ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 13

• 81 081
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Покрай Истребители отворих, за себе си, темата военни филми, че и Денят на победата е скоро, скоро. Порових се из мрежата и попаднах на Снайпер саха (2010)

Филмът е изготвен по повод 65 годишнина от Победата. В него няма генерали, няма офицери, няма герои, патос и героични слова, а има един непрекъснат "труд" на обикновения войник, който изнася цялата тази ужасна война на плещите си и запазва своята човещина.

Актьорите са напълно неизвестни, но безкрайно убедителни в играта.
Действието се прехвърля от настоящето в миналото и обратно.

Ако сте настроени на тази вълна, искрено го препоръчвам. Един различен филм.

В спойлер поставям някои коментари

Скрит текст:
Спасибо Вам за этот выложенный фильм! Прсмотрите сколько раз его просмотрели! И у скольких человек останется в памяти простые труженики войны!!! Не парады, не кадры "где все всегда хэпи энд", а боль и радости, встречи и прощания, любовь и смерть. СПАСИБО.

бондарчук со своим сталинградом пусть нервно курит! фильм про войну - отлично раскрыты персонажи как главного героя, второстепенных личностей, так даже и мелкого фашистика. Показана идея что вся страна воевала и одна беда сплотила множество народов, есть место и трагедии. При этом отсутствие спецэфектов и уже порядком надоевшего слоу-моу радует. один из немногих современных и достойных фильмов про войну

Это лучшее, что я смотрел в последнее время про войны.
Не профессиональные актёры. Отличный фильм.
Вечная память солдатам!

Покрай този филм с удивление научих, че република Саха и Якутия са едно и също.

На руски https://www.youtube.com/watch?v=LUyMo_hAGYQ

аз съм голяма фенка на Саха. във фейсбук съм абонирана за всичките им големи групи и канали за новини от Якутия. цяла зима гледам невероятни клипове за реалния живот при онези сурови студове и как на -40° С децата на връщане от училище се пързалят на найлони по заледените пързалки в центъра на града. аз даже не мога да си представя, че мога да тази температура да изляза на улицата, а те мятат чантите и сядат на импровизираните шейнички на земята  Mr. Green

в центъра на Якутск имат паметник на снайпериста, в чест на воювалите якути, които били невероятни стрелци...
няма начин да не е така, те и сега от малки ловуват.

прави ми впечатление, че всички в Саха са с абсолютно чисти руски имена - Иван, Сергей, Пётр, Ирина, Мария и все такива. няма както в останалите съюзни републики дори и помен от автентичните азиатски имена.  явно там,  още от присъединяването към Русия и християнизацията са се наложили тези имена като кръщелни и вече в сегашните поколения са абсолютно традиционни.
в началото много се изненадвах на това нещо, виждайки абсолютно типичните якутски лица на снимчиците и чисто руските имена.
вече свикнах и даже си мисля, че ако някъде има шанс християнството да оцелее и славянските имена да се запазят, то ще е в Сибир, където арабите не могат да стигнат поради студа  Laughing Laughing

днес даже гледах как са температурите в Чокурдах. успокоих се. затоплило се е - вече е само -9° . направо пролет  Laughing Laughing

със сигурност ще гледам Снайпер Саха

# 496
темата за наказателните батальони също е много интересна.

навярно Штрафбат със Серебряков е силно украсен от художествения сценарий, но ми е много любим и също много истини показва.

ако не сте го гледали - препоръчвам, защото е наистина един от най-добрите филми за войната, който съм виждала.  
актьорския състав там е просто забележителен, поне половината от нашия списък ще видите..

Вале, трябва да уточним и ръста на азиатския красавец )))

ето две от страничките, които редовно следя

https://www.facebook.com/sakhatoday/?fref=ts

https://www.facebook.com/YakutiaCom/?fref=ts

и страничката на един професионален фотограф, с невероятни снимки и албуми от цяла Якутия, също и от Камчатка и Карелия.

https://www.facebook.com/vladimir.ryabkov.10?pnref=lhc.friends

освен че снима, Владимир и описва снимките си с невероятно майсторство, понякога се чудя на кое повече се възхищавам - на красивите картини или на думите му.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 21:58 от lor

# 497
Ръста на Мамедов не можах да намеря.

Заслушах се в док. филм, който постна Натали, много интересно. И на мен точно това ми направи впечатление, че зад штрафбата не е имало заград. отряд.
Бил е само на 20 години този старши лейтенант, респект за смелостта му тогава и смелостта му сега да говори истината.

# 498
Честит празник!

"Где живет Надежда?" се оказа чудесен филм.  Simple Smile

Много топъл, по женски, с прекрасни актриси.

# 499
изгледах страхотен филм, който е бил предлаган доста назад в темите, но тогава не съм го гледала.

филм, който не отстъпва на Метод примерно по сценарий, динамика, напрежение до самия край. филм  с чудесна актьорска игра.
 режисьор е Юрий Мороз, съставът е елитен - Виктория Исакова, Александр Лыков, Константин Лавроненко, Николай Козак,  Никита Тезин,  Андрей Смоляков, Виктор Вержбицкий, Александр Голубев, Роман Мадянов, Борис Каморзин, Алексей Вертков, Дарья Мороз, Клавдия Коршунова, Надежда Маркина,  Любовь Новикова, Анна Уколова

Леденящая душу история о том, как полиция пытается противостоять одному из самых изощеренных и умных маньяков на их памяти. Дело происходит в некотором маленьком провинциальном городке, территория которого за короткое время становится «территорией страха». А всё дело в том, что в городе объявился таинственный и кровожадный маньяк, которого с легкой руки прозвали Инквизитором за очень жестокие убийства. Мало того, что он издевается над жертвами, так он еще и издевается над полицией, которая уже сбилась с ног пытаясь найти его. Инквизитор сделал свое «визиткой» оставлять некоторые послания на латыни, что тоже имело отношение к данному прозвищу, в этих посланиях маньяк в завуалированной форме указывает на личность того, что обречен стать его следующей жертвой.

http://bigcinema.tv/series/inkvizitor.html#comment708347

до самия край на филма е напонятно кой е истинския инквизитор. първите няколко серии малко се обърквах от тези смесени руски, фински и немски фамилии, но след това интригата стана толкова голяма, че изобщо не разбрах как го изгледах изцяло.
препоръчвам, няма да съжалявате за времето, което ще му отделите...

# 500
момичета, защо този красив мъж никога не е попадал в списъка ни ?

вече си мислех, че познавам поименно всички красавци на руското кино  Laughing

Александр Голубев - Рост 182 см

висок, рус и синеок, а аз да не го забележа досега  Laughing Laughing

видях го в Инквизитор и залепнах за филмографията му  smile3503

# 501
Лор, знаеш го, просто си позабравила.
Бившия мъж на Александра Урсуляк. Гледахме го в "Курсанти"

# 502
Лор, знаеш го, просто си позабравила.
Бившия мъж на Александра Урсуляк. Гледахме го в "Курсанти"

в Жара , Бумер, Правила угона, Кремень и в Охота на пиранью също, но  кой знае защо едва сега му обръщам специално внимание  newsm78 Laughing

нищо, ще наваксваме

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 22:51 от lor

# 503
Наближава Деня на победата.

Тия дни съм залепена за "Истребители", аз и 1 сезон не бях гледала. Има чудесни актьори и много силни сцени, но нещо ме смущава, май режисурата не е на ниво. Понякога имам чувството, че гледам драмкружок, на сцената нищо не е истинско, но си представяме какво е било. Липсва автентичност според мен, някак театрално са показани военните години, на някои неща въобще трудно мога да повярвам.
Но пък чувствата са искрени и докосват.

# 504
Привет, привет!!!

Още един филм на военна тематика - Диверсант 1 сезон (2004 -4 серии) 2 сезон (2007 - 10 серии) режисьор Андрей Малюков

Алексей Бардуков, Владислав Галкин, Кирилл Плетнёв, Андрей Краско, Михаил Ефремов, Александр Лыков, Владимир Меньшов, Рената Литвинова...

Филмът е създаден по едноименния роман на Анатолий Азольский...

Гледайте на този филм като на приключенски такъв. Не търсете историческа правда в него, защото за огромна част от действията на главните герои в онези времена те щяха да бъдат поставени до стената.

Любопитно е обаче да се върнем назад във времето и да видим 20 годишния Леша Бардуков и 20+ Кирилл Плетнев, които макар и съвсем млади пленяват с играта си.

На руски 1 сезон  https://www.youtube.com/watch?v=_Bg0Dc-SaYY

2 сезон  https://www.youtube.com/watch?v=mQ9HEXPDqvs

# 505
Привет!

И "Диверсант" ще се гледа.  Simple Smile

За "Истребители" четох противоречиви коментари, явно това, което аз съм усетила, се споделя и от много други. Но въпреки всичко, много ми хареса. Според мен, ще има 3 сезон, а защо не и 4. Много силна роля за Дмитрий Арбенин (но бързо го състариха), Николай Козак, Антон Семкин, Иван Кокорин (силно отблъскващ образ) Валерия Ланская, а Волфганг Черни, който игра немския пилот, е невероятно красив. И роля направи интересна на врага, достойна.

# 506
Привет! Grinning  На този ден с два празника, предлагам нещо смесено  Wink

Ольга Куриленко и Джереми Айрънс в :

http://www.kinopoisk.ru/film/837170/

Може да ви се стори странен, но красивите, макар и мрачни снимки + музиката на Мориконе си струват Grinning

И по случай Деня на Победата, си вадя за кой ли път от колекцията, любимата целувка над трапа от "Иваново детство" на Тарковски. А пък с "Катюша" на Варвара, за мен неочаквано добра комбинация Grinning Хубав ден! Peace

# 507
  • Най-красивата страна
Честит празник!
Спецназ 1
https://www.youtube.com/watch?v=SKboQG6Sjso
Много харесвам този сериал.

# 508
Привет, привет!!!

В бой идут одни «старики»

Смуглянка

# 509
В бой идут одни «старики»