло шише, докато свърши, без почивка.

И аз така  Peace

# 464
Честита Баба Марта на всички! Не знам дали ми е за тук въпроса. Ако не ме ориентирайте къде да пиша  Simple Smile .Детето ми започва ясла от другата седмица. Чревните излязоха вече и всичко е наред. Остана да пуснем кръв и урина, но Алекс в момента е със сополи. Въпросът ми е ако не са добри изследванията какво се случва?

Ами отлагаш постъпването в яслата, докато се оправи детето. И без това болно няма как да го пуснеш...то и адаптацията, стрес от новото, плюс, че не му е добре...става много. ЛЛ какво казва, прегледа ли го? Виж левкоцитите в кръвните, ако са нормални-значи някой вирус кара вероятно..

Мон, как така храчки бе, жена? Откъде тия храчки...моето не може да храчи още. Щом гърдите са чисти, трябва да са от секрети в носоглътката тогава, или? Щях да пиша за кръвни, но ти вече си пуснала...

Общи условия

Активация на акаунт