Много уплашена -помощ от мамите

• 5 075
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София - Варна
Ами може да е било изакано вече. Друго не ми хрумва.

# 16
Затова предполагам,че може да не го е глътнало.И пластмаса да е ще се види.
Говори с детето.Голямо е.Да не лъже нещо.

# 17
  • София - Варна
А верно може да не го е глътнало. Ти лично видяла ли си как го гълта?

# 18
Как да ме успокоят като аз знам че е глътнато а го ням никъде..такова голямо нещо изхожда ли се ,боже май ще стигна до психиатър от тази случка....
Ами като нямаш вяра на тези лекари иди на други, а не да чакаш 1 седмица и да психясваш! Като начало докато сте стояли и чакали за снимка, детето може би само го е изхвърлило! И за да не се вижда, значи, че не е там! Толкова е лесно!!! И пак ти казвам- вместо да ревеш тук, стани и си заведи детето на лекар!!! Колко е трудно? Теб рентгенова снимка не те успокоява, лекар не те успокоява, седиш една семица и нищо не правиш и изведнъж очакваш да намериш решение във форум! Не знам къде си, но на всякъде има спешни кабинето и се правят 24 чаосво рентгенови снимки! Отиваш там, правиш отново снимка на детето, пък ако после искаш да продължаваш да търсиш  възможни причини защо и на тази не се ивижда нещо- приеми че НЯМА НИЩО!

# 19
Да, за съжаление е възможно да не се вижда. Застава така, че изглежда като сянка на рентгеновата снимка.

Възможно е още да не е изхвърлено. Нищо засилващо перисталтиката не давайте.

Продължавайте да давате основно хляб - много хляб и картофи.

Дете на 6 години е голямо дете, с което може да се говори. Това, че НЕ НАМИРАТЕ габърчето не го прави глътнато. В кръга на шегата и аз не си намирам една тава, в която готвя, но не чакам детето да я изака.  Crazy Като го питате то какво казва?

Вие като майка трябва да се стегнете и да се успокоите. Толкова сте развълнувана, че малко нещата изглеждат неадекватни. Детето има нужда от стабилна майка, която да реагира правилно и да не създава паника.

Разбирам, че не искате да облъчвате детето, но си мисля, че след 5-6 дена е добре да повторите снимката. Ако се е забило някъде /възможно е да се забие и да няма болка/ на втората снимка ще се е поразместило от пасажите на червата и ще се види.

Ровите ли старателно изпражненията? Не се шегувам. Като се чака нещо толкова сериозно се рови много старателно.

Дано не е в детето  Praynig

# 20
  • София
Такова ли е кабърчето?
Скрит текст:

Дъщеря ми глътна наскоро монета от 50 ст.
При първата снимка /още същия ден/ се видя, че е застанала на изхода на стомаха. Казаха да и давам само варени картофи и хляб и ако не я изходи до 3 дни, пак да идем.
Не се получи. При новата снимка се видя, че монетата дори се е качила нагоре и дадоха срок още 3 дни. Слава Богу, на шестия ден от поглъщането излезе, иначе щяха да и пъхат някаква сонда с щипка, ако не стане - операция.

Имаше дете преди нас, което беше глътнало доста голямо пластмасово топче - дирекно го приеха за операция, понеже не се виждало, а и кръглите неща били най-опасни, че засядали.

Казаха, че картофите са важни понеже капсулират чуждото тяло и помагат да се придвижи по чревния тракт.
Добре е да се направи още една снимка, но и аз да попитам - Сигурна ли си, че детето е глътнало предмета?

# 21
Ако все пак отидете на нова снимка поискай(ако може,даже и срещу заплащане)да направят снимката с контрастно вещество.Да се види и пластмасата.Ако няма нищо или го е изакало или не го е глътнало.Но ти трябва да си го намерила в акото.

Дорис много вкусно готвиш.Чак и тавата ядат.

# 22
  • София - Варна
Точно преди година синът ми глътна отчупен държач за цип.
Рових, буквално, в изпражненията му, но не открих нищо.
Оставих го така. Не го водих на снимка.
За първи път чувам, че можело нещо да не се изхвърли. Явно не съм особено запозната.
Все пак мисля, че в много редки случаи нещо може да остане някъде из стомашно-чревния тракт.
По-скоро ме беше страх от перфорация на черво.

# 23
the Дорис,  Laughing харесвам ти кометарите! Но това с тавата... ще знам за следващия път като не мога да намеря нещо да го търся в нечия уста/стомах  Laughing Навярно и липсващите чорапи са там  Wink
А за авторката- прекалено несериозно ми звучи цялата история, а пък за държанието й- още повече! Днес на гости ми беше 2 годишният племенник на мъжа ми и той си слоци някакви цветни стъклени камъчета в устата и успяхме да се разберем с него (въпреки че говори на неговия си език) камо ли 6 годишно дете! И допълнително самата майка да седи и да се вайка във форум няколко часа, че не знае какво да прави  ooooh!

# 24
Нов лекар предлага скенер инало случай можело да отиде в гръбнак или някъде дугаде и да не проявява симптоми, скенер на цяло тяло да му се направило на детето , боже незнам какво да правя...

# 25
  • София - Варна
Абе, как в гръбнак!?!
Ти не отговори на въпроса дали детето наистина е глътнало нещо? Ти видяла ли си го?

# 26
Нов лекар предлага скенер инало случай можело да отиде в гръбнак или някъде дугаде и да не проявява симптоми, скенер на цяло тяло да му се направило на детето , боже незнам какво да правя...

Чакай сега! Как да иде тоя кабър до гръбнак? Той е в храносмилателната система. Нормално ще я напусне през дупето. Ако пробие черва или корем ще усетите  Rolling Eyes
Няма смисъл от скенер на цяло тяло. Да, можестомах и черва вместо рентген, но честно казано мисля че втори ренгенов преглед е напълно достатъчно.

# 27
Казват че снимките са по слаби , лекарите които посетихме мислите ли че заради това може да не се вижда..

Общи условия

Активация на акаунт