Избор на телефон

• 427 879
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 5 925
  • На изток от Ада
Ако не друго в Технополис са коректни и бързи. Предишният ми телефон нокия, взет от там умря внезапно около година след купуването, взеха го и го отремонтираха за няма и 2 седмици, тъкмо се оглеждах за нов и те взеха, че ми го върнаха работещ. Повече не е създавал проблеми.
Зависи. А взех телефон на Самсунг след 11м се разлепи дисплея и бил огънат телефона и не приеха гаранция... Платих я , близо 30 дни го оправяха... 2м работи и спря да зарежда..
Помня го тоя случай, но огънат телефон не мисля, че може да стане от самосебе си. Тук говорим за изгоряла част вероятно, а не за физическо увреждане.
Така или иначе го платих ремонта и го чаках мн време. И малко работи.

# 5 926
Загледах се в S23 Ultra , но видях, че януари излиза 24-ката. Как мислиъте да изчакам ли или да взема 23ката.

# 5 927
  • София
Загледах се в S23 Ultra , но видях, че януари излиза 24-ката. Как мислиъте да изчакам ли или да взема 23ката.

Taka и така ше меташ една торба пари, поне я дай за най-новото Simple Smile

# 5 928
Моля за предложение за самсунг за човек на 73 години.
Беше с А22 досега,но издаде багажа батерията.

# 5 929
  • Бургас
И аз се оглеждам за телефон за възрастен човек. Иска ми се смартфон бюджетен да е, но не знам дали има такъв с който да се справя лесно, тъй като е свикнала на такъв с големи бутони. Нещо да си гледа фейса, някоя и друга снимка да прави, вайбър да ползва... Нещо може ли да препоръчате?

И моят е за смяна, ама нямам грам идея какво търся. Свикнала съм си с него (Huawei 20 pro), но взе да сдава багажа и трябва да взимам нов. Държа на хубави снимки, яка батерия, биващ звук, че слушам доста музика, добър процесор, удобно меню... Самсунг нещо не ме кефят особено, гледайки този на половинката. Не ми е зададен бюджет, ама все пак не искам да се изхвърлям особено Blush

# 5 930
  • София
И аз се оглеждам за телефон за възрастен човек. Иска ми се смартфон бюджетен да е, но не знам дали има такъв с който да се справя лесно, тъй като е свикнала на такъв с големи бутони. Нещо да си гледа фейса, някоя и друга снимка да прави, вайбър да ползва... Нещо може ли да препоръчате? ...

Смартфон вместо телефон с бутони е един непрекъснат тормоз за разбиращите около ползващия го възрастен човек. Казвам го от опит. Помислете хубаво дали наистина има нужда от смартфон. Ако все пак в момента ползва фейсбук, вайбър и може да прави снимки е все едно какъв смартфон от нисък клас ще вземете.

# 5 931
  • София
bradata, не мога да препоръчам модел за възрастен.
Но съветвам да му вземеш някакъв от Кауфланд. Така ако не свикне с него - до 30 дни може да му възстановиш фабричните настройки и да го върнеш в магазина без проблем.
Един възрастен съсед така настояваше за смартфон, но на 20 ден изрева, че пръстите не го слушат и го върнах. Възстановиха му парите на човека.
Иначе из гр. транспорт виждам много сърфиращи старци, но дали всеки ще свикне не се знае.

# 5 932
Вярно че старите хора имат много забавени и непохватни реакции,но пък обикновено телефоните им служат само за разговори и съобщения. Какво толкова сложно има да ползват смартфони?

# 5 933
И аз се оглеждам за телефон за възрастен човек. Иска ми се смартфон бюджетен да е, но не знам дали има такъв с който да се справя лесно, тъй като е свикнала на такъв с големи бутони. Нещо да си гледа фейса, някоя и друга снимка да прави, вайбър да ползва... Нещо може ли да препоръчате?
Xiaomi имат смартфон с копчета + тъч комбинирано. Има Google Play и могат да се инсталират приложения. Моделът е  Qin F22 Pro, ако ти се дават около $130 https://www.aliexpress.com/item/1005005654545722.html (да се следват правилно инструкциите при първоначалното пускане, ако някой си го купи!)

# 5 934
Ако вземате от Кауфланд, проверете с каква батерия е. Също така вижте и колко памет има. Ако човекът ще прави и снимки доста бързо може да започне да забива, ако е с малко памет.
Хубав и бюджетен телефон за непретенциозни хора, лесен за управление - разгледайте Моторолите, евентуално и Нокия ниския клас.

# 5 935
Оххх - дайте акъл Simple Smile
Онзи ден на концерта на Браян Адамс, бях впечатлена от камерата на айфона (мисля 13-ка) на приятелката ми...аз съм с едно вехто вече ксиоми (поко ф2), та ми се иска телефон с доближаваща се по качество на айфоните камера, но да си е андроид. Има ли такова животно?Rolling Eyes

# 5 936
  • в 1001-та нощ
Телефоните от висок клас, флагманите с добри телефото камери, а също и във високия среден клас.

# 5 937
Оххх - дайте акъл Simple Smile
Онзи ден на концерта на Браян Адамс, бях впечатлена от камерата на айфона (мисля 13-ка) на приятелката ми...аз съм с едно вехто вече ксиоми (поко ф2), та ми се иска телефон с доближаваща се по качество на айфоните камера, но да си е андроид. Има ли такова животно?Rolling Eyes

Мога само да кажа, че Моторола 30нео НЕ може да си сравни. Направихме тест с мъжът ми, през нощта снимахме снежен пейзаж, също и нас снимаха на този фон с Моторолата и Айфон 15-ка, нищо общо. През деня Моторолата се справя доста добре, но не сме сравнявали.
Доста бързо се свиква от Android на iOS, ако това те притеснява. Ако е цената, то една позната наскоро си купи 11-ка за около 500лв и каза че се държи като чисто нов.

# 5 938
За добри снимки флагмански хуавей или хонор, или пиксел

# 5 939
Здравейте, влизам с молба за мнения, за да си реша дилемата между Samsung Galaxy S23 Ultra и Iphone 14 Pro Max. От всички ревюта, които изчетох, стигнах до извода, че двата са на едно ниво, като ако някой вземе превес в една или друга категория, не е нещо фрапантно.
Малко инфо какъв ползвател съм:
- досега съм била само на Android; лаптопът ми също е на Windows, тоест не съм имала нищо на ябълката. (трудно ли се свиква на iOS?)
- в работна среда сме изцяло на услугите на Гугъл, ако има някакво значение (Drive, Meet, Forms, Docs и т.н.)
- снимам рядко, както селфита, така и по принцип, клипове също не правя често
- не съм геймър
- обаче съм меломан. Слушам страшно много музика. Хубавият звук е важен за мен -  ясен, добре балансиран, без високите или ниски тонове да взимат превес.
- правя почти всичко от телефона, лаптоп ползвам само за някой голям проект, който наистина би ми било неудобно да работя на телефона.

По принцип бих искала да пробвам iPhone, няколко пъти вече ми казват, че веднъж минеш ли на него, няма връщане към Android. Но от друга страна, се чудя как ще се свикна с iOS и колко гладко е преминаването. (Един човек така се изказа, сякаш е трябвало да свикне да живее с ампутиран крак, а не с друга OS...Rolling Eyes).

Затова всякакви мнения са добре дошли и благодаря предварително. Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт