Избор на телефон

• 430 956
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 5 415
  • София
А, имате ли идея дали ще намалят цените у нас на по-старите модели, например 13 или 14?
Съмнявам се да е сериозно намалението.
Правилото е, че с излизането (даже още малко преди) цените на предходните модели намаляват. Това невинаги важи за България, където на даден модел цената може и да не му падне и така до окончателното изчерпване на количествата Simple Smile
Реално ви остава един месец до това да разберете на кои айфони ще паднат цените и с колко.

# 5 416
Здравейте! Обмислям закупуване на Iphone 14 pro. Дали обаче да не изчакам да излезе Iphone 15, с оглед цената. Но пък съм забелязала, че като излезе новият модел, pro версиите на предишния изчезват.

Не би трябвало да изчезват про версиите. Сега, разликата ви е в цената, и разбира се, в по-добрите характеристики на новия айфон 15, който впрочем ще е се казва (вероятно) Ultima или Ultra, нещо такова. Но ще замени про версията.

Сега, ако се разровите може да намерите 14 про на 2 - 2 и нещо, зависи колко памет искате. Предполагаме, след като пуснат в продажби 15-ката, 14 про ще му падне още цената. Цената пък на 15 ултра ще бъде вероятно около 3 000 лв., в България това. В САЩ - 1 100 долара.
Разликите в цените между Бг и САЩ са макс 10-на%, а не  както си писал 50%

# 5 417
А, имате ли идея дали ще намалят цените у нас на по-старите модели, например 13 или 14?
Съмнявам се да е сериозно намалението.
Правилото е, че с излизането (даже още малко преди) цените на предходните модели намаляват. Това невинаги важи за България, където на даден модел цената може и да не му падне и така до окончателното изчерпване на количествата Simple Smile
Реално ви остава един месец до това да разберете на кои айфони ще паднат цените и с колко.
Благодаря.
Точно това се чудя - ще купувам телефон при всички положения /даже почти спешно ми трябва/, дали да изчакам още малко, въпреки че не вярвам да ги намалят у нас. Правилото ми е ясно, но при нас те не важат Laughing.

# 5 418
  • София
Здравейте! Обмислям закупуване на Iphone 14 pro. Дали обаче да не изчакам да излезе Iphone 15, с оглед цената. Но пък съм забелязала, че като излезе новият модел, pro версиите на предишния изчезват.

Не би трябвало да изчезват про версиите. Сега, разликата ви е в цената, и разбира се, в по-добрите характеристики на новия айфон 15, който впрочем ще е се казва (вероятно) Ultima или Ultra, нещо такова. Но ще замени про версията.

Сега, ако се разровите може да намерите 14 про на 2 - 2 и нещо, зависи колко памет искате. Предполагаме, след като пуснат в продажби 15-ката, 14 про ще му падне още цената. Цената пък на 15 ултра ще бъде вероятно около 3 000 лв., в България това. В САЩ - 1 100 долара.
Разликите в цените между Бг и САЩ са макс 10-на%, а не  както си писал 50%
Да видим, Алекси, да видим. Отсега се пише за по-високата цена на топ модела на 15-ката (ултра, Макс, про или както там го кръстят, бест модела), като се очаква да го пуснат на $ 1 100. По днешният курс на долара, това означава 1980 лв. Ако добавим 10% излиза, че бест модела на айфон 15 в БГ ще бъде на цена от 2 180 лв.

Това, разбира се, няма как да стане. Отново, разбира се, че ще бъде пуснат доста по-скъпо. Не остана време, дет се вика и ще разберем Wink

Само за инфо, към момента, една година след пускането на 14 про макс, флагмана от миналата година, същият масово се предлага у нас за ... 2700 лв. Та ти искаш да ми кажеш, че петнайската, видиш ли, бест модела, ще се продава по-евтино. Хех;)
Да не съм голословен: https://www.technomarket.bg/iphone-14-pro
Вижте, третия модел, 15 про макс, с минималното 128 памет. Нали. 2 700, пич!

# 5 419
Точно голословен си, изписа една камара глупости.
За да не продължаваме с празните приказки, в момента цената на 14 pro 128gb памет у нас е от 2160лв до към 2380 в твоя линк, а не 2700лв, е сега има и 2700, ама то може и за 3700лв да има някъде.
ето го за 2160лв

https://buybest.bg/apple-iphone-14-pro-max-128gb

В САЩ същия модел с 128 памт в сайта на apple e 1100 долара, ама като се купува се добавят такси, като нашето ДДС и цената става 1200 долара, което по днешния курс е 2152лв, та какво речи?

За нови модели разликата е била винаги 10-12%, дори миналата година, когато долара беше минал 2лв, нямаше никаква разлика спрямо Европа и Бг.
Та колко щял да струва 15 или 16 са разни празни фантазии.

# 5 420
Какво намаление, 11-ките са по над 1000 лв. все още …

# 5 421
  • Варна
За да не продължаваме с празните приказки, в момента цената на 14 pro 128gb памет у нас е от 2160лв до към 2380 в твоя линк, а не 2700лв, е сега има и 2700, ама то може и за 3700лв да има някъде.
ето го за 2160лв

Скрит текст:
В САЩ същия модел с 128 памт в сайта на apple e 1100 долара, ама като се купува се добавят такси, като нашето ДДС и цената става 1200 долара, което по днешния курс е 2152лв, та какво речи?

За нови модели разликата е била винаги 10-12%, дори миналата година, когато долара беше минал 2лв, нямаше никаква разлика спрямо Европа и Бг.
Това е в съмнителен сайт където дори не ти издават данъчна фактура. Цената е +20 % .

# 5 422
ето го за 2160лв

Скрит текст:

Това е в съмнителен сайт където дори не ти издават данъчна фактура. Цената е +20 % .
И другия ли е съмнителен технополис за 2380лв или разликата е точно каквато казах под 10%.

# 5 423
  • София
Алекси, много се пениш нещо. Продаваш телефони ли, какво 😅
Фактите са факти, а след няколко седмици ще разберем цената и в Бг (без договор към мобилен оператор) Simple Smile

# 5 424
Принципно за нищо натоварващо не използвам телефона - разговори, интернет. Затова и не ми се налага често да сменям телефона си. По напред бях писала, че от пет години съм с huawei p20 lite - изключително доволна съм, но нормално след толкова години вече трябва да го заменя.
Този въпрос бих искала да задам и аз. Със същия телефон съм от 5 години, за моите нужди е много добър, но вече батерията се скапа. Като цяло съм доволна от Хуауей, но ме притеснява това, което чета, че новите модели нямат Гугъл плей. С какво бихте ме посъветвали да го заменя и голяма драма ли е, че няма Гугъл плей (как може да се компенсира това?)? Търся нещо в този ценови клас. Ползвам телефона за разговори и Интернет основно. Правя разбира се снимки и видеа.

# 5 425
ето го за 2160лв

Скрит текст:

И другия ли е съмнителен технополис за 2380лв или разликата е точно каквато казах под 10%.
Показаният телефон в линка е 14 Про Макс или поне така пише. Този модел в Технополис е точно 2 699 лв.

# 5 426
  • Мадрид / София
Само дето се питаше за 14 Pro

# 5 427
Може. Ама човекът е показал цената на Про Макс в BuyBest и се опитва да я сравни с друг модел в Технополис. Изначално безсмислени публикации като цяло.

# 5 428
  • някъде там
Колкото и сълзи да роня, любимиями Р20PRO издаде багажа....
И сега повярвайте ми изобщо не знам какво да си купя, не искам да давам хиляди, но и да не е смотаняшки.
Искам хубав като гореспоменатия. Да ми прави хубави снимки , да не забива ..
Съвети???
Бюджет 1000-1300

# 5 429
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Принципно за нищо натоварващо не използвам телефона - разговори, интернет. Затова и не ми се налага често да сменям телефона си. По напред бях писала, че от пет години съм с huawei p20 lite - изключително доволна съм, но нормално след толкова години вече трябва да го заменя.
Този въпрос бих искала да задам и аз. Със същия телефон съм от 5 години, за моите нужди е много добър, но вече батерията се скапа. Като цяло съм доволна от Хуауей, но ме притеснява това, което чета, че новите модели нямат Гугъл плей. С какво бихте ме посъветвали да го заменя и голяма драма ли е, че няма Гугъл плей (как може да се компенсира това?)? Търся нещо в този ценови клас. Ползвам телефона за разговори и Интернет основно. Правя разбира се снимки и видеа.
Ох, и аз съм фен на Huawei. Ползвах P10 lite, смених го с Nova Y70. Доволна съм много от батерията, все пак е 6000 ампера, но..... приложенията за проследяване, които са ми необходими заради детето нещо не можем да се разберем. Life 360 изобщо не ми показва картата. Много се дразня. 😊Иначе няма приложението, което да не съм успяла да изтегля. Ползва се Gbox. Там има Гугъл плей. Забелязвам, че и Гугъл карти нещо много бавно действа или не реагира. 😊По този повод съм на мислила да го сменя със Самсунг А14, но 4G.Ползвам го вече повече от 9 месеца. Това са ми забележките.

Общи условия

Активация на акаунт