Неспокоен сън на бебето през ноща

• 10 303
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Ако все още кърмиш е възможно и кърмата да не я засища.
Ама че глупости. Как ще обясниш няколкото ми близки познати деца, които са по на година и половина и са почти изцяло на кърма? Не подкрепям това, но децата са си живи и здрави и растат. Казвам го, за да не вземе авторката да ти се върже на приказките. Само недостига на желязо е проблем.

На моят близка приятелка детето й почна да се буди така по 1000пъти на нощ буквално. Искаше да суче на всяко будене. И на около 11м всичко чудотворно се оправи за седмица. Така и не разбра каква е била причината, но предполагаше, че може да е тревожност у детето подкрепена с ужаса на майката, че пак идва нощ и ще се става много пъти.

В нашия случай пък детето се буди много често, когато го боли корем или има запек. Болки получава от зърнени храни засега и сведох приема им до минимум. Знам, че не е гладен, защото ако му дам да суче ме използва за биберон и за успокоение. Пробвала ли си да промениш нещо в храненето на дъщеря ти освен часовете и количествата? Другото е съвместния сън, който също не харесвам, но е избавление, когато съвсем няма какво друго да се направи. Все пак е важно да си адекватна и сравнително спокойна през деня, а не тотално изнервена и недоспала.

# 16
Как заспива детето? При нас нещата се пооправиха след като намерих сили да я науча да заспива сама. Буденията намаляха значително, освен ако някой зъб не я тормози. Зъбите не тормозят всяка нощ! Може стомахчето да е, но ако е абсолютно всяка вечер едно и също, то и причината е една и съща всеки ден. Има една книга "Ръководство за недоспали родители". Ако я намериш ти я препоръчвам.

# 17
  • Пловдив
Моете дете беше същото. От както се роди до 3-тата си година (не искам да те плаша с това) спеше адски неспокойно - сложено навреме, се събуждаше към 12 и направо си ставаше, бодуваше, а като дете да си играе дори. Беше нещо страшно, хронично уморени бяхме, а тя наспана. Също спеше много през деня, хранеше се нормално, изморяваше се, защото е доста игрива и луда. Не е имала колики почти, не й растяха зъбите с болки, безпроблемно почти дете! Давахме дормикинд половин година, чайове - нищо!
Пиеше адаптирано мляко до голяма, но вечер не беше това проблема, не се будеше за него. Просто се будеше, нямат часовник децата, не различават първата година ден и нощ, родителите уж трябва да ги научат. После започнаха да я болят крачета от преумора, да си мрънка и тя реално спеше, докато ние я завиваме, ставаме, притеснени сме все от нещо, до нас долепена кошарата и пак не можем да се наспим, да не изкочи и да падне вечер.
Бих казала, че към 4 годишна почна реално да спи...сложих я и в чувал, нещо, което преди не ставаше. И сега е на 5, спи в чувал, супер доволна е и аз също, не ставам да я завивам, защото е шило и половина.
Ако имам друго дете си мисля, че бих му давала по-малко да спи през деня, да кажем не 3, а 2 пъти като бебе и не 2, а 1 път като поотрасне.
Сънят и за нас е най-големият проблем, толкова съм свикнала без сън, че вечно съм будна, само да тропне врата,да изшуми хладилник или...преди бях ранобудна, сега ако ме оставят и до обяд ще спя, така ми се иска и все не се наспивам  Tired

# 18
При нас това продължи години наред, първо едното дете, после другото, малкия е на 6 вече и човека в 3 през нощта се е наспал.... аз приличам на старица. При големия помогна магнитотерапия.

# 19
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
КРИСТАЛИН,дали ще ми се върже майката си е изцяло неин проблем,а и аз изказвам предположение.Жената не е длъжна да следва ничии съвети,а просто се допитва за да може сама да стигне да някакво адекватно решение.ЖОЗЕФИН,относно намалянето на съня не съм съгласна.Всяко дете е различно.Моята дъщеря е много поспалива,задължително спи през деня,нищо,че преди да легне ме увещава как не и се спяло,а после става след 2-3 часа сън.Много будно и енергично дете е.Пробвала съм събота и неделя да не я слагам да спи и вечер пак си ляга в същите часове,както когато е спала.Дъщеря ми,когато се будеше често,като бебе взех кардиналното решение,че ще спи при нас.Явно така се успокояваше,че има някой до нея.Не съжалявам за това си решение,не мога да издържа психически и физически да ставам през 15-30 мин и пак да я приспивам.

# 20
  • Пловдив
явно не си ме прочела ив.елина - пиша за намаляване не на часовете в едно спане, а на самите спанета - има деца, които никога не са спали по 3 пъти на ден, има такива, които на 2 години спят 2 пъти на ден, а не веднъж. Моята дъщеря през деня винаги много е спала, затова отчитам това като причина вечер да е супер будна, тя на 2 години спеше 2 пъти на ден, а можеше един следобеден сън да изкара. Обаче понеже беше супер активна, ставане в 6 и 30, лягане в 11, ставане в 1, лудеене адски, лягане в 4, ставане в 6, ужасно беше! Не е спала малко, все по 2-3 часа, ама много е това, друго дете ако имах и е такова поне ще съм подготвена психически...! А сега нямам и нужда от толкова сън вече  Joy
Като самнамбул съм и аз, много ми е трудно, особено при моята анемия, най-трудно е това  ooooh!

# 21
Някои нощи спи непробудно, някои се буди ,подавам биберона и пак заспива. Но има някои нощи, в които като се събуди и почва да плаче. Първоначално много се измъчвахме, оставях го в кошарата с биберон, давах панадол, правех мляко, гушках го, по някое време съвсем се разбуждаше и няма сън 3 4 часа на нощ. След една такава седмица ми дойде в повече, реших, че не ми пука къде какво пише и на какво ще го свикна, исках просто малко да поспим. Щом се събуди, го взех при нас , гушнах го , дадох му биберона и той се сгуши и заспа за отрицателно време. От тогава правя все така, ако видя, че нещата отиват на плач и няма да може да заспи сам, след като се е събудил. Понякога след като заспи го връщам обратно в неговото легло, но ако много ми се спи и изпусна момента спим всички заедно на нашето легло. Сутрин ми е мн хубаво в такива сутрини, мъжът ми е гушнал мен, аз бебето. Поне сме се наспали, не сме изнервени и кисели и преуморени. Дори да му е навик вече не вярвам да спи с нас вечно. Момент е , както всичко друго. По едво време бяха големи истерии преди да заспи, голямо тръшкане, голямо реване. Е мина и замина, сега си заспива без проблем.

# 22
  • Пловдив
Момент е , както всичко друго.

да, бе, ако нямах за пример нашия 3 годишен момент  Joy
спане при нас, леле, слагаш я нормално и до някое време през нощта, толкова шугава, обръща се с главата към краката ни достига нивото им, отива там долу докато спи...
и това е досега, добре, че въведох чувала и ограничихме мърдането до известна степен  Laughing

# 23
Всеки споделя собствения си опит , не претендирам, че всички деца са така и няма изключения. И моят се върти много някои нощи и рита я мен я татко си. Но не е всяка вечер, в която спи при нас и затова не го правя на въпрос

# 24
  • Пловдив
е, аз вече се шегувам с нашия опит, разбира се всеки споделя, според педиатърката ни ние сме много малък процент, неспящи до 3 години, жената все ме успокояваше и викаше като беше бебе: ще стане на 1 и ще почне да спи, след това ще стане на 2 и ще почне да спи..и до третата година се беше отказала с прогнозите.  Laughing

# 25
Моята мечта е да успея да я укротя и да спи поне 1 нощ при мен...Пробвах с чувал,обаче тя без него се върти непрестанно като часовникова стрелка,а с него още по-зле става.Буди се 1 път от глад,обаче ако не и дам до 1 минута,започва да плаче,като че ли съм я осъдила на глад за цял живот.А и без люлеене не може да заспи-ето сега пък от 15 ч. се мъча да я приспя,обачее то е едно въртене,ставане,мятане...  Rolling Eyes

# 26
  • Пловдив
аз открих късно, че на сгъваемите кошари, в каквато спеше моята дълго време (с доп.матрак), може да се монтира за 5 лв една машинка с вибрации. Сигурно помага и спестява онова люлеене на кошари в присъница!  Joy

# 27
аз открих късно, че на сгъваемите кошари, в каквато спеше моята дълго време (с доп.матрак), може да се монтира за 5 лв една машинка с вибрации. Сигурно помага и спестява онова люлеене на кошари в присъница!  Joy

Аз взех люлеещ механизъм за сгъваемата и съм много доволна.А и в момента е с 3 матрака  Joy

# 28
ще стане на 1 и ще почне да спи, след това ще стане на 2 и ще почне да спи..и до третата година се беше отказала с прогнозите.  Laughing
Това все едно аз съм го писала, но не беше педиатърката, а аз самата - какво ли не чаках да мине, че да започне да спи.. Е като мина 3-тата година се отказах да чакам:) Сега ще видим и шерката кога ще свикне да спи по цяла нощ. Надеждата е голяма работа:)

# 29
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да споделя и аз моя опит със късното заспиване.От бебе си заспиваме в малките часове-2-3-4 и до 5ч. сме стигали понякога.И не щеш ли ,когато беше на година и три месеца и нали есента се сменя часа.Това дете,като отсече и като каза,че ще заспива в 00.00ч. просто се родих.Даже и по-рано заспиваше,към 23ч. на фона на предишните часове това беше РАЙ за нас.Треперех,като стана март месец и трябваше да се сменя часа да не би пак нещо да изтрещи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт