Гонките с автомобили

• 6 276
  • 48
  •   1
Отговори
 http://smart.dir.bg/dnes/news/21783236/
След последните трагични събития ще започнат действия по инкриминиране на автогонките, организаторите на тези незаконни състезания заплашват с протести. Искат да им бъдат подсигурени условия от държавата,  присъствието  на пожарни и полиция на самите гонки. Иначе ще продължават, както сега.
Вие как мислите, имат ли право да искат такива неща?

# 1
Могат, що да не могат, стига да си плащат, аз съм за. Който му свиди да си плаща и го изловят- да му взимат книжката и колата и готово.
Ама да ми твърдят бащите на тия лекенца малките, че държавата е виновна, дето синовете им са идиоти и са се блъснали ..сори.  Сами са си виновни.

# 2
Всеки е свободен да иска...
За мен полиция,пожарна,линейка се викат когато има опасност за живота на хората.Не са пазванти на някой ,който е решил да си троши главата или още повече на празноглави зяпачи.
Пазят също и предварително обявени масови мероприятия.Само,че тези мероприятия по презумция не са опасни и са разрешени.
Това гонките нова спортна дисциплина ли ще ги пишем?

# 3
  • София
Даааа, то и аз искам да съм милионерка и да почивам на Малдивите...

Нямам грам съчувствие нито към гонкаджиите, нито към родителите им.
И вместо бащата на Невенчо да обвинява държавата, да вземе да си чукне тъпата кратуна кой му е възпитавал сина и чий го дири от Бургас в Сливен на летището.

# 4
Могат, що да не могат, стига да си плащат, аз съм за. Който му свиди да си плаща и го изловят- да му взимат книжката и колата и готово.
Ама да ми твърдят бащите на тия лекенца малките, че държавата е виновна, дето синовете им са идиоти и са се блъснали ..сори.  Сами са си виновни.

Вбесява ме, че едва ли не заплашват,  че ще си ползват оживени булеварди, щом не са им подсигурени писти. Като имат пари за коли да си инвестират в частни терени и да си карат с гумите нагоре,ако искат. Но това незачитане на безопасността на другите хора не мога да го проумея.

# 5
Зверски глоби, отнемане на книжки, затвор - това са подходящите мерки за подобни "майсторчета".  Sunglasses Откога държавата трябва да се грижи с парите на данъкоплатците за прищевките и кефа на разни неудовлетворени малоумници и комплексари?! Sunglasses Да си съберат пари, да си направят писти далеч от населени места, да си платят и осигурят сами екипи от Спешна помощ, да плащат по-високи здравни застраховки - ето така да си удовлетворяват кефа!  Simple Smile

# 6
Зверски глоби, отнемане на книжки, затвор - това са подходящите мерки за подобни "майсторчета".  Sunglasses Откога държавата трябва да се грижи с парите на данъкоплатците за прищевките и кефа на разни неудовлетворени малоумници и комплексари?! Sunglasses Да си съберат пари, да си направят писти далеч от населени места, да си платят и осигурят сами екипи от Спешна помощ, да плащат по-високи здравни застраховки - ето така да си удовлетворяват кефа!  Simple Smile
Peace Точно!
Защо държавата трябва да се грижи за лудите им прищевки?

# 7
Искат държавата да се грижи за незаконните им действия...  Rolling Eyes Потресаващо, но и не толкова странно, при положение, че никой нищо не прави да ги спре. И не само това, а и повдигат рамене и обясняват, че нямало какво да се направи.

Няма нужда от задължителни затвори и активни присъди, поне не в началото, просто и спрямо тях да се упражняват същите закони и правила, както към останалите участници в движението по пътищата. Превишена скорост, затваряне на пътища, каране под влияние на алкохол/наркотици - глоби, отнемане на книжки, отнемане на коли, арести и съдебни дела, както биха ни третирали всички нас, средностатистическите шофьори, когато правим тези провинения. Ако се прилагаха тези съвсем нормални и вече дефинирани със закони наказания, да видим колко често щеше да има гонки.

Проблемът е, че повечето са богаташки чеда, все на важни хора слъчицата и никой не му стиска да вземе и да направи нещо по въпроса. А дори да направи, видните родители ще се постараят дечицата им да се измъкнат без последствия.

# 8
  • Galaxy 13197853088
Какъв е проблема,да си направят една писта за гонки
и да си наемат  пожарна и линейка при гонките? Пари
ще си съберат, само желание да имат.

# 9
по-добре да ги забранят и едновременно с това да се засили контрола по пътищата,но не с камери,а с реални патрулки.Пикльовците,които си мислят,че могат да карат да се хванат с нещо по-умно.Все ще намерят с какво да си вдигнат самочувствието и заспалият адреналин.

# 10
  • София
Е, нали имаха "писта", на Божурище. Какво стана там?

# 11
по-добре да ги забранят и едновременно с това да се засили контрола по пътищата

Ама те са забранени. Никъде не е разрешено да се кара с превишена скорост, в рискови условия, да се използва публичен път за писта за състезания на който си поиска... Няма какво да ги забраняват, просто да вземат да прилагат законите и за тях.

# 12
Няма какво да ги забраняват, просто да вземат да прилагат законите и за тях.
И аз съм за прилагане на закона, но двойният стандарт в това прилагане, май го прави невъзможно.

# 13
http://smart.dir.bg/dnes/news/21783236/
След последните трагични събития ще започнат действия по инкриминиране на автогонките, организаторите на тези незаконни състезания заплашват с протести. Искат да им бъдат подсигурени условия от държавата,  присъствието  на пожарни и полиция на самите гонки. Иначе ще продължават, както сега.
Вие как мислите, имат ли право да искат такива неща?

И за какво са им лекари и полиция? Та като се очисти някой, да обвиняват полицията и лекарите. Да се оправят, кандидати за дарвинова награда.

# 14
Пазят също и предварително обявени масови мероприятия.
Именно, има организирани легитимни  дрифтове.
Провеждат се по предварително обявен график, на писти.
Има и полиция, и линейки.
http://timeattackbulgaria.com/?p=4&l=1
Скрит текст:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0 … 32046830/timeline

Общи условия

Активация на акаунт