Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 186
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
момичета, тонът в темата от добронамерен и приятелски, започна да придобива някакви назидадетлни нотки с елементи на заяждане. моля ви да спрете  bouquet

Tottó, аз ползвам хипертоничен разтвор при хремите на дъщеря ми. дават го над 6 г. заради накрайника, като за възрастни е и дозира вповече. освен на куикс, има и на африн (аз всъщност ползвам него). консултирала съм го с нашия унг, според нея има подсушаващо действие и ми даде зелена светлина да го ползвам. не го прилагам повече от седмица. помагал ѝ е за бистри хреми, както и за лепкави бели сополки.

Уми
, като човек минаващ през сагата с третата сливица, смело мога да твърдя, че това е състояние, което подлежи и на подобрение, и на влошаване, не минава от днес за утре и следва да се проследява. решение за вадене не може да се вземе еднозначно, освен ако детето не показва трайно влошаване на състоянието. ние стояхме в изчаквателна позиция две години, за които имахме пикове на боледувания и осезателни подобрения. към момента няма показания за вадене. пожелавам го и на Габи! мисля, че много, много навътре приемаш коментарите към теб, а не бива. откакто съм в темата чета постовете ти, изпълнени с много загриженост и майчина любов. каква лоша майка си, как изобщо може да си го помислиш?!?  Hug

# 661
Силве, Hug
Рали,извинявай bouquetЗнам,че нищо лошо не си целяла,а аз съм изнервена на макс.

# 662
  • София
Силве, имаш ли някакви впечатления от Скалер спрей или дори просто сребърна вода, както и капки като грип стоп, фитоназал?

# 663
За Фитоназал мога да кажа снощи ги пробвах , нищо особено ,носът ми беше отпушен за 15 мин и после едва дишах пак и доста налютява.

Аз съм и на работа и имам Т  в момента , след малко ще скоча да взема едно саше парацетамакс.

# 664
Аш, ползвала съм само чиста сребърна вода. слагах с капкомерче, без да разреждам. като беше по-малка (на 2-3 години), имаше ефект, но после започна такива да ги въди в нослето, че изобщо не ѝ действа.
ползвала съм и грипстоп капки (не спрейче). много са щадящи за лигавицата, отпушват леко, като действие при нас бих ги сравнила с виброцила, т.е. не стават за атака срещу великия зелен градински сопол.
фитоназал не съм пробвала (защото не са ни предписвали), тях за какви симптоми ги дават?
Лисе,оправяй се бързо!

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 13:34 от sylviana

# 665
Може ли, ако обичате да ми припомните в какво съотношение капете ср. вода+клеева тинктура? Назад го коментирахте, но не мога да го намеря. Синът ми си ходи с една прозрачна хрема вече десет дни, лекарите казват, че нищо му няма, само вечер да слагам Отривин, но слагах 4-5 дни, не искам повече.

# 666
  • София
Ох, Силве, великият градински зелен сопол! То с кое остана вече да го третираме. Ето, лисичка е отговорила за фитоназала от първа ръка как действа. Иначе по листовка го дават, че отпушва носа и намалява секрета. Твърди се, че съдържа етерични масла, които отпушват и предпазват от допълнителна секреция. Имат и екстракт от клей на лечебна ружа и алое вера. Аз си търся най-доброто натурално нещо за подсушаване - може би това е хипертоничният разтвор ?  Rolling Eyes

Лисе, мерси за отговора. Да смъкнеш Т-то!

Зои - 10 мл. сребърна вода, 5 капки прополис

# 667
Ashia, мерси много!

# 668
  • shumen
Лисе,оправяй се скоро.Според мен е по-добре щом имаш Т да отидеш на лекар и ако трябва да си вземеш болничен.
Аш,аз пак казвам този път взех Грипекс стоп капки на малкия и останах доволна.
Силве,ооф,тоя градински сопол не знам дали има вече с какво да се лекува.
Аз днеска го пуснах на детска след седмица вкъщи.Станах и свидетел на един разговор по телефона на госпожата с някоя майка явно,който много не ми хареса,но както и да е.Влизаме ние и в този момент и се обаждат на госпожата,че детенцето е болно и няма да ходи,а тя сама казва-а,доведете го поне утре за тържеството.Надявам се да мине бързо и моя да не накачи пак нещо,че вече ще се  #2gunfire
Уми,не се обвинявай.Не си лоша майка.

# 669

Рали,извинявай bouquetЗнам,че нищо лошо не си целяла,а аз съм изнервена на макс.

Да, мила, наистина само от загриженост за здравето на малката ти принцеса написах всичко, разбирам, че не ти е лесно, аз самата в началото на нашата сага също не знаех къде се намирам, чувството беше подобно, макар и при различни състояния на децата, така, че няма нужда да ми се извиняваш  bouquet  И пак ти казвам - не си лоша майка, набий си го в кратунката  Hug

# 670
  • На брега на реката
Темата гледам все пак леко се е размирисала! Дано добрият тон се запази. Съгласна съм с едно от горните мнение, че все пак трябва да се въздържаме от предписване на лекарства. Това лекар го прави, а и ако не дай си Боже нещо се случи, отговорност ние по интернет ли ще поемем?
Ние днес посетихме гастрото. Със съмнения за вторична лактозна непоносимост сме. Изписа Ериус, което леко не ми допадна и еспумизан, който да приема при консумиране на млечни продукти. И тук става интересно. Даде ми бележка, която да представя в яслата, че е наложително да й дават капките. Дано се съгласят, защото ежедневно консумират млечни и проблемът се задълбочава точно там. Много ми е мъчно, защото и докторката смята, че отключващия фактор е тежкото преболедуване на коктейла адено и рота вирус и микозата.
За сега няма да включва препарати, които подпомагат образуването на панкреатични ензими, ще опитаме с по-просто лечение. Малко като експериментално ми се вижда лечението, но и състоянието й не е тежко, че да се налага по-грубо вмешателство в храносмилането. От друга страна аз вкъщи ще внимавам с какво я храня, сирене, кашкавал и кисело мляко ще приема с еспумизана, но прясно мляко няма да давам (аз и не давам).
Каза утре или в сряда да я пускам на ясла, за да мога да обследвам как се повлиява от терапията и след две седмици да бягаме пак на преглед.
Зои, аз съм от доволните от комбинацията сребърна вода с клеева. За бистро цапащо сополче върши чудесна работа. На няколко пъти успявах да го пресека. И както и преди казах, не оправя обаче задълбочен проблем. Все пак не е нещо чудодейно. Дано при вас помогне. Аз използвах шишенце от виброцил, пълнех на половина със сребърна вода и слагах 3 капки клеева. На другия ден си правех нова смес.

# 671
Благодаря ви.
Дани , да ,утре отивам ,че главата ще ми се пръсне , а сумати хапчета изпих ,ефект = 0.
Май ще взема и болничен до петъка ,че трябва ДДС да правя  ooooh!

# 672
Фер, аз бих намалила драстично млечните в менюто, да не кажа, че бих ги махнала, щом те са проблемни. Вместо да давам млечни плюс ензими допълнително. Но това аз де...

Скрит текст:
  В тази връзка се чудя защо болните от диабет продължават да се хрънят с въглехидрати, вместо да минат на нисковъглехидратно ядене, което няма да им вдига кръвната захар....ама това са си мои размисли и страсти...

# 673
Фер, а какви са прогнозите за това състояние, доколкото разбирам може да се преодолее напълно с подходящо лечение (което искрено ви пожелавам)?
еспумизанът ми е ясно за какво е, а ериусът? на дъщеря ми при съмнение за лактозна непоносимост бяха изписали колийф капки и мезим форте по 1/2 таблетка (много трудно се разделяха). но ни бяха дали друга диета - първо да изключим всички млечни и месни продукти и да започнем постепенно захранване с тях.

# 674
  • На брега на реката
Според докторката, малката явно е била предразположена към това състояние, защото доста дълго време беше с колики и след кърмене доста често повръщаше. Уж рефлукс и бързо сукане, ама май ще се окаже някаква фаза на болестта. А вече отключващия фактор е стомашния вирус от миналото лято. По принцип има хора, които са по-толерантни към лактозата и не реагират така бурно с подуване, газове, силни болки и т.н. При малката конкретно прясното мляко и по-честата консумация на млечни е проблем. Аз вкъщи ограничавам на своя глава, ама то не остава какво да яде в яслата. За това ще пробваме съпътстваща терапия, както каза лекарката - по БЕБЕШКИ Simple Smile
Ериуса ще играе потискаща роля. На мен точно той не ми се понрави, защото хем иам разлика между алергия и непоносимост, хем изписва противоалергичен препарат. Най-общо, каза, че Ериуса ще подтиска имунния отговор на организма, каквото и да значи това.
Силве, при вас как се развиха нещата? Какви бяха симптомите на малката?
Аз останах с впечатление, че си е до живот и няма категорично лечение  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт