Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №3

• 119 340
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Всичко, което успях да разбера от епизода е в предния ми пост. Реших да не се прехвърлям в нов, понеже вече бях започнала.

Порасналият Мустафа ще се играе от актьора Боран Кузум - http://www.imdb.com/name/nm7754257/

Другият нов актьор е Ахмет Варлъ. А, играл е във "Времето лети".  Shocked  Хич не го помня.
http://www.sinematurk.com/kisi/35454-ahmet-varli/

Каква е ролята му тук няма да пиша, който когато гледа епизода ще разбере. Прилича малко на Калин Врачански.  Laughing

Доста трябва да се постараят гримьорите, че да не изглеждат Ахмед и Мустафа като връстници.  Laughing

Сън не ме лови, та затова малко размисли за Хюмашах и Вилдан...
Скрит текст:
След днешните събития  в епизода, мисля че няма шанс да я върнат. Даже очаквам да чуем, че е починала някъде в Египет. Защо обаче ще вкарват такава опитна актриса само за 4 епизода? Ще намекват за любовна история с друг от важните герои, и накрая.... нищо. При това нищо за толкова кратко. Пошегувах се, че е заради рейтинга и парите на Тимс, но едва ли заплатата на една актриса, вярно известна, но пък не чак дотам, че да получава милиони е проблем. Нещо ме кара да мисля, че вкарването й не било замислено само за 4 епизода. Ако не я видим повече, може би нещо е станало между актрисата и продуцента, нещо задкулисно. Тимс напоследък доста ги напускат.  Rolling Eyes 
Няколко предположения от турските форуми:
1. Вилдан не напуска сериала. Ще мине време, мъжът на Хюмашах ще умре, ще се върне при майка си. Историята с принца е важна и с нейното участие.
2. Не е като да не се е харесала. Точно обратното, стана Хюмашах любимка на мнозина. Вилдан с играта си също получи доста похвали, и може би точно това е причината. Хюмашах-Зюлфикяр се харесваха повече от централната двойка, а... не бива да е така. 

В това последното има логика. Обикновено ги отпращат толкова бързо ако не се харесат, но в случая не е така. Разсъждавам въз основа на това, ако е излязла окончателно от сериала. За другите може да не е важно, но аз харесвам актрисата и ми се иска да я гледам малко повече.

Зад кадър с "Халиме и децата й" и двамата Мустафа.

На който му се гледа преди превода:

Muhteşem Yüzyıl Kösem 20.Bölüm

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 02:47 от zarani

# 451
Зари,

Разбрах каква е ролята на новия актьор. Много тъжно ще е по - нататък... а и доста голям скок във времето ще направят.

Ако до час се появи превод на руски, ще го добавя тук. Ако не - след обед...

# 452
Зарани,благодаря ти за превода на 20 епизод снощи.Мжду другото хареса ми коментара ти относно клюките на Хюма с Кьосем за Сафие .Както казваш:" Две жени като се съберат винаги клюкарстват за трета. "  и си права.В този ред на мисли една максима гласи,че "Дружбата между две жени е винаги заговор срещу трета" bouquet

# 453
Благодаря за превода!  Hug Аз гледах снощи, но не разбар кой беше този актьор, който говореше на Мустафа. Каква е неговата роля? Можеш да ми кажеш в спойлер!

# 454
  • София
Да не е някакъв въображаем приятел, който Мустафа си измисля? Нещо като белег за полудяването му.

# 455
  • София
Да не е някакъв въображаем приятел, който Мустафа си измисля? Нещо като белег за полудяването му.
Точно това си помислих и аз. Peace

Зари, много ти благодаря. Някъде ми доскучаваше епизодът, та само с твоето описание минавах. Grinning Hug Hug За Хюмашах и Зюлфикяр няма да говоря, че ме хваща яд. Имам някаква надежда, че Вилдан ще се върне, затова ще гледам следващите 2-3 епизода. Защото, тъкмо когато се бях отказала да гледам сериала, се появи тя и много ми хареса - сега пак усещам, че ще ми стане скучно. Rolling Eyes

# 456
  • София
Тя и да се върне са минали десетина години, май е време вече Ахмед да умира. Много ми стана мъчно за малкия принц, а и големия Мустафа много добре изигра представянето си. Просълзих се.
Нямам търпение да видя как са състарили нашите герои.

# 457
Ахмед преди да умре, не трябваше ли още няколко шехзадета и султанки да направи на Кьосем?  newsm78

# 458
Рейтингът от снощи

ТОТАЛ - 16 място
АВ - 4 място
АВС1 - 6 място

Няма да видим повече нормален Мустафа.  Cry

Скрит текст:
Гласът, който ще чува, ще му го говори този образ, когото и ще вижда.

еп. 20 рус. суб.

# 459
  • София
Защото, тъкмо когато се бях отказала да гледам сериала, се появи тя и много ми хареса - сега пак усещам, че ще ми стане скучно. Rolling Eyes
Тинче, това все едно аз съм го писала.  Hug  И на мен точно Вилдан ми върна интереса, който постепенно намаляваше. Няколкото епизода преди нейното появяване ми бяха скучни. Откакто влезе дори се върнах на живото гледане.  Laughing  Много свежест и цвят внесе в сериала, нищо, че е на страната на "Злата кралица". Надявам се да е само част от сценария това нейно заминаване за Египет. Историята им със Зюлфикяр до никъде не стигна, а усилено се намекваше за любов между тях, пък и Халиме не случайно видя кърпичката й при вещите му. Тази с Искендер също... Ако пък не я видим повече, значи нещо е накарало Вилдан да напусне, защото определено не беше само за 4 епизода.

Имам и пропуски при живото гледане, не всичко е идеално.  Blush  Ето например сега се сещам за разговора между Мурат Паша и Кьосем, и нещо много важно, което той й каза:
Скрит текст:
Думите му бяха, цитирам го по памет: "Най-важното нещо в битката с враговете е да не станеш като тях." Тънко, тънко я предупреди, че ще стане като Сафийе.

Да, момчето при Мустафа е неговият въображаем приятел.

Ако някой иска да си свали епизода с руски субтитри: https://yadi.sk/i/Z1tr9SkoqfM3Z

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 19:25 от zarani

# 460
  • София
Зари! Hug

Впрочем, може при времевия скок не само Мустафа да е пораснал, ами и Кьосем да е народила още едно-две. hahaha hahaha

# 461
Много, много благодарности за преразказания епизод и за линка!  bouquet  Two Hearts

Гледам, преполових го вече. Ама да си кажа, де. Страхотна рокля на Хюмата в началото - тази от снимката. Мисля, че ще върнат героинята. Защо иначе ще шият такива хубави тоалети - нима само да разходи всеки за 7-8 минути екранно време? Просто при скока от времето доста започнати отношения ще останат недовършени, ако е в двореца. Все едно ще застинат нереално. А сега малко разчистват терена - оставят Кьосем на спокойствие. Ето, един вид, всичко си тече безметежно 7-8 години ... и ние - хоп - се пренасяме няколко идеи напред. Заформят се нови връзки и амбиции. Ще има нови герои и актьори.

Започвам да разбирам защо Кьосем получи толкова много власт, любов и всякакви благинки с малко усилия. Всъщност нали тепърва има да губи всичко това. Колкото повече е имала, толкова по- драматично ще е падението. За да си стъпи на краката и постепенно да си проправи път към върха. Ако го отработят добре сценаристите, ще бъде интересен период.

До момента епизодът е много приличен - поне за мен. Берен се справя - на нея и ходи да я връзват, Мете е фантастичен. Екшън сцените се получиха - като се има предвид колко малко време има екипът, за да ни поднесе една двучасова лента.

До после от мен  Sunglasses

# 462
  • София
Просто при скока от времето доста започнати отношения ще останат недовършени, ако е в двореца. Все едно ще застинат нереално.
Не бях помислила за това от тази гледна точка. Има логика. Дано да е така както пишеш.

За роклите и аз си го помислих, че и доста корони й направиха. Да се връща да си ги износва. Laughing Пък и има недовършена работа на любовния фронт.  Sunglasses

Синята рокля е великолепна!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Любопитно ми е каква ли ще е новата визия при Кьосем. Дано да й вдигнат косата. Нови рокли и корони не се съмнявам, че ще има. Тази тук (не мога да я намеря на самостоятелна снимка сега) в началото много ми харесваше, но по едно време ми писна да я гледам само с нея.

# 463
  • София
Ето прелестната синя рокля на Хюмашах и в гифчета: Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И още една синя: Heart Eyes

И любимото ми гифче (много й отива с пусната отпред коса): Heart Eyes

# 464
  • София
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Трейлър на филма Kor на режисьора Зеки Демиркубуз с Аслъхан Гюрбюз в главната роля. Забравила бях за момент, че няма цензура при игралните филми, да не се стъписате от някои кадри.  hahaha

За една от главните мъжки роли навремето се спрягаше името на Мете. А за друг негов филм Kader/Съдба, Вилдан печели наградата за най-добра актриса на международния филмов фестивал в Анкара през 2007-ма.

Общи условия

Активация на акаунт