Неспокоен сън на бебето през ноща

• 10 304
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аууу стига бе момичета отчайвате ме..........Аз чакам да стане на три,за да спи  Tired Нали уж тогава неспящите се укротявали?

# 31
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
 Joy Сега ми е смешно ама като си спомня и ми се реве.Да се похваля и с още едно постижение вследствие на афти във устата-отказа шишето с биберона  от раз,подарихме го на зъболекарката и от тогава започна да спи непробудно 8-9 часа.Беше на 2 години и 1 месец.Ако някой може да ми обясни тези аномалии Joy Joy Joy Спря да търси нощно време чай или мляко.

# 32
  • Стара Загора
Да споделя и аз моя опит със късното заспиване.От бебе си заспиваме в малките часове-2-3-4 и до 5ч. сме стигали понякога.И не щеш ли ,когато беше на година и три месеца и нали есента се сменя часа.Това дете,като отсече и като каза,че ще заспива в 00.00ч. просто се родих.Даже и по-рано заспиваше,към 23ч. на фона на предишните часове това беше РАЙ за нас.Треперех,като стана март месец и трябваше да се сменя часа да не би пак нещо да изтрещи. Joy
И мен сега ме е страх от това със смяната часа.Малката си е изградила един режим,който е невероятен.Заспива в 23.00 понякога в 00.00 и спи до 8.00-8.30 сутринта.Ноо  като сменят часа и не знам какво ще следва. newsm62

# 33
Според мен проблемът ти е не, че бебето не спи непробудно, което е нормално при 90% от децата в тази възраст, а че ти не можеш да се наспиш и се чувства преуморена. Мисли в посока как да си почиваш повече, сменяйте се с таткото примерно, ако не е нужно да я кърмиш нощем, или спи с нея през деня или детегледачка почасово.

# 34
  • в ябълковата градина
Моето бебе прави днес 10 месеца и е същият сомнамбул. И ние бяхме на кърмене на поискване. Все още се кърми активно. Ако през нощта спи непробудно 2 часа съм щастлива. Преди седмица ни избиха първите две зъбчета едновременно, а периодът преди това беше буквално будене и рев през половин час.
За мен лично кърменето на поискване е причината да няма режим бебето.
Сега сигурно връзка има и зъбоникненето, преди това бяха коликите, въобще все има някаква причина.
Няма значение колко е спал през деня, няма значение в колко си е легнал, няма значение къпан ли е преди това, няма значение дали е ял добре през деня или не.

Нервна, раздразнителна, избухлива, по-голямото ми дете го отнася несправедливо. И аз не знам какво да правя!

# 35
Мисли как да си набавиш почивка и сън, както писах по-горе, не е хубаво да си го изкарваш на детето, милото.

# 36
Едно дете може  да се събужда поради много причини, но във вашия случай ми се струва, че е от страх. Опитай да вземеш детето при себе си за една нощ и ако спи спокойно, продължете така известно време. Не се бой, че ще му създадеш " вреден" навик. Важното е да започнете да се наспивате добре  , а останолото ще си  дойде  с времето. Hug

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 00:52 от lullabie

# 37
Не искам да звуча притеснително,но при моят син този неспокоен сън продължи от 5 месечен докато не навърши 3,5години #Crazy.Будеше  се по 10-15 пъти на нощ,пиеше вода и пак заспиваше.Не помогнаха нито гелчета,нито чайчета,нито хомеопатия.Просто си беше такова дете.Много се надявам с номер 2 да не е така.Искрено ти пожелавам твоето детенце бързо да отмине този период

# 38
Докато ви четях се отчаях окончателно  Grinning. Така бленуваното от мен спане явно и при нас няма да се случи скоро. Моето е на 6 месеца и се събужда  минимум 3-4 пъти на нощ. От всички съвети май няма нещо, което да не съм пробвала...остава надеждата, че скоро всичко ще отмине. Съвет не мога да дам, но търся такъв. Ще следя темата с интерес.

# 39
Щом детето се събужда, значи има причина. Винаги има причина. И понеже то не може да каже каква е, родителят е този, който трябва да я открие. Успех!

# 40
Когато спиш един час на денонощие и си смазан психически и физически, опитал си всички съвети, търсил си какви ли не причини...Как да открия това, което ще помогне на бебето и на мен?

# 41
Колко е голямо детето? Дай малко повече информация.

При нас помогна спането заедно  Peace

# 42
  • в ябълковата градина
Avonita, кърмиш ли?
Аз смчтам, че причината при нас е кърменето на поискване.

# 43
На пет месеца е бебето. Не иска да спи на спалнята ( опитах няколко пъти) .Кърмя го, но изцеждам кърма. Само през нощта суче понякога, в повечето случаи отказва. Пие вода и като го гушна заспива, като го сложа в леглото се буди. Ако го нося цяла нощ сигурно ще спи.

# 44
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние имахме периоди ,в които малката успяваше да заспи само върху мен.Кошмарно беше.Оставях я незнам колко време върху мен и после бавно я изсулвах до мен.То иначе спане няма,а мен ми се спи и две не виждах.Имаше период може би вече към годинка така ми тежеше,че имах чувството,че ще ми счупи ребрата,но щом така имаше само мира и на това бях готова.

Общи условия

Активация на акаунт