Неспокоен сън на бебето през ноща

• 10 300
  • 44
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да попитам дали и вие имате същия проблем с вашите бебета. Дъщеря ми е на 9 месеца и през нощта се буди непрекъснато.  Откакто  е родена съм я кърмела на поискване включително и през нощта, но тогава нямах такива проблеми с нея будеше се веднъж за ядене и си заспиваше. Сега вече не знам какво да и правя, яде последно в 19-20 часа храна, къпя я в 21;30 и я преспивам. През деня спи по 2 пъти а по някога по 3, но не дълго, всеки път различно, понякога по час-час и половина, 30 мин... Какво ли не съм пробвала, да я храня с по-лека храна за вечеря, да я храня по-рано, да я храня по-късно, да я къпя по-рано, по-късно с по-топла вода, с по-студена, давам и чай лека нощ давам и хапчета за зъбите, бях и взела едни прахчета от Англия защото бях чела че били много ефикасни и НИЩО. Нищо не помага не знам вече какво да и правя, преуморена съм. Всички варианти съм пробвала. Моля ви ако някой е преживял същото нещо да сподели опит. Благодаря ви предварително.

# 1
Дъщеря ми беше страшно злояда,обаче като започнаха да излизат зъбите започна да яде страшно много.През нощта се будеше по 2-3 пъти и плачеше за мляко,изпиваше го и заспиваше веднага.Вместо температура и други неразположения,при нас се падна най-хубавото  Laughing  Като се буди търси ли да яде?Според мен е възможно да е от зъбките  bouquet

# 2
  • Sofia
Имат понякога такива периоди, при различните бебета продължава различно дълго и е с различна причина. Щом очевидно не е заради ядене, мокър памперс, топло/студено и изобщо някакъв физически дискомфорт, много вероятно е да се е впечатлила или уплашила от нещо. Опитай да дадеш някоя вечер малко панадол - ако тогава спи спокойно най-вероятно е от зъбите. Ако обаче и това не помогне най-вероятно е нещо страхово. Какво прави като се събуди? Заспива ли бързо? При нас този период започна на около 1 г и продължи 5 год!  ooooh! ooooh! ooooh! По моя вина обаче. Защото се бях заинатила, че няма да ги взема в моето легло и в моята стая. А те се будеха с писъци по 4-5 пъти на нощ (всеки от двамата по 5 пъти  #Crazy). Накрая, когато не бях спала 5 год като хората нито веднъж и бях пред полудяване ги преместих в сгъваеми кошари в нашата стая. От този момент до сега не са се събудили нито веднъж. Така че опитай - вземи я в твоето легло. Може да не е най-правилното и възпитателното, но ако ще помогне и на двете ви да спите спокойно определено си заслужава. Аз ще умра от яд, че навремето слушах тъпите книги и не ги взех по-рано.

# 3
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ако е от зъбки докато не избият все тая си е.На моето поне никакви лекарства,гелчета и подобни не му помагаха.Не спи и сега де.Вече е на 2 години и 7 месеца и всяка нощ ставам по 569 пъти.От както се е родил сън не съм вядяла.Зъбите до преди две-три седмици избиваха.Аааа има още 4 кътника.

# 4
  • варна
Малкия около годинката беше като му излзизаха кътниците ,през 1 час се будеше с викове и не се успокояваше докато не му дам да суче ,като избиха се пооспокои малко ,но пак по 1-2 се събуждаше.
ВЕче е на 1 год 3 и го отбих, защото честно казано ми писна да ме ползва за биберон .

# 5
Да не му е много дневния сън?

# 6
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ако все още кърмиш е възможно и кърмата да не я засища.

# 7
  • Стара Загора
Малката и тя беше така някъде 1 седмица всяка вечер се будеше през 2 часа с рев.Като я взема заспиваше в ръцете ми,като я сложа в кошарата спи малко и пак се събуди.Накрая я взех при мен в леглото и спа.За някои хора им е странно за бабите и дядовците,които баят,но един ден закарах малката да я баят и дядото ми каза,че детето е преспивало с уроки.Стана вече 2 дена нямаме проблем.Може и да е било зъбки,може да е било уроки не знам. И да другото както казват и другите мами може и да не се нахранва детето ,ако е само с кърма.

# 8
Нека да спи с вас във вашето легло и НИкак , ама Никак не се притесявайте, че може да привикне "с този лош навик "]

# 9
  • Стара Загора
Нека да спи с вас във вашето легло и НИкак , ама Никак не се притесявайте, че може да привикне "с този лош навик "]

Е не казвам,че я взимам постоянно,а я взимам,когато е неспокойна и плаче.Случва се рядко,но понякога и аз се уморявам само да ставам и да лягам по няколко пъти.По принцип си спи в кошарата,но има и такива случаи,когато я взимам при мен за няколко часа(докато ми изтръпне ръката)и я оставям.Не знам може и зъбки да я мъчат.Още нямаме зъби и кога ще излизат не знам. Simple Smile Долния и венец е адски надут и леко зачервен от половин месец някъде и сега забелязвам,че се надува и горния.  newsm78

# 10
Нашето не го взимахме (не се и будеше, само за ядене), и като стана на 2 г. започна само да идва в нашата спалня и да ляга където намери.
Преди това бях много горда, че от раждането си спи сама, че не сме й изградили вредни навици  bowuu
Улеснявайте си живота максимално и не ги слушайте тези приказки, каквото и да направите, във всеки момент детето може да ви докаже, че няма значение  Mr. Green

# 11
От зъбите е. Най-много помага...ТЪРПЕНИЕТО! Mr. Green Rolling Eyes

# 12
Дъщеря ми беше така, само че от доста по-рано от 9-ти месец и продължи буквално допреди седмици, даже ме е страх да се похваля още. Днес стана на 1 год, т.е. някъде там май се поуспокояват нещата.

Успех! Simple Smile

# 13
Улеснявайте си живота максимално и не ги слушайте тези приказки, каквото и да направите, във всеки момент детето може да ви докаже, че няма значение  Mr. Green
Колко точно казано! Дъщеря ми все още се буди нощем, около два пъти всяка нощ. Смятам че е нормално и присъщо за бебета и малки деца. Че и за възрастни - никой не изкарва 7-8 часа непрекъснат сън. За мен формулата е повечко търпение и отколения от "правилния начин за гледане на деца" Simple Smile
Успех и дано скоро се понаспите:)

# 14
Пробва ли да спиш заедно с нея в едно легло? При нас това много помогна.

Общи условия

Активация на акаунт