Моята сватба през 2016 г. (тема 3)

• 80 585
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета,
Честита баба Марта,желая ви здраве,успех в подготовката и една приказна сватба.
Нашата дата е 28.08.2016 в Пловдив. Вече имаме резервиран ресторант,DJ,фото и видео. Имаме само един проблем кумата ни е католичка и в едната църква казват "Няма проблем,това е ваше решение", а в другата: " Категорично НЕ" ... Всичко зависило от свещеника. Някой имал ли е подобен проблем?
Здравей! Аз съм католичка и нашата сватба ще е в католическата катедрала в Пловдив /за което съм много щастлива, защото съм си и силно вярваща/, но като цяло до колкото зная православните не приемат католици да се венчават в техните църкви. ММ е православен, кумовете ни и те, и за тях няма проблем в католическата катедрала.
По отношение на кумовете- кой каквото и да ти каже, най-добре питай в църквата, която сте си избрали /и то питай отчето/, защото във всяка църква не само че е различно, но има и различни тарифи... Това е едно от нещата, който не ми харесва при православните- как разрешават венчавки на определени дати и по определени начини, иначе  "забранени" от канона, но срещу заплащане... Но това е друга дълга тема.... Ще ми бъде интересно да споделиш на коя църква сте се спрели.
Здравейте,
Спряхме се на църквата Св.Св. Константин и Елена,в стария град. Там казаха,че ще запишат само кума и нямало да има проблем.

# 61
  • Варна
И аз да се похваля какви ги свърших досега Simple Smile
Купихме си ритуални свещи и чаши - семпли и елегантни. Много съм доволна! Heart Eyes А вчера успяхме да облечем младоженеца Simple Smile

И искам да попитам - какво мислите за електронните покани? Само аз ли смятам, че са бездушни и безлични? Thinking

# 62
Аз лично не ги харесвам, но има хора дето ги предпочитат. Явно въпрос на вкус Simple Smile

# 63
И аз се записвам, нищо, че чак в трета тема Simple Smile
Нашата сватба ще е на 03.09. в спа- комплекс близо до Разград.
Запазила съм час за църква, а ритуалът ще е изнесен. Маели сме сватбена агенция Пертито от Варна. Имаме водещ и DJ, както и фото и видео.

# 64
  • Варна

И искам да попитам - какво мислите за електронните покани? Само аз ли смятам, че са бездушни и безлични? Thinking

Въпрос на вкус са, но имам приятелка, която се занимава с изработката на електронни покани и от първи ред я гледам как работи. Влага толкова време и чувство във всеки детайл, при всяка поръчка, така че за бездушност и безличие не мисля, че може да се говори. А и сами казвате, че всичко опира до пари. За жалост когато финансовите възможности са ограничени, все от някъде трябва да се пести.  Hug 

# 65
  • Пловдив
интересно е и удобно да си имаш сайт - поканите, подробностите, после и снимките - всичко на едно място Simple Smile Но ние имаме толкова възрастни роднини, че не мога да разчитам всеки да може да се ориентира в интернет обстановката Grinning

Mishe__, като запазвахте час в Св. Константин и Елена искаха ли ви четирите кръщелни свидетелства? Или може по-късно да се занесат?

# 66
интересно е и удобно да си имаш сайт - поканите, подробностите, после и снимките - всичко на едно място Simple Smile Но ние имаме толкова възрастни роднини, че не мога да разчитам всеки да може да се ориентира в интернет обстановката Grinning

Mishe__, като запазвахте час в Св. Константин и Елена искаха ли ви четирите кръщелни свидетелства? Или може по-късно да се занесат?

Не,носят се по-късно. Когато запазихме датата оставихме капаро и искаха имената на младоженците и кумовете, кръщелните около месец преди сватбата.

# 67
Здравейте момичета Simple Smile и аз да се включа след 2-3 месеца застой. Вече имаме църква, ресторант, видео , фото и д-джей.
Всичко стана много бързо и то от разстояние понеже не живея в България. Успях с помощта на бъдещите кумове за 2 седмици да намеря и резервирам всичко Simple Smile Нашата сватба ще е на 28.08.2016 в София в Боянската църква и хотел спа Драгалевци Simple Smile))
В момента гледам идеи за снимки и бих ви посъветвала да направите същото за да може да помогнете на фотографа с идеи Simple Smile

# 68
Привет, момичета!
И аз се включвам в темата. Сватбата ни се очертава да бъде на 21-ви август.
До момента организацията е почти нулева, но искаме да започнем с резервирането на ресторант и даже май вчера вече се спряхме на един подходящ. Ако на някой ще бъде полезно, мога да опиша нашите впечатления от няколко ресторанта в София за сватба с около 80 гости.
Може ли да ви попитам за предложения за подходяща църква, която да си е със старинните стенописи, а не от по-новите с голите бели стени? Wink

# 69
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МОМИЧЕТА! bouquet
(малко на патерици, ама вчера не сколасах)
Пожелавам ви да сте здрави, усмихнати, щастливи, все така влюбени и спокойни покрай сватбените приготовления.

Ние с ММ сега умуваме над поканите. Аз съм измислила текста (остава някоя и друга корекция), но дизайн нямаме никакъв. На мъжо всичко му харесва, а това с нищо не ми помога... а на мен ми харесват цял куп... Голям проблем ще се окажат поканите! ooooh!

# 70
Да се отчета и аз. До сега сме уредили всичко основно. Тази седмица съм за 2ра проба в един магазин за рокля. Поръчахме покани- чакаме ги. Уредихме диджей и водеща- срещнахме се с тях миналата седмица, супер съм доволна от пръв поглед, много мили и отговорни хора, обясниха ми всичко което може да предложат, увериха ме че няма да има своевлия от тяхна страна и всичко ще стане както си го представяме. В момента съм в търсене на сватбена фигурка за торта. В интернет намирам много лошо изглеждащи. Някой взимал ли си е фигурка и от къде?

# 71
  • Sofia
Да се отчета и аз. До сега сме уредили всичко основно. Тази седмица съм за 2ра проба в един магазин за рокля. Поръчахме покани- чакаме ги. Уредихме диджей и водеща- срещнахме се с тях миналата седмица, супер съм доволна от пръв поглед, много мили и отговорни хора, обясниха ми всичко което може да предложат, увериха ме че няма да има своевлия от тяхна страна и всичко ще стане както си го представяме. В момента съм в търсене на сватбена фигурка за торта. В интернет намирам много лошо изглеждащи. Някой взимал ли си е фигурка и от къде?

има шоколадови - в сладкарските магазини и са на по-ниска цена

# 72
Здравейте момичета,
Честита баба Марта,желая ви здраве,успех в подготовката и една приказна сватба.
Нашата дата е 28.08.2016 в Пловдив. Вече имаме резервиран ресторант,DJ,фото и видео. Имаме само един проблем кумата ни е католичка и в едната църква казват "Няма проблем,това е ваше решение", а в другата: " Категорично НЕ" ... Всичко зависило от свещеника. Някой имал ли е подобен проблем?
Здравей! Аз съм католичка и нашата сватба ще е в католическата катедрала в Пловдив /за което съм много щастлива, защото съм си и силно вярваща/, но като цяло до колкото зная православните не приемат католици да се венчават в техните църкви. ММ е православен, кумовете ни и те, и за тях няма проблем в католическата катедрала.
По отношение на кумовете- кой каквото и да ти каже, най-добре питай в църквата, която сте си избрали /и то питай отчето/, защото във всяка църква не само че е различно, но има и различни тарифи... Това е едно от нещата, който не ми харесва при православните- как разрешават венчавки на определени дати и по определени начини, иначе  "забранени" от канона, но срещу заплащане... Но това е друга дълга тема.... Ще ми бъде интересно да споделиш на коя църква сте се спрели.
Здравейте,
Спряхме се на църквата Св.Св. Константин и Елена,в стария град. Там казаха,че ще запишат само кума и нямало да има проблем.
Много е хубава църквата... Миналата година бях на венчавка там и беше хубаво. Поздравления !

# 73
Здравейте, момичета  Simple Smile Аз съм една бременна бъдеща булка от Варна Simple Smile Ще се радвам, ако някой ме посъветва за добър шивач от Варна или някъде наблизо Simple Smile Благодаря на всички предварително Simple Smile

# 74
Здравейте, дами Simple Smile
И аз да се запиша за сватба - абгуст, Варна
MrsAlwaysRight , как си бях харесала твоята дата, но възникнаха много проблеми с мястото, защото явно доста хора да си я харесали и затова променихме изцяло концепцията ..

Та като цяло за месец организирахме основните неща, само изнесен ритуал, без църква /когато решим можем да отидем само с кумовете по всяко време/
Всичко ще е на едно място, достатъчно топло ще е та да разкатавам гости, роднини, а и нас Simple Smile
Искам да попитам - някой може да ли да ми помогне с топер/фигурка за торта? Сега съм на тази вълна
а относно поканите - много харесахме дървените в сватбения център Варна/София, а и сватбата ще е в рустик стил и мисля, че се вързаха идеал Grinning

Общи условия

Активация на акаунт