Избор на телефон

• 427 648
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 135
Xiomi redmi note 10 pro е пълен боклук.
Нещо читаво за около 1000 някой ако разбира?

# 3 136
Нали, пет месеца се мъчих с него и го разкарах.

# 3 137
  • в 1001-та нощ

Какви са приоритетите?

1. Samsung Galaxy A72
2. Motorola Edge 20
3. Motorola moto g200 (днес беше намален, вероятно в кампания за няколко дни)
4. OnePlus Nord 2
5. OnePlus 8T
6. Realme GT

# 3 138
  • Deutschland
Откакто Huawei p20 pro ми създава проблеми с микрофона, се оглеждам за читава Нокиа. Засега съм се спряла на 8.3 или G50. Телефон ползвам за снимки и учене онлайн.

# 3 139
Здравейте,
много ще съм благодарна, ако ми помогнете в избора на телефон. Бюджетът ми е до 2300лв. Предишните ми 2 телефона са Самсунг Галакси и Айфон. Фен съм и на двете марки. В Епъл ми харесва  операционната система, а и камерата снима уникално, но ми липсват повечето безплатни и улесняващи “живота” приложения на Андроид. А за всяко елементарно приложение да плащам суми малко ми писна.
В момента съм набелязала Iphone 13 pro ....
И аз съм се ориентирала (най-накрая) към про макс, въпреки че до сега не съм имала iphone, само ipad.
А тези приложения нали вече си ги купила и не трябва да плащаш повече щом имаш профил? Или говориш за абонамент?
И на мен между другото ми е голяма мъка, че трудно се конвертират файлове и какво ли още не с ios. Също, че не можеш да ползваш максимума от този продукт при положение, че не се поддържа български език. Докато другите могат да диктуват, превеждат и въобще всичко на собствените си езици. Да не говорим, че не е като да няма бъгове.
А Самсунг никога не ми е бил на дневен ред, така и хич не можах да ги харесам.

# 3 140
  • в 1001-та нощ
Откакто Huawei p20 pro ми създава проблеми с микрофона, се оглеждам за читава Нокиа. Засега съм се спряла на 8.3 или G50. Телефон ползвам за снимки и учене онлайн.

А защо тези две Нокии? Не възразявам, но обичайно човек има аргументи, когато предпочита нещо Simple Smile и на мен ми е интересно защо Simple Smile

След като ще се ползва и за онлайн обучение и за снимки - препоръчвам да погледнете и Motorola Edge 20 и Motorola Edge 20 Lite. Morotola пуснаха платформа за десктоп стриминг Ready for. Това означава, че можете да ползвате телефоните на голям екран - за уроци, гледане на филми, за игри също - може да се сдвои и контролер с Bluetooth. Ако се ползва докинг станцията на motorola, тя става, като стойка и при видео разговори да се ползва основната камера. Тук не знам дали се продават в комплект - имаше такава опция - според региона, но не пречи да се провери.

Телефоните снимат превъзходно - и двата имат за основен сензор 108 мегапикселовия на Samsung, който е един от най-успешните в последните 2-3 години. Edge 20 има и телефото камера с 3-кратно оптично приближение с оптична стабилизация - тествано - снима отлично. Lite версията няма, но за по-малко пари - толкова.

# 3 141
  • Deutschland
Благодаря. Спряла съм се на двата модела, заради това че в момента само те са налични в онлайн магазина, от който принципно пазарувам. За чужбина става въпрос. Основно продават ZTE, Poco и тем подобни. Нокиа винаги ми е харесвала, това също е причина. Сега ще разровя за Моторола. Благодаря още веднъж.
Допълвам :
Има Edge 20 pro наличен.

# 3 142
Добра камера и да не забива.

Какви са приоритетите?

1. Samsung Galaxy A72
2. Motorola Edge 20
4. OnePlus Nord 2
5. OnePlus 8T
6. Realme GT

# 3 143
  • в 1001-та нощ
Благодаря. Спряла съм се на двата модела, заради това че в момента само те са налични в онлайн магазина, от който принципно пазарувам. За чужбина става въпрос. Основно продават ZTE, Poco и тем подобни. Нокиа винаги ми е харесвала, това също е причина. Сега ще разровя за Моторола. Благодаря още веднъж.
Допълвам :
Има Edge 20 pro наличен.

Edge 20 Pro е още по-добър - има и перископ за 5-кратно оптично приближение - това е топ телефонът в серията Edge 20. Предположих, че ще е над бюджета - предвид споменатите Нокии, затова изобщо не го и споменах Simple Smile

За чубжина - могат да се погледнат и OPPO и Vivo - добри телефони със стабилен софтуер. Не зная обаче - какво точно се предлага и каква поддръжка е осигурена. Поне за флагманите си се стараят.

Добра камера и да не забива.

Какви са приоритетите?

1. Samsung Galaxy A72
2. Motorola Edge 20
4. OnePlus Nord 2
5. OnePlus 8T
6. Realme GT

От тези - Motorola moto g200 е с най-произодителен чипсет (Snapdragon 888+), разработен да издържа нанатоварване, гейминг. Но екранът му е LCD (с висока опреснителна честота 144Hz). Основната камера е добре. Но се предлага с Андроид 11 и ще получи само 1 актуализация до Андроид 12

Може би най-балансиран е Samsung Galaxy A72 - това е най-добрият телефон на Samsung във високия среден клас. На първо място е водоустойчив, чипсетът е добър, камерата също - с оптична стабилизация, има и телефото камера за 3 кратно оптично приближение, екранът е AMOLED с висока орпеснителна честота, стерео звук. Ще се поддържа софтуерно поне 3-4 години, което си е плюс Simple Smile Има и слот за SD карта, за разлика от моторолата.

Realme GT също е добре от към производителност (Snapdragon 888), с AMOLED екран, стерео звук. За камерите - мненията са противоречиви. Аз съм снимала с Realme - не ми харесаха снимките - хардуерът е добър, но софтуерът куца. От това, кеото виждам - продължава да е така, но хора разни, и вкусове също. На шум и мацаници казват - екстра. Така, че тук с едно наум. Ако се спреш на него - направи тест в някой шоурум.

# 3 144
Скрит текст:
Galaxy S22 Ultra няма да ти влезе в бюджета, освен, ако не го вземеш от оператор с договор. За мен е красив - от това, което съм виждала аз, но нека мине премиерата през февруари и ще сме сигурни за дизайна Simple Smile

Сега с какъв телефон си?

Galaxy S21 Ultra e чудесен избор, аз го ползвам и няма забележки. Снима превъзходно, премиум дисплей с адаптивна честота на опесняване, голяма батерия с ълъг живот. След като и интерфейсът ти е познат - няма да е трудно да свикнеш. iPhone 13 Pro е най-доброто, което можеш да вземеш от Apple - ползвала си, знаеш плюсовете и минусите.
Ако наистина си струва, бих отделила по-голям бюджет за S22. Обаче този микс от Note и Galaxy, какъвто се очаква да е новия модел хич не ми харесва. Прекалено голям и ръбест ми стои от това, което видях.
С Iphone XS съм от 3 години. Като нов е след толкова години ползване, но това винаги е било плюс за Епъл, но като че ли крайно недостатъчни са им плюсовете на фона на това,което предлага конкуренцията.
Ако не е проблем, би ли споделила повече за S21, след като го ползваш вече известно време? Камерата основно ме интересува и батерията, както и друго, което например теб лично те превлече в този модел.
Според познатите ми щом се чудя между двата телефона, по-добре да си взема първо Iphone,защото и да не ми хареса мога да го продам по-лесно и да си взема Ултрата, на която по-бързо падала цената. Нямам идея дали е така, но не ми се занимава с продажби и ми е отпаднал този вариант.

Скрит текст:
И аз съм се ориентирала (най-накрая) към про макс, въпреки че до сега не съм имала iphone, само ipad.
А тези приложения нали вече си ги купила и не трябва да плащаш повече щом имаш профил? Или говориш за абонамент?
И на мен между другото ми е голяма мъка, че трудно се конвертират файлове и какво ли още не с ios. Също, че не можеш да ползваш максимума от този продукт при положение, че не се поддържа български език. Докато другите могат да диктуват, превеждат и въобще всичко на собствените си езици. Да не говорим, че не е като да няма бъгове.
А Самсунг никога не ми е бил на дневен ред, така и хич не можах да ги харесам.
С месечни абонаменти са ми проложенията. Например youtube премиум, читаво приложение за управление на климатиците, за друга техника и т.н. На месец около 100 лв.  ми отиват за тези неща, които познатите ми с андроид ги имат безплатно. Свързването с телевизор, който не е на Епъл е невъзможно ( споделяне на екрана) .
На мен лично 13 Pro Max ми е прекалено тежък и голям. Дори големината не толкова голям проблем, защото например при S21 утра не се усеща, тъй като е доста лек спрямо Про макса. Самсунг правят много добри и иновативни телефони, дай им шанс. Поне няколко видеа изгледай за техните продукти да придобиеш представа.

# 3 145
Здравейте,потърсих назад ,но не видях да е коментиран новия Honor 50 lite. Аз до сега съм с Хонор стар модел и съм доволна за това се зачудих за този.Иначе в магазин и предложиха Realtime 8 pro или Шаоми 10 s Видях в реклама този Хонор Simple Smile ,но не намерих мнения за него..

# 3 146
  • в 1001-та нощ
Скрит текст:
Galaxy S22 Ultra няма да ти влезе в бюджета, освен, ако не го вземеш от оператор с договор. За мен е красив - от това, което съм виждала аз, но нека мине премиерата през февруари и ще сме сигурни за дизайна Simple Smile

Сега с какъв телефон си?

Galaxy S21 Ultra e чудесен избор, аз го ползвам и няма забележки. Снима превъзходно, премиум дисплей с адаптивна честота на опесняване, голяма батерия с ълъг живот. След като и интерфейсът ти е познат - няма да е трудно да свикнеш. iPhone 13 Pro е най-доброто, което можеш да вземеш от Apple - ползвала си, знаеш плюсовете и минусите.
Ако наистина си струва, бих отделила по-голям бюджет за S22. Обаче този микс от Note и Galaxy, какъвто се очаква да е новия модел хич не ми харесва. Прекалено голям и ръбест ми стои от това, което видях.
С Iphone XS съм от 3 години. Като нов е след толкова години ползване, но това винаги е било плюс за Епъл, но като че ли крайно недостатъчни са им плюсовете на фона на това,което предлага конкуренцията.
Ако не е проблем, би ли споделила повече за S21, след като го ползваш вече известно време? Камерата основно ме интересува и батерията, както и друго, което например теб лично те превлече в този модел.
Според познатите ми щом се чудя между двата телефона, по-добре да си взема първо Iphone,защото и да не ми хареса мога да го продам по-лесно и да си взема Ултрата, на която по-бързо падала цената. Нямам идея дали е така, но не ми се занимава с продажби и ми е отпаднал този вариант.

Galaxy S телефоните са по-заоблени, докато Galaxy Note - са по-ръбати. Философията на Note линията е да замести бележник, тефтерче и затова се поддържа тази визия. на мъжете повече им допада. Аз доста години ползвах Galaxy S телефони и заоблянето ми харесваше. Но свикнах и з дизайна на Note линията. Двете линии се сливат в серията Galaxy S22 - малкият и средният (Galaxy S22 и Galaxy S22+) - ще са с облия дизайн, а Galaxy S22 Ultra - ще бъде наследник на Note линията - със стилус в корпуса.

Ако ползваш и кейс - тази ръбатост се скрива в него, и няма да ти прави впечатление. Galaxy S21 Ultra е голям и солиден - за първи път го казвам за телефон, който ползвам. И предните са били голямата версия, но не съм ги усещала наистина големи, за разлика от ултрата.

За снимките - снима най-добре от всички телефони, с които съм снимала. И хубавото е, че снима добре на авто - няма нужда нищо да се дооправя. Качвам няколко random снимки в спойлера - всички са на авто:

Скрит текст:

Това са ми първите две снимки с телефона - вадя от кутията и снимам.

Това е със zoom - самолетът беше доста високо и с просто око беше точица:

Това пак е със zoom, но обектът не е толкова отдалечен.

Няколко градински - тук отблизо:

На изк. осветление:

Тази е на приглушена светлина - изглежда и доста по-светло, отколкото реално е (AI)

Нощна

От 2011 г. ползвам флагмани на Samsung за основен телефона. Обичайно има още 2-3, опитах няколко месеца и с Huawei P30 Pro - пълен провал. Във флагманитe на Samsung намирам добър хардуер, стабилен софтуер, дълга поддръжка (до 4г. към този момент), премиум дисплеи, много добри камери. Относно батерията - сетвам си настройките - да ми харчи товак за смислени неща. Зависи какво правя от 1 до 3 дни, но на повечето хора им държи по-малко. Зависи какво правиш с него.

Относно цената - така е - iPhone държат цена и заради 5г. поддръжка и затова, че се водят някак луксозни, премиум, нямат конкуренция в рамките на тази ОС. Докато Андроид телефони много.

# 3 147
  • моята мила родна страна
Здравейте! Може би мнение за SONY XPERIA 10 III DS XQ-BT52 ?

# 3 148
Здравейте. Бихте ли ми дали идея за телефон за тийнейджър - около 350-400лв. Да става за игри, голяма батерия, прилична камера. Тийна се е спрял на Самсунг А22, но аз не съм убедена, че става.
Благодаря предварително.

# 3 149
  • в 1001-та нощ
4G версията на Galaxy A22 е с хубав дисплей и е добър избор, ако камерата с приоритет пред гейминга. Но не е най-добрият избор за гейминг телефон в този ценови клас.

Ако е запален геймър и търси по-добра производителност, можете да погледнете moto g51 5G. Въпреки ниската цена - е с много добър чипсет и не само поддържа висока опреснителна честота, но има и опция за автоматично превключване межди 60Hz и 120Hz, според това какво прави в момента - дали играе, дали чете, чати и т.н - за да има батерия за по-дълго време. Възможно е все още да не се предлага тук, но вероятно продажбите ще стартират всеки момент.

Можете да разгледате и POCO M4 Pro 5G или POCO X3 Pro - единствено заради нестабилния софтуер избягвам да ги препоръчвам.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 21:01 от a.l.e.n.a

Общи условия

Активация на акаунт