Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №3

• 119 340
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Не зная защо Хюма е руса Rolling Eyes Grinning smile3503 Но много хубаво си изиграха сцената със Зюл. На мен и този епизод ми хареса. Хубави срещи имаше - Хюма с брат си, Сафие със сина си, Хюма с мъжа си, със Зюл. Ахмед с Кьосем - даже имаше истинска целувка, накрая ги видях и двамата усмихнати. Отдавна не беше се случвало. Сафие с Насух, Куюджу с Кьосем.
Не ми хареса срещата между Кьосем и Искендер, по - точно нейните думи Sad Можеше да отговори по - миролюбиво. Ако не беше той, отдавна нямаше да я има.
Как ли ще възприеме Халиме лудостта на Мустафа? И не само тя.

# 466
О-о-о, прелест! Стана красиво и цветно  smile3525 Много сполучливи гифтчета! Как искам и аз да мога да правя такива ...

Да, Зари, малко подскочих на трейлъра, ама ако и у Кьосем вкарат бурен секс минута и половина - ще решат дилемата с рейтинга.  Mr. Green

Е, не беше лош епизодът. Много логичен! Какво повече да се очаква? Филмът вече си има концепция и темпо. Допадна ми как на финала обосноваха лудостта на Мустафа. Добро решение!

Няма такава емоция, както във ВВ (поне за мен), защото няма и такъв център като Халит Ергенч. А ние все пак сме мацки - требе си класен мъж. Затова и Зюлфикяр обра толкова овации. Не че султанът е лош - хич даже. Но твърде им безметежна любовта.

Но пък тук ще видим нови неща. Няколко султани ще се изредят. Много е любопитно как ще ги представят. И в центъра на филма ще е жена. А не мъж.

Ще върнат Вилдан за голямата битка - надявам се! Тепърва враговете на Кьосето ще се консолидират. Ще има купон!  #Sniper box

# 467
# 468
  • София
Тюлин се е снимала с голяма част от мъжете на ВВ.  Laughing  Липсват й само роли с Халит и Окан.

Започвам да разбирам защо Кьосем получи толкова много власт, любов и всякакви благинки с малко усилия. Всъщност нали тепърва има да губи всичко това. Колкото повече е имала, толкова по- драматично ще е падението. За да си стъпи на краката и постепенно да си проправи път към върха. Ако го отработят добре сценаристите, ще бъде интересен период.
+1.

Но пък тук ще видим нови неща. Няколко султани ще се изредят. Много е любопитно как ще ги представят. И в центъра на филма ще е жена. А не мъж.
И аз съм много любопитна. Още повече, че самият период ми е много по-интересен от този по времето на Сюлейман. Периодът по времето на управлението на Турхан Султан, както и последвалите събития, след като се оттегля от властта също. Интересен е бил животът и на тази султанка. Именно тя е последната от великите Валидета, последната от така нареченият "Султанат на жените", а не Кьосем. За жалост обаче, не мисля, че ще ни огрее за нещо повече след смъртта на Кьосем. Лично аз бих се зарадвала и на филм за Турхан, ама кой ме пита.  Mr. Green 

При рускините видях снимка на фотографа Мухсин Акгюн на сета на сериала. Ако снимката е нова, то значи ще имаме промо снимки с новите герои.  Sunglasses  А и с всички останали. Надявам се поне.

# 469
  • София
Зари, Hug като спомена Турхан Султан - интересно там коя актриса ще сложат. Рускиня е, значи по-скоро светла трябва да е. Rolling Eyes

Синем Кобал ми допада и като актриса, а е и руса и младее, тъй че... Whistling hahaha

# 470
  • София
Тинче,  Grinning  Турхан е висока летва, трябва много да внимават с избора й. Аслъ Енвер според мен би била най-подходяща. Вярно, че е на годините на Берен, но пък точно като нея е много младолика. Като актриса също е много добра.
Бааде Ишчил също е що-годе добър избор.  Thinking  Синем Кобал е много красива, физически ще пасне на ролята, но като игра не е много стабилна. В романтичните комедии е ОК, но драмата не й е чак такава сила. Много критикувана беше за играта си в последния си сериал, който беше силно драматичен, та не ми се иска да й поверяват такава важна роля.
А може и да ни изненадат с някое слабо познато лице. Съмнявам се да протакат много. Най-вероятно ще я видим още през втори сезон. Ако пък решат да има трети, е, тогава ще си почакаме по-дълго.  hahaha

Яд ме е, че във Века "похарчиха" толкова много актьори, за малки и незначителни роли. Ето например сега се сетих, че от Бурджу Бириджик би станала една перфектна Турхан Султан. Даже сега ми се струва, че би била дори по-подходяща от Аслъ. Но за съжаление игра във ВВ.  Confused

Мухсин Акгюн наистина е бил на сета, значи ще има нови промо снимки.  Party

За младият актьор Бурак Дакак се носят слухове, че ще изпълнява ролята на принц Мехмет. Ето го с Мете, но снимката не е от сета.  Laughing  
Бурак, Мете и Екин играха заедно в сериала "Моето име е Гюлтепе" на Зейнеп Гюнай Тан. Ако не го бяха спрели, сега щеше да има втори сезон, а Кьосем да е с коренно различен каст.  Laughing  hahaha

Скрит текст:

А още по-малък беше братчето на Йомер/Езел в "Езел".

Двама от новите актьори в Кьосем: единият е Дорук Кайра Севир и понеже е малчуган, като нищо да е някой от синовете на Кьосем. Много ми е познато, но не се сещам откъде. О, да. Сега като му разгледах сайта се сетих - Гордиев възел.

http://www.dorukkayra.com/

Другият също е на невръстна възраст, че и момиче.  Mr. Green  Най-вероятно Айше Султан. Името й е Балъм Гайебайрак.

Вилдан с човек от екипа зад кадър. Открих я при арабките, но те не са отбелязали източника, а само че е нова, от днес. Ако е така, това значи, че не сме се разделили с Хюмашах.  Party

п.п. Открих го. Наистина е нова, пусната преди час.

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 21:47 от zarani

# 471
Аз пак да попитам защо наложниците нямат право да раждат деца на принцовете преди те да са отишли в санджак?

# 472
  • София
Дрийм, аз лично нямам представа.

Нови снимки зад кадър. За едната се твърди, че на нея са Ейлем Йълдъз - Менекше и порасналата Дилруба. Упорито се пише, че ролята на Дилруба ще се изпълнява от Йойкю Карайел (Джемре от "Север Юг", "Черни пари и любов"). Преди дни пък се смяташе, че тя ще е Мелике.... Да идва понеделник, да ни пуснат фрагман, че да се разбере най-после.  Laughing 

# 473
Здравейте,да се запиша и аз да ви следя,че е трудничко с епизодите. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 474
Аз пак да попитам защо наложниците нямат право да раждат деца на принцовете преди те да са отишли в санджак?

Топкапъ сарай е домът на султана, Дрийм. Той е център на неговата власт. Топкапъ е сложна, но стройна  система от отделения с права на достъп на определени служители. Там живее султановото семейство, неговата охрана, лични пажове, огромен брой готвачи, учители и т.н. Най-вече - неговите наложници, любимки, жени, неговите деца - неговият двор. Неговите синове не могат да създават свои деца в двора на султана, защото това би означавало да имат собствен двор в двора. Имали са, вероятно, наложници, с които да се забавляват. Но семейства с деца могат да изграждат, едва когато се преместят в санджак, отделно от султановия дом. Може би е имало и други причини, свързани с унаследяването на престола - избягване на прецеденти, в които властта на султана или на най-големия му жив син да бъде застрашена. Както се случва с Мустафа, за който прецедент ще разкажат авторите на филма. Макар и Мустафа да е брат, а не внук на султана. Все пак той временно "отнема" правото на най-големия син да седне на престола.
Надявам се, ме разбра.

# 475
  • София
Някой спомена за целувката между Кьосем и Ахмед:

Ето я и от двата ъгъла:

# 476
  • София
Е какво са правели, ако наложница забременее от принц?

# 477
Е какво са правели, ако наложница забременее от принц?

Ако е в санджака е окей, ако е в двореца - аборт и наказание, предполагам. Но, мисля, че въобще не се е стигало до такива случаи. След секс им натискат корема, пият отвари. Имали са си начини хората.

t1n43t0, много хубав кадър  Heart Eyes Можеха и малко да се понатиснат ...

Скрит текст:
... като се сетя Хюрем как засмукваше Сюлейман и к'во награбване падаше  Joy ...

но и така е добре.  Laughing

# 478
Скрит текст:

Топкапъ сарай е домът на султана, Дрийм. Той е център на неговата власт. Топкапъ е сложна, но стройна  система от отделения с права на достъп на определени служители. Там живее султановото семейство, неговата охрана, лични пажове, огромен брой готвачи, учители и т.н. Най-вече - неговите наложници, любимки, жени, неговите деца - неговият двор. Неговите синове не могат да създават свои деца в двора на султана, защото това би означавало да имат собствен двор в двора. Имали са, вероятно, наложници, с които да се забавляват. Но семейства с деца могат да изграждат, едва когато се преместят в санджак, отделно от султановия дом. Може би е имало и други причини, свързани с унаследяването на престола - избягване на прецеденти, в които властта на султана или на най-големия му жив син да бъде застрашена. Както се случва с Мустафа, за който прецедент ще разкажат авторите на филма. Макар и Мустафа да е брат, а не внук на султана. Все пак той временно "отнема" правото на най-големия син да седне на престола.
Надявам се, ме разбра.

Благодаря  Hug

# 479
Слагам ви го в спойлер, за да има момент на изненада. Новата Кьосем! (Чудовището се е нагушило!  Laughing)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт