Избор на телефон

• 430 940
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 5 535
Цитат
Някои купуват телефон с преподписване на план и после го продават.
ако при преподписването телефона е взет на изплащане и евентуално спре да плаща абоната вноските, какво се случва с телефона който е у мен?
Един познат ми говори, че все по често се вземат скъпи телефони на изплащане от операторите, пускат се веднага за продажба, вземат си пари в кеш, един вид ги ползват като бързи пари /заеми/ тези телефони за продажба. Обаче ако човека не е много съвестен и единствено това му е мотив да го прави и спре да плаща телефона на третия месец, ще стигнат ли операторите до човека който съвестно си е платил телефона. Действително се интересувам.

# 5 536
Ами аз не бих взела такъв телефон от друг човек. Ако е платил цялата сума, да, ок, но на изплащане телефонът реално е на оператора до изплащането му, макар че договорът е на името на продавача и той е финансово задължен пред оператора.

# 5 537
Ами аз не бих взела такъв телефон от друг човек. Ако е платил цялата сума, да, ок, но на изплащане телефонът реално е на оператора до изплащането му, макар че договорът е на името на продавача и той е финансово задължен пред оператора.
Да, така е, но не знам дали коректно се обявява това в продажбата. Аз се колебаех за един телефон и докато се реша обявата бе свалена. Въпросът ми беше по скоро дали физически от операторите могат да "спрат" апарата или да го "намерят" у мен и да си го вземат. В този случай "горя" аз с цялата сума, а той/продавача/ вече сигурно ще е неоткриваем.

# 5 538
Дължи пари , този който е сключил договор за лизинг. Като спре да плаща , ще намерят начин да го намерят. Колекторските фирми за какво са. Колко ще уважат гаранцията след това .. не знам. Пари ще търсят .. не телефон.

# 5 539
  • Варна
И аз не мисля, че ще търсят телефон, той може да е строшен, надран и тн, за какво им е.

# 5 540
# 5 541
Аз съм си купувала телефон от ОЛХ, съвсем нов неотварян от момче, което работи към дадения оператор, към който бях и аз, случайно, разбира се.
Хауечето ми служи и до момента и без карта, само на wi fi, спря да се обновява, но за преглед на пресата, фб,   и гледане на видео няма грешка.

# 5 542
Благодаря много!
Значи не са съвсем празни приказки притесненията на хората.

# 5 543
И каква е ползата да се заключи телефон за неплатени задължения , а не да се потърси длъжника? Сериозно питам. Телефона завинаги може да си остане заключен, и оператора никога няма да си получи парите. 🤨

# 5 544
Той пак си търси парите от длъжника.
А ползата е очевидна - така пари може да види и от купувача, освен от абоната, както става ясно от дискусията в линковете....странно чак защо някой още пита и се чуди, ами купувайте тогава, никой не ви е спрял в крайна сметка.

# 5 545
Аз телефон като реша да купувам , го купувам от Верайзън на приордър или като излезе новия айфон, който съм решила да купя… и ако е на лизинг и спра да плащам вноски …. Ще ми го сложат веднага на кредитния рейтинг… или ще продадат дълга…. Ако става само със заключване на телефона.

# 5 546
Не знам къде прочете че става САМО със заключване на апарата. Това са някакви твои интерпретации...

Пита се можело ли да го заключат.
Дадоха се линкове.
От това се интересуваше питащият.
Не дали ще гонят абоната..това за купувача, не е от значение, и не го топли хич...смятам аз.

# 5 547
  • Somewhere far away
Да де - както и да е.
 Изводът е, че  както винаги е пълно с тарикати и лъжливи тъпанари и най-добре човек да не си купува телефон от олх.

# 5 548
  • Мадрид / София
За България  назнам, но тук в Испания отдавна се продават свободни телефони дори и от операторите. Тогава как един оператор ще ти заключи телефона? Може СИМ картата да я блокира ама телефона? Едно време операторите прилагаха временно блокирване за да може да се използва телефона единствено със съответния оператор и не с друг. Обаче поне тук това отпадна от няколко години. Та въпроса е: Как оператора ще ти заключи телефона?

# 5 549
В линковете е обяснено как.
Не ги ли прочете?

Общи условия

Активация на акаунт