Гонките с автомобили

• 6 281
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И на Калояново има функционираща писта. Защо не ходят там? Не е на 1км от вкъщи и не е безплатно обаче...
Добре поне, че няма пострадали невинни хора.

# 16
Какъв е проблема,да си направят една писта за гонки
и да си наемат  пожарна и линейка при гонките? Пари
ще си съберат, само желание да имат.

А, де? И аз това се питам. Как не ги е срам да се покажат по телевизията да ругаят и да се оправдават, че просто си "дигат адреналина".
Що не си го вдигнат с една мотика и да свършат, и нещо полезно.

# 17
Пазят също и предварително обявени масови мероприятия.
Именно, има организирани легитимни  дрифтове.
Провеждат се по предварително обявен график, на писти.
Има и полиция, и линейки.
http://timeattackbulgaria.com/?p=4&l=1
Скрит текст:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0 … 32046830/timeline

Е да, ама се плаща. И колко изисквания има...

# 18
Скрит текст:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0 … 32046830/timeline

И пак стават злополуки.

И след законното състезание следва още по- опасно такова...

И на който бензина му е в кръвта, може да се подгони със всеки непознат навсякъде и по всяко време...

# 19
Скрит текст:

Да има изисквания,защото трябва да се вкарат нещата в някаква безопасна граница.Плаща се, защото данъкоплатеца не е длъжен да спонсорира адреналина на някой или доброволните камикадзета които участват.
То дори и на тези нерегламентираните гонки да пратят линейки,ако се блъснат/обърнат със скорост 160-180км/ч не виждам кой ще им помогне.Докато кажат "-О ,Господи" следващото ще е "-Здрасти Господи "при тази скорост.

# 20

Хахаха, те са над тези неща. Mr. Green Но законът би могъл да им го осигури, ако има читави законотворци и адекватно приложение на съответните закони!  Grinning

# 21

Хахаха, те са над тези неща. Mr. Green Но законът би могъл да им го осигури, ако има читави законотворци и адекватно приложение на съответните закони!  Grinning

Обществено полезният труд е доказана мярка, не знам при нас защо така го пренебрегват законотворците. И много солени глоби, щото такива разбират само като им бръкнеш в джоба.

# 22
Според мен не е лоша идеята да има някоя и друга писта, на която хората с желание за високи скорости да си се състезават и т.н. Да се плаща, с които пари да се осигурява линейка и там каквото трябва. А за тези, които го правят на пътя - солени глоби, вземане на автомобили, книжки и с две ръце ЗА обществено полезен труд!

# 23
  А защо държавата точно трябва да осигурява такива писти? Да си наемат терени и да си направят  каквито искат състезания, който го влече.

# 24
Мисля, че проблемът е нерешим дори и да има специализирани писти, защото част от удоволствието е адреналинът и рискът, забраненото. Много се влошават нещата и от тази поредица филми "Бързи и яростни", има май 7 филма вече. Като чуя "бензин в кръвта" и ми идва само асоциация "а шамар по гъза"...

Конфискацията на коли и големи (и събираеми) глоби ми звучи като някакъв вариант на действие. Но как да бъдат залавяни гонкуващите с тези трошки, които карат полицаите - не знам.

# 25
  А защо държавата точно трябва да осигурява такива писти? Да си наемат терени и да си направят  каквито искат състезания, който го влече.
Не знам дали към мен е отправен въпроса, но при наличието на достатъчно много подходящи места (изоставени летища и подобни) не смятам, че инвестицията е кой знае колко голяма, а и при положение, че се събира някаква такса от участниците - инвестицията би била възвръщаема.
Разбира се, ръка за ръка с това предоставяне на възможност за "начесване на крастата на пистата" трябва да вървят и сериозни санкции за нарушителите извън пистата. Освен глоби, могат да дават обществено полезен труд - да запълват дупки по пътищата например, така разхода за поправянето на някоя селска улица намалява, защото само се купуват материали, а работната ръка се явява безплатна Simple Smile Ех, мечти....

# 26
Защо си мислите, че на специализирана писта нещата ще са различни? Там ще се кара с 40 може би? Идея си нямате какво е да имаш бензин в кръвта просто.

# 27
Защо си мислите, че на специализирана писта нещата ще са различни? Там ще се кара с 40 може би? Идея си нямате какво е да имаш бензин в кръвта просто.
Разбира се, че там ще се развиват високи скорости, нали това й е предназначението, но е една идея по-безопасно за околните. Участниците поемат риска на своя отговорност. Ако имам право да избирам дали човека с бензин в кръвта да се състезава на писта или в града, където пресича детето ми, или на магистралата, където аз возя детето си - познай кое предпочитам.

# 28
Само в бързината да допълня, че аз бих отишла на писта, бих си платила колкото искат от мен и бих тествала каква максимална скорост може да развие колата ми, или мотора. В градски или извънградски условия не бих, защото не съм сама на пътя...

# 29
Гонките, организирани или спонтанни, рядко касаят пешеходци.

Общи условия

Активация на акаунт