За снимането,съгласието,етичността и законите.

• 8 534
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Заведенията са си обществени места newsm78

# 16
  • Sofia
Те не случайно се казват "заведения за обществено хранене" например. Само в частен клуб, с пропуски/покани може да се разчита на някаква сигурност.

Аз не знам за каква защита можем да говорим, при условие, че е съвсем нормално, като излизаш на вън да се държиш "благоприлично", по начин по който биха могли във всеки един момент да те заснемат? Защо поведението ти трябва да зависи от това дали те снимат или не?

# 17
Те не случайно се казват "заведения за обществено хранене" например. Само в частен клуб, с пропуски/покани може да се разчита на някаква сигурност.

Аз не знам за каква защита можем да говорим, при условие, че е съвсем нормално, като излизаш на вън да се държиш "благоприлично", по начин по който биха могли във всеки един момент да те заснемат? Защо поведението ти трябва да зависи от това дали те снимат или не?

Говоря за известни хора, които ги дебнат за жълти предавания, за да изопачават поведението им с глас зад кадър . Т.е. благоприличието в поведението си е налице, но не и благоприличието в изполването на заснените кадри. Вярно ли нищо не могат да направят, за да се защитят?

# 18
По закон не могат да те снимат срещу изричното ти несъгласие.

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 01:37 от Вещица в чужбина

# 19
Тогава на каква правна база правят тези жълти тв предавания, в които снимат известни и манипулират текста все за негативни неща? Как така никой не може да ги осъди?

# 20
Може всеки да снима каквото си иска и който си иска.

# 21
Заведенията не са публични места а "частна собственост". На публично място, никой не може да ми каже какво ще снимам.

# 22
  • Sofia
Заведенията са публични места и затова следват задължителна регулация, както например дали да се пуши или не. Ако бяха "частна собственост", то собственика щеше да каже: "ще се пуши когато и колко аз реша".

Разрешение за снимане се изисква само като си в собствения си дом/имот.

# 23
Значи нищо не те предпазва от посегателство на личността ти, ако използват образа ти за нещо, с което не си сългасен и за което не подозираш? Много ми е чудно как се защитават хората в този аспект.

Общи условия

Активация на акаунт