Професионални серии за коса - тема 101

• 85 382
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Дениша, как така навиваш на пръст? Аз нещо не мога да си го представя Simple Smile.

Kölsches Mädel, на леко влажна коса, връзваш в конска опашка или на две покрай ушите, както ти е удобно. Аз деля на две, защото косата е много и ръцете ми се схващат ако е на висока конска опашка. След това, разделяш на по-малки кичури, иии навиваш на среден пръст. Т.е около него. Аз навивам на показалец, по прилично е някак.  Wink  Laughing Когато имам навито вече, захващаш в свободен летеж, хаха, как го измислих само, с щъркелче. Не за скалпа, а преди ластика, нали има опашка. Щъркелчетата са онези от магазините за коса, с двете "шишчета". Сега ми бяга легалното им название. Извини ме. Но пък клипче ще приложа с удоволствие:
https://www.youtube.com/watch?v=DcU4NvuyP2E
 Благодаря за въпроса!  Hug  bouquet

# 331
  • София
 Bubka, не не е идеален текста, а написан набързо, докато готвя телешко с манатарки и сметана.  Wink
Благодаря ти, за комплиментите!
Вивиан, благодаря ти, че ме наричаш прекрасна! Повярвай не съм! Ти си чудесна и мила!
 Ani_d,  Аниии, приятелче си ми ти ехей кой е като мен?!Благодаря ти за милите думи!
Densi, с теб освен, че носим едно и също прекрасно име сме и набори. Кой знае може и една зодия да сме?! Благодаря ти за комплиментите много! Ти си прекрасна дама! Адмирации за познанията, най-силно впечатлена съм от парфюмната ти памет и знания!
 Freya, благодаря ти! От твоята уста, похвалите да достигнат в ушите на Бога на хубавите коси! Ще се опитам да съм по-смела и по-малко извинителна, обещавам ти!
Момичета, и аз харесвам чупките на мократа си коса. Но щом изсъхне, изчезват и бухва. Не съм намерила продукт който да ги дефинира и запази и сухи. Моля помогнете със съвет и опит!
 Много бих се радвала сега когато настъпва пролетта, да се видим и на живо, да знаете. При среща, да не ме забравите, ей!
Благодаря Ви, че Ви има и се уча от Вас!  Hug  bouquet  Hug
 Топла, уютна и светла вечер Ви желая!

# 332
И сега по темата, благодаря на Денси за труда да ни опише препоръките на читав консултант Керастаз. Само искам да добавя, че го има и индивидуалният момент в нещата, които ни допадат. Аз съм споделяла, че ползвам професионална козметика от 10 години, познавам веднага ефекта от даден продукт за моята си коса, и една от най-добрите маски за мен е смес в чашка от Денсифик  и Дисциплин. Самостоятелно първата ми дава плътност, но не мога да се среша, а втората ми напоява косата, но я прави тънка. Комбинацията от двете ми дава положителните неща от всяка. Като споделих това с моята фризьорка, щеше да припадне, обаче факт. Също така комбинирам по между си доста продукти и на Керастаз и на други марки и съм открила доста сполучливи комбинации. Не споря, просто споделям опит. Peace Hug

Магнолия, косата ти е прекрасна, както винаги. Срещу нежеланото отрязване на сантиметри аз си имам метод. Предварително предупреждавам, че искам да видя колко ще се реже, когато фризьорът е хванал кичура между два пръста и е приготвил ножицата. Също така предупреждавам, че няма да платя, ако ми се отреже повече от косата. Та този проблем го забравих. Не, че няма да платя, но ти като юрист знаеш какво е ценното в превантивното действие на закона. Mr. Green

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 13:08 от bubanka

# 333
Дениша, мерси много за клипчето! Сега ми стана ясно.  Heart Eyes И друг път съм гледала подобни клипчета, но май само това не съм опитвала. Ще взема и аз да пробвам.  Hug

# 334
Densi, с теб освен, че носим едно и също прекрасно име сме и набори. Кой знае може и една зодия да сме?! Благодаря ти за комплиментите много! Ти си прекрасна дама! Адмирации за познанията, най-силно впечатлена съм от парфюмната ти памет и знания!
Водолей? Laughing Heart Eyes Hug bouquet
Много ти благодаря! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 13:08 от bubanka

# 335
И на мен Сетони ми е помагала много с информация!  bouquet

Относно смесването на продукти: може консултантите да съветват да се ползват едни и същи серии (и аз често го правя); но още по-често обичам да смесвам протеинови шампоани с хидратиращи маски (на Керастаз); също различни марки; винаги гледам маските и балсамите да са по-подхранващи. Чудесно ми се отразява смесването на продуктите.

# 336
  • София
Магнолия, мислех да не се обаждам. И един вид да бъркам в раната ти. Разбирам и знам какво е. Била съм в подобна ситуация... Аз обаче съм ревла, разплаках се ама яко. Не можех да се успокоя, камо ли да заспя. Върнах се в салона, така ревяща. И си казах всичко. Върнаха ми парите и получих извинение. Не не това оправя свършеното безумие, но на мен ми олекна малко. Повече не стъпих там. Не съм вдигала скандал, сълзите ми бяха по истински от всеки вик и обида.
 Помисли, щом салона е близо до работното ти място, защо не отидеш и не им покажеш едно към едно какво са свършили?! Това няма да помогне на теб, но на следващите клиенти- дами с разкошни коси като твоята- да.   Hug  bouquet

# 337
Ама нали става дума за коса, не за свършека на живота и света, какви са тези сълзи и ревове, denisha?
А косата на Магнолия е прекрасна, като от реклама. И какъв блясък!  Heart Eyes

# 338
  • София
Ама нали става дума за коса, не за свършека на живота и света, какви са тези сълзи и ревове, denisha?
А косата на Магнолия е прекрасна, като от реклама. И какъв блясък!  Heart Eyes
Ами, помня, че така реагирах тогава. Говоря за преди години.  Blush

# 339
  • София
По повод въпросите предполагам щом никой не ми отговори, никой не е ползвал все още новата четка за изсушаване Tangle Teezer Blow-Styling? Дали пък да не се прежаля да я поръчам въпреки, отзивите че е доста тежка и да отговарям аз после?

Densi, аз съм овен.
За четката... Прочетох те. Знам я, не е нова. Нямам я. Във ФЮ, две са на цената на три, или нещо подобно?!   Thinking Сигурно си видяла...
 Аз познавам една дама, работи за официалните вносители на марката, за България. Чакам информация от нея... Ако не ти е спешно, изчакай ме...
Фирмата им внася в България и други професионални продукти за коса... Не сме говорили отдавна и сега паметта ми не е усложлива с наименованията на съответните марки. При интерес ще попитам отново.  Wink  Hug
 Редактирам се.
Говорихме дълго с дамата. Значи, снимките на четките за сушене, не са качени поради технически причини със сайта им. Но.. ги имат и продават за 40 и няколко лева. Доколкото разбрах са две големини и различни цветове. Имат и съвсем нова, с по дълги бодлички и т.н за дълга, гъста, своенравна коса. Това по повод, че моята е на точно 2години и е със съсипани връхчета....
 Официален вносител са и на боята за коса Кидра... знаете я. И на Алтерна и други професионални марки.
При интерес с удоволствие, ще споделя, контактите на милата, отзивчива дама.
  Hug  bouquet  Wink

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 20:45 от denisha

# 340
  • София

С подстригването веднъж и аз имах драма. Абсолютно импулсивно като Магнолия влязох в един салон решена веднага да се подстрижа. Косата ми беше много дълга, бях я пазила да порасне една година с минимално подстригване от 2-3 сантиметра и поисках да ми освежат връхчетата. Подстригвачката ( Close) беше с 2см къса коса, а жената преди мен излезе с мокра и вързана коса, защото у тях искала да се изсуши. Не си направих изводите още от началото, а седнах на стола. Отряза ми повече от 15 см + къс бретон, който ме обезобрази направо. Изсуши ме като лелка със завити навътре краища и като се видях почти не ми потекоха сълзи.
Тогава започнах да си правя маслени маски, всякакви масла, на всяко измиване. Израстна ми страхотна коса, всъщност тогава беше най-хубава  Rolling Eyes Thinking Не страдайте, по-хубава и дълга ще порастне. Аз излязох от салона и от съседния магазин си купих ластик и фиби, за да я вържа, защото ме беше срам. А на Магнолия е невероятна и криво подстригана, и тооолкова дълга! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 13:09 от bubanka

# 341
  • Пловдив
Момичета някой с мнение за термото на Лабел М?

# 342
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте,
Аз пак съм тук да досаждам, обаче този път само ще дам отчет  Grinning
Първо да се оплача, че жената, от която го поръчах, явно го е продала на някой друг - много се разочаровах. Все пак пое ангажимент ...
Вчера пробвах Блондми кератин рестор, след която косата ми стана твърда. Може би грешката ми е, че не сложих балсам, а пръснах някакъв спрей с кератин като финиш. Другия път ще пробвам да завърша с хидратиращ балсам.
Направих си и теста с косъма - не се разпъна кой знае колко, но пък се скъса. Оставам с извода, че косата ми е крайно нуждаеща се Simple Smile
След хидратацията предния път останах очарована - косата беше мека, без фриз, изправи се много лесно само с четка и сешоар  Heart Eyes Може би по-скоро балансирани и хидратиращи продукти ще са ми достатъчни  Rolling Eyes
Все пак ще взема реконструктор, като грижа преди боядисване, а иначе ще карам с другите.

А съобразявате ли финиша с основната грижа? Имам предвид, протеин само след протеин, а хидратацията е универсална, или там има по-голяма "свобода на действие"?

Моля, ако някой ме прочете и стратегията ми му се струва грешна - да ми каже, ако има желание.
Така или иначе продължавам да чета и все някога ще навляза достатъчно в материята, че да ми идва отвътре, обаче все пак да си питам.
Изключително сте полезни, момичета. В темата има толкова информация, че дори от инфомация за серии, които не ползва, човек може да си състави изводи, а ако вложи и малко мисъл, може даже да са адекватни   Mr. Green Hug

# 343
Дени, благодаря ти много, че си питала за четката. Тя ми е в кошницата в Енцо отдавна и още ще и се почудя. Моля, за координатите на любезната дама на лични. Hug bouquet

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 13:10 от bubanka

# 344
  • Велико Търново
Сетони, знаеш, че и аз те обичам Hug След пробичките на зеления Про файбър, които ми прати Hug мога да споделя следното - първо, ароматът не ме дразни Wink, шампоанът ми направи много мека косата, очаквах малко повече втърдяване - като за по-силно протеинова серия; маската нанесох на влажна коса и постоях 15 мин., след отмиването, усещането бе за още по-мека коса - направо, все едно 5 косъма имах на главата си Crazy за финиш сложих серумчето от червените Про файбър, а в краищата - олио Липидиум. Сега, 1 час по-късно, косата ми е адски мека, и сплескана Confused - ни обем, ни плътност, сякаш съм ползвала мега, ултра хидратираща серия. С две думи - не съм доволна, червената серия ми остава фаворит! Още веднъж, огромни благодарности на Сетони, че ме спаси от необмислена покупка Hug

Shiny, може да пробваш протеинов ш-н с хидратираща маска - за да избегнеш "твърдостта". Аз избягвам силно протеинови или силно омекотяващи серии - балансираните са ми най-добре, може и при теб да е така. Относно финишите - аз винаги пръскам Л2, и олио по краищата - а те са подходящи при всички серии, независимо дали са протеинови или хидратиращи; термозащитни спрейове/кремове ползвам само , ако ще ползвам сешоар. Преди време ползвах р-ра със зелен чай на Афоджий, и К-пак р-ра без отмиване на Джойко - тях ги използвах след протеинови серии Peace

Общи условия

Активация на акаунт