Много уплашена -помощ от мамите

• 5 073
  • 27
  •   1
Отговори
Искам да попитам кабърче с дълга цветна пластмаса и метален връх вижда ли се на рентген.сниман е хранопровод и корем минали са 6 дни от поглъщането,има ли вероятност да застане някъде и да не се вижда на проста ренгенова снимка

# 1
Разбира се, че се вижда! Все пак основата е метална, а само "шапчицата" е пластмасова! Навярно кабърчето е вече изхвърлено! Дано само не е паднала острата част и се забие някъде, но предполагам, че тогава е щяло да се усети болка! Лекарите какво ти казаха? 6 дни са много време и ако не друго вероятността организма а го е изхвърлил е огромна!

# 2
  • София - Варна
Съгласна с Mushmoranka.
Навремето баща ми е погълнал габърче. Следили са изпражненията и са го видели, изхвърлил го е безаварийно.

# 3
Ами направихме снимката ден и половина след случилото се.както казах хронопровод и корем нищо казаха че не се откривало ...така това което ме притеснява е че са доста дълги тези кабърчета доста голяма пластмасова част има , така ме е страх да не е някъде и да не се вижда че и такива мнения чух..

# 4
Значи 4 дни и половина след снимката и едва сега ви хваща страха? Детето за толкова време ще го е изхвърлито много пъти! Пък каквото и да ти кажем ние- нито сме лекари нито виждаме какво сте правили! Най-зрялото е ако се съмнявате, че е в системата да отидете при лекар! Фоума може да даде съвет, но не и диагноза!

# 5
Разбира се че не ме хваща страх сега,проблем ли е че реших да пиша тук затова? Трудно ми е , притеснено ми е затова постнах тук темата за да пишат хора които са наясно и имат повече опит д поглъщане на някакви неща

# 6
Иди при лекар!!! Това ще ти го кажат и тези, които нямат опит! От момента, в който се страхуваш каквото и да ти се каже, пак ще те е страх! Иди на лекар, който ще те убеди и готово!  Peace

# 7
Мисля да се успокоя , че е изходени не се видя на снимката то няма как да е някъде другаде освен в стомахчето за толкова дни нали запазиха снимла всички даже незнам дали лекара каза че само хранопровода снимка и корем без белия дроб.. Боже толкова бях притеснена , каза че нищо не се вижда а възможно ли е да истане в бронхите без да има симптоми за 6 дни.

# 8
Не! Не е възможно да е в системата толкова време и да няма никакви симптоми! Пак ти казвам - иди на лекар! Никоя тук няма да те успокои. ... навярно и лекарят не е успял!

# 9
Как да ме успокоят като аз знам че е глътнато а го ням никъде..такова голямо нещо изхожда ли се ,боже май ще стигна до психиатър от тази случка....

# 10
Ти сигурна ли си,че е глътнато?
Защо ден и половина след това направихте снимката?
Ровите ли в акото?
На позната детето гълта стотинка.Най-дълго стоя 6 дни.Зависи от храната,перисталтиката....

# 11
Ами да сигурна съм  ден и половина след това защото лекарите ми казаха да исчакам да не го облъчвам че може да излезе само но след като не го видях не мижех да чакам и го заведох на снимка

# 12
  • София - Варна
Давай му картофи, май това се даваше при такива случаи. Според мен нищо му няма, цяла седмица е минала.

# 13
Колко е голямо детето?
Картофено пюре,ориз...

# 14
6 години ама как може да не се вижда на рентген как е възможно да не се види това ме притеснява има метална част а не се вижда

Общи условия

Активация на акаунт