Новородено не ака

• 13 771
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Майчин дом.  Laughing Според мен където и да раждаш, ако стигнете до синя лампа си отваряй очите.

# 16
За 8 дневно бебе не е нормално толкова дълго време да не ака. До колкото помня това е по-нормално да се случи на един по-късен етап - 30-40 ден.
В момента единствено може да се пробва да се храни по-често и да се отиде до педиатъра да го изтегли, за да се види дали наддава или спада на тегло. Фонтанелата да се провери дали не е хлътнала случайно, защото това е признак за обезводняване.

Колко мокри памперса има на ден бебето? По колко пъти яде горе долу на денонощие? Може ли да му се дава по-често да суче? Пие ли нещо друго, освен кърма?

# 17
И според мен бебето е гладно. Заведете го на педиатър, за да го претеглят и да се види колко е наддало от изписването. И ние имахме един такъв период, в който беше на около десетина дена и не беше акал 2 дни. Беше само на кърма. Започнах да го дохранвам с изцедена кърма и нещата се нормализираха.

# 18
  • София
Категорично не е ок да няма изходжане на тази възраст толкова дълго време. Колко са напишканите памперси и какъв е цвета на урината? Препоръчвам по възможност измерване още днес в родилният дом или при педиатъра .
https://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/
Цитат
Ако бебето ви е на възраст под 1 месец и все още не е мерено, за да знаете как наддава, тогава липсата на изхождания в продължение на 24 ч е повод за СПЕШНА консултация с педиатъра и уговаряне за измерване на бебето в рамките на следващите 24 ч. Не се съгласявайте да чакате!

Ако се потвърди, че проблема е по-малък прием на кърма, има множество и различни мерки с които да се справите с това. Можете да пишете тук или на ЛС да се свържете с консултант по кърмене.
В съвсем рядки случаи има и новородени, които пишкат и наддават добре и въпреки това се изхождат рядко, но е важно да се изключи на първо място недохранването.
Колко често кърмите, от едната или от двете гърди. Как е родено бебчето, колко кг е родено и кое е най-ниското му тегло? Дохранвано ли е в болницата, знаете ли кога е и имало изхождания тогава и какъв е бил цвета след мекониума?

# 19
Аз пък ще си позволя да ви дам съвет
не четете нищо , не гледайте ТВ и си гушнете бебчето
Успокойте се , пийте вода и яжте и бъдете с п о к о й н а
Ако четете това , значи не е добре
Та вие първите 20 дни от раждането е нормално да не знаете на кой свят сте
Не си пълнете главата с излишни притеснения и хранете детето
Може да е гладно , макар, че на тази възраст ако е так аби трябвало да рево нон стоп
Успех и спокойствие
Всичко ще е ОК

# 20
Познавам 2 недохранени бебета, които не ревяха, когато бяха гладни. Пък и що за съвет, нищо да не прави.

# 21
  • София
Новородено, което кара по-тежка жълтеница и не яде достатъчно ще спи повече и ще пести още повече сили и енергия, а няма да реве, така че това в този случай в никакъв случай не е показател. Твърдението - щом спи, значи няма проблем не важи за малките бебета, а само за вече по-големи около месец бебчета, които дотогава са си наддавали, жълтеницата е отминала и всичко е наред. Тогава определено, ако го оставиш бебето гладно и комшиите ще разберат  Simple Smile
Горните съвети са отлични, единствено след като се изключи недохранването като причина и реши проблема с изхождането.

# 22
И аз мисля,че на бебето му е малко млякото,и затова не ака.

# 23
Лейди Сгардъст, не знаех, че си бременна. Пожелавам всичко да мине успешно и на финала да се гушите с едно малко бебче.  Hug Каква е тая синя лампа?   Embarassed Моето бебе беше с тежка жълтеница. В болницата не ядеше много.  Но в къщи стана хала. Помня, че акаше по 7-8 пъти на ден. Беше на АМ.

# 24
Лейди Сгардъст, не знаех, че си бременна. Пожелавам всичко да мине успешно и на финала да се гушите с едно малко бебче.  Hug Каква е тая синя лампа?   Embarassed Моето бебе беше с тежка жълтеница. В болницата не ядеше много.  Но в къщи стана хала. Помня, че акаше по 7-8 пъти на ден. Беше на АМ.
Благодаря много, не остана!
Всъщност при племенника ми случая беше точно такъв - жълтеница и въпреки, че сучеше много (явно неефективно) недохранване. Хем той акаше по 2-3 пъти на ден. Не е ревал, напротив беше си кротичък. Лежа в болница, за да преодолеят жълтеницата и се наложи да се храни с АМ известно време + кърмата. Та, с бебе на 8 дни експериментите не са желателни, а трябва бързо да се посети педиатър или болница.

# 25
  • Sofia
Каква е тая синя лампа?   Embarassed
За фототерапия. Прави се при  жълтеница. Синята светлина неутрализира билирубина в кожата и намалява количеството му и така спомага за по-бързо преодоляване на жълтеницата. Но е опасна за очите, за това се слага плътна марлена превръзка на очите по време на облъчването.

# 26
За 8 дневно бебе е несериозно и безотговорно да се изпише лекарство по телефона. Бебето е на кърма, тя не запича. Познавам бебе-кърмаче, което акаше веднъж на 5 дни. Моята акаше по 10 пъти на ден.
Отидете на преглед, трябва да се види да не е паднало теглото, има ли предпоставки за недохранване. Не правете упражнението със сапун и термометър. В неонатологията ми казаха, че това е "варварство" и особено за новородени, абсолютно забранено. При нужда, под лекарски надзор може да се направи клизма.
Успех, дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт