"Откраднат живот" по Нова тв.

• 104 893
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
Ще се наложи да изгледам сценката с надупената пациентка да чуя какво лечение и предписа,че днес една близка има такъв проблем Embarassed
Свещички Детралекс. Peace Аз пиех хапчетата Детралекс за разширени вени и наистина пишеше и за хемороиди. Peace

# 376
Г. Краули, наистина е малко нереалистична сцената с размяната на децата и то пред очите на неонатоложката. И колко близки трябва да са двамата с Генадиев (брат и сестра например), за да извърши подобно нещо пред нея и да разчита на 100 %, че тя ще си мълчи?

Пък и самата ситуация е абсурдна - Кръстева поставя диагноза с една слушалка !!! и е абсолютно категорична за диагнозата (без рентген, без ехограф), а от друга страна Генадиев й вярва на 100% и извършва престъпление като разменя децата. Пълен абсурд. Да не говорим, че на Сашо са правени толкова операции след това, а може и на Калин по друг повод. И как през цялото това време никой не е открил някакво несъответствие в кръвната група на децата и бащите? Или за късмет всички са се оказали от една кръвна група.

Скрит текст:
Лично за мен далеч по правдоподобно би било следното развитие на нещата:
 Д-р Кръстева (неонатоложката) забелязва цианозата на малкия Сашо, но оставя Генадиев сам да стигне до извода, че нещо у детето му не е наред. Това е по-правдоподобно да се случи. Вместо това тя самонадеяно му изстрелва диагнозата и то без доказателства. Колкото до Генадиев - като лекар той няма как да не забележи симптомите, докато е насаме със своето и чуждото дете.  И точно в този момент, при липса на свидетели, той би могъл да вземе такова решение и да размени табелките на децата. И колебание може да прояви след това, да поиска да върне нещата назад... Това е по-правдоподобно. А Кръстева пак ще бъде свидетел, защото ще забележи размяната, но ще е след свършен факт и няма да е толкова пряко намесена. И тя ще мълчи, защото ще разбере мотива - и на бащата и на лекаря да постъпи така. Не, че ще го оправдае за постъпката, но ще може да се постави на негово място и да разбере обстоятелствата, които го заставят да загърби човешкия морал и лекарската етика. Изкушението е голямо и той се поддава. Избира лесния път, но той ще му струва скъпо. В този случай д-р Кръстева не е съучастник, а само свидетел на престъплението.

Като вариант това ми се вижда доста по-правдоподобно, макар и не чак толкова зрелищно, както са го представили във филма.

# 377
  • # супернатурална #
На мен нереалистичността  на сцената ми идва повече от моралната гледна точка, как би могъл човек, баща и лекар да постъпи така?! Освен ако не е един много, много гаден човек. А не ми се сртрува, че образът на Генадиев е такъв.Иначе по изпълнението нямам особени забележки. Специално докторката я парализира със "Знаеш какво е да загубиш дете', което пак си беше супер кално.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 19:17 от Г. Краули

# 378
Краули , май  детето ти е седнало на компа  Mr. Green

Сериала ми харесва , не се заглеждам много по подробностоти , че ... пълни глупости.
Идеята е добра , дано в последствие я развият по-изпипано.

На мен примерно , ми се вижда супер смешно (не им помня имената още) Биляна веднага да хлътне и да остави сегашния си , иска бебе , а още на другия епизод вече готова му надене рога.тва даже и турските сериали го няма  Laughing

# 379
  • оттам, откъдето започва България
Несериозно ми прозвуча и предаването на послания от булката към брата на младоженеца и обратно, и то уж от много ангажирани лекари.

# 380
  • # супернатурална #
Съжалявам, понякога е по-бърз от мен Crazy
Биляна ще се окаже много объркана душа. Мисля, че ни дете иска, ни Калин, ни Сандо, ни да е докторка.

# 381
Очаквах повече от сериала и съм разочарована. Ще си подменя детето и няма да проследя оцеляло ли е или не. А пък имената му ще ги сънувам. Няма начин да ми е подчинен и трите му имена да не ми направят впечатление и да не проверя кога е роден. Тази недомислица ме кара да не гледам сериозно на сериала. Днешните филми и сериали са на светлинни години от тези едно време. А "Дом за нашите деца" е сериал, който съм гледала няколко пъти и всеки път ме разчувства и ме кара да се замисля. Невероятен е. Столичаните тръгнаха добре, но го съсипаха. Tired

# 382
  • Варна и...духом на Босфора
Харесва ми сериалчето, но във всеки епизод си намирам за какво да пусна по една сълза.
Мария Каварджикова е прекрасна и мисля в неделя да започна отново да гледам "Дом за нашите деца", защото съм го забравила.

По кой канал ще го повтарят и от колко?

# 383
Харесва ми сериалчето, но във всеки епизод си намирам за какво да пусна по една сълза.
Мария Каварджикова е прекрасна и мисля в неделя да започна отново да гледам "Дом за нашите деца", защото съм го забравила.

По кой канал ще го повтарят и от колко?
Скрит текст:
В нета го гледам, а не по тв.  Peace

# 384
Моля, да престанете да спамите темата с друг сериал. Peace
Направете  тема за него и ще отидем там да пишем за сериала.

# 385
Имах някакви надежди, но уви...с всяка следваща серия, умират.

Големи несъответствия...актьорите декламират репликите си, или пък сумтят и нищо не се разбира. Играта и тя лоша. А като цяло, идеята не е толкова зле.

# 386
  • Sofia
Ще се наложи да изгледам сценката с надупената пациентка да чуя какво лечение и предписа,че днес една близка има такъв проблем Embarassed
Свещички Детралекс. Peace Аз пиех хапчетата Детралекс за разширени вени и наистина пишеше и за хемороиди. Peace
мерси bouquet
И на мен така ми се чу,но не знаех,че има и свещички.

# 387
Всичко много бързо се развива , това е грешка , по-добре 2 епизода да гледам как Генадиев си сменя детето .явно бюджета е малък.стъклен дом преди такааа го разтягаха , поне се разбираше цялата идея , а тука хоп-троп за 3 дена история за 10 епизода

# 388
  • София
Според мен ще има ретроспекции, няма как. 30 години са това. Не се и опитвам да разбера, мен сцената със смяната на децата ме разплака. Sad Иначе доктора беше убеден, че това дете няма да оцелее, според мен е защитна реакция да се опита да забрави болното дете, все едно никога не го е имало.

# 389
  • Sofia
щели да го спират сериала,имало обидени  Crossing Arms
http://skandalno.net/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%81 … %84%D0%B8-167808/

Общи условия

Активация на акаунт