Избор на телефон

• 427 938
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 5 850
  • Асеновград
Подкрепям , ма нещата може да се променят за европата . Тези дни четох /заглавието де/  Ill  , щото ... та там на заглавието пишеше , че ще ги задължат да може да се инсталират приложения извън техния там магазин . Нещо такова беше . За европата може и да има глътка въздух . Flushed

# 5 851
Последно 2019г бях с iPhone, до сега съм сменила 3 андроида, вярно че не са скъпи, но все пак (xiaomi mi not 10 lite , huawei p40, honor x8) така нито един не ми допадна и не го усетих като моя. От седмица пак съм с iPhone и вече спрях с търсенето. Това, което променям при Андроид мога и на iOS (снимка на заключен екран, вид на часовника и шрифт и май до тук приключвам 🤣)
Още се боря със снимките, но стискайте палци до седмица да съм прехвърлила всичко 🤣

# 5 852
Виж дисплеите и като цяло предната част. Марките не са важни. Кой ти харесва повече?

Лично аз не харесвам политиката на Apple да изстисква потребителите за всяко нещо. Не харесвам затворената операционна система iOS, по която не можеш да пипаш елементарни неща(козметични). Хората се борят за свобода, а някои доброволно се съгласяват друг да решава вместо тях.
При Android можеш да правиш, каквото си поискаш. За щастие има добри хора, които правят всичко това възможно, дори фабрично да не е заложено в операционната система.

Абсолютно прав си, но на много хора цялата тази свобода изобщо не им е нужна и интересна. За тях е важно да купят надежден, бърз, и изпълняващ основните си функции безупречно телефон.
Аз нямам нищо портив Apple, все пак за всеки влак си има пътници, обаче пък Iphone SE 3 не бих го ползвал, даже да ми го подарят, да не говорим пък да дам 1000лв за него. SE 3 е страшен архаизъм, практически древния Iphone 8 със съвременен SoC.
Ако се търси компактен Iphone, 13 mini e решението. Малко по-компактен телефон със значително по-голям дисплей, заради отсъстващите архаични рамки, същия мощен и все още съвременен SoC A15 Bionic, като в SE3. На всичкото отгоре е и с по-хубави камери, а като цена разликата е 200-300лв над SE 3.
Кому е нужен Iphone 8 "на стероиди" в 2023 година?

# 5 853
  • Мадрид / София
Айфон си има модели с 1 мм рамка от всички страни. За IOS  и Андройд вече си приличат много по свобода на апликации и действие. Не те задължават да плащаш непременно, както и Андроида. Говорите предубедено и вярвате, че е така, а те нещата се променят. За цените - за добрите модели цените са много сходни. Самсунг определено ме дразни особено последните модели, ми не е моето. Повечето ползване на телефоните е базово, много от екстрите дори не се ползват. Ама Айфоните издържат много години работещи без проблемно за разлика от Андроидните телефони. Това покрива цената им.

# 5 854
Те издържат много, но в темата чета как си ги сменят с нови модели, нищо че старият още работи...

# 5 855
  • Мадрид / София
Те издържат много, но в темата чета как си ги сменят с нови модели, нищо че старият още работи...
Защото след 6 г вече не получават актуализации и телефона, въпреки че работи без проблеми, не може да обновява апликациите, които изискват новите версии. Освен това батерията се хаби по-бързо и изправен пред дилемата с нова батерия още две години до края на актуализацията или нов. Там вече всеки си решава, но не е защото телефона е с бъгове. Сина още си ползва Айфон 4s като Айпод.

# 5 856
Бъгове и андроид нямат.
Винаги е заради батерия или липса на памет.

ММ седма година е с андроиден телефон, който бачка без грешка.

# 5 857
  • Варна
Само да вметна - 14.3мм разлика във височина и 2.6мм на широчина. Характеристиките на Xiaomi 12 дори няма да ги коментирам.
Именно. Само поглеждам снимките и приключвам въпроса Laughing Както изрично написах - държа на МАЛЪК телефон, а не на тухла. на ММ телефонът е голям, с голям екран - ами не, не ща такъв, моят ми харесва много повече. Не виждам защо трябва да спорим по темата, за всеки влак си има пътници. Моите критерии не са твои и обратното. Въпросът беше добър ли е SE3 и отговорът - да, добър е. За да се обмисля като вариант значи най-малкото е видян, та потребителката е наясно с размерите му Wink SE3 беше 700+ лева миналата година по Коледа, съмнява ме сега да е 1000, ама не съм гледала.
Минитата да, съгласна съм, че са по-добър избор. Но бяха и доста по-скъпи миналата година. Това лято изтървахме един втора употреба за 400 лева, още леко ме е яд Laughing А на малкия взехме SE2 от Ибей за 200 лева със зарядно и два кейса. Нищо му няма, бачка като звяр.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 11:20 от Месечинка виторога

# 5 858
  Защо настойчиво сте против Iphone? Толкова предубеденост към тази марка.
Ще изкажа лично мнение.
Не съм предубедена към Айфон. За мен проблема е най-вече в цената.
При положение, че нов и читав лаптоп, с инсталирана ОС може да се купи за под 1000 лв, да дам 2-3 пъти повече за което и да е мобилно устройство, което може да се потроши, "удави", загуби е безсмислено. Говоря и за тези с андроид.
Имала съм флагмани, нищо по-особено от функциите им не съм използвала.

Доколкото съм чела в темата повечето хора търсят  телефони до около 700 лв, е малко генерализирам, но общо взето е така. Така че, нищо лично към Айфоните. Който, каквото го влече да си купува.

# 5 859
  • Мадрид / София
Именно, точно това е и моята идея, всеки да си вземе този телефон, който най-добре му пасва.
Просто прави впечатление, че като се каже айфон, тук в темата, почват едни разубеждения, не ти е работа. Предполагам, че влияе старото схващане, че който има айфон се смята за величие и от сорта. Е, съвременни хора сме, виждаме че моделите все повече почват да си приличат и коя марка и модел избираш е твоя работа, знаеш защо го правиш. Нищо лично към никого, просто беше едно отражение на мненията в темата.

# 5 860
За IOS  и Андройд вече си приличат много по свобода на апликации и действие.

Не те задължават да плащаш непременно, както и Андроида.

Говорите предубедено и вярвате, че е така, а те нещата се променят.
При iOS:
Не можеш да си изтеглиш мелодия на телефона и да я сложиш за мелодия за звънене или аларма(този пример колко години ще е актуален?).
Не можеш да инсталираш приложения от външни източници.
Не можеш да премахваш/деактивираш системни приложения.
Има още много примери, но е излишно.

При Android е обратното.

Някога iPhone имал ли е слот за MicroSD карта? Сегашните са с 128GB и повече, ама едно време карта памет беше наложителна.
Батерията на iPhone можеше ли да се смени някога лесно, както беше при Android?
Защо няма съвместимост между iOS към Android, както е има Android към iOS?
Защо IWatch свързан с телефон с Android не може да изпълнява същите функции, както свързан с iOS? За разлика от смарт часовник с WearOS(вид Android) с iOS?
Защо в Mac и iPhone се използват винтове с различни глави(от стандартните)? Може би, за да не може всеки да си го ремонтира?!
Защо се използва Lighting, докато цял свят използва MicroUSB и Type-C за почти всички джаджи, които се зареждат, а не само телефоните?
Още и още...

Това не е ли начин да вземеш повече пари от потребителите си?

Apple се променя, защото биват задължавани, а не по собствена воля.

П.П. Не ми отговори на кой двата дисплея(предни части) ти харесва повече.

# 5 861
Вече не е ли модерно да се джеилбрейкват айфоните?

# 5 862
  • Мадрид / София
Примерите ти са от преди. Сега можеш да си сложиш мелодия, която искаш (моя е с желана от мен мелодия, е платих я еднократно преди около 2 г, но мога да я слагам на всичките ми айфони в последствие).
Някои инсталирани фабрично апликации могат да се премахнат, други -не (това е валидно и за Андроид).  Никога не ми е била нужна допълнителна SD памет, защото всичко е оптимизирано и паметта се запълва доста по-бавно от Андроидните телефони (ползвала съм ги поне 4-5г може и повече). Тайп С вече е въведен в новите модели на 15. Дали са ги задължили или не, мен това не ме интересува. Просто е факт и аз (всеки един потребител) като краен ползвател го възприемам, независимо от неудобството, че не мога да ползвам предишните кабели, но това не е болка за умиране. За часовниците - там малко знам, че не ги ползвам.
И да ти отговоря - харесва ми екрана на моя телефон (15+), че е голям и не ми се уморява толкова много зрението (ми остаряваме, какво да се прави 😁). Затова взех този модел.

# 5 863
Именно, точно това е и моята идея, всеки да си вземе този телефон, който най-добре му пасва.
Скрит текст:
Просто прави впечатление, че като се каже айфон, тук в темата, почват едни разубеждения, не ти е работа. Предполагам, че влияе старото схващане, че който има айфон се смята за величие и от сорта. Е, съвременни хора сме, виждаме че моделите все повече почват да си приличат и коя марка и модел избираш е твоя работа, знаеш защо го правиш. Нищо лично към никого, просто беше едно отражение на мненията в темата.
Съжалявям, но явно не схванахте намека ми. Wink
Пиша по-ясно и приключвам.
Всеки Ваш пост е свързан с Айфон и възхвалата му.
А питате защо има настойчивост и предубеденост.
Ами затова.
Ако аз във всеки пост започна да възхвалявам телефона си, каква реакция мислите, че ще има?
И аз моля: не ми отговаряйте.

# 5 864
  • Мадрид / София
Ще ти отговоря, защото ме обвиняваш. Явно не правиш разлика от споделяне и възхвала. Ми толкова си можеш. С това приключвам, че ми омръзна.

Общи условия

Активация на акаунт