Непланирана бременост

• 4 784
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте. Вчера разбрах, че съм бременна. Имам дете на 2 години. С мъжът ми винаги сме искали две деца, но финансите не ни го позволяват. А и живеем в малко жилище. Скоро се върнах на работа и съм сигурна, че ако шефовете усетят, че съм бременна преди да вляза в 4 месец, веднага ще ме изгонят от работа. Интересното е, че се пазихме, а сега се оказвам бременна. Направо съм шокирана. С мъжа ми сме против абортите. Но не знам как да постъпя. Как се гледат две деца с ниски доходи в тази държава. А и мисля и за бъдещото бебче. Баткото ще ходи на ясла/градина, ще се разболява, как ще опазя това малко новородено същество от вируси и инфекции. Какво ще ми е майчинството при положение, че се изчислява за предходните 2 години? Как да постъпя не знам. Ако някоя мама е била в моето положение ще се радвам да сподели с мен. Така ми се иска да задържа бебето, но от друга страна не искам да обричам на мизерия и двете си деца. Дайте мнение какво бихте направили Вие? А и този аборт ами ако не мога да имам повече деца.....или пък възможните усложнения от него. Просто имам нужда да поговоря с някой, защото ще се пръсна!  smile3517

# 1
Какво значение има как ще постъпи друг, щом вие сте против абортите?
Щом работите ще се справите. Ако не си на изпитателен срок и си уведомила, че си бременна не могат да те уволнят.
Какви предпазни мерки ползвате?

# 2
  • София
Говорѝ с мъжа си. Във форума нито някой ще прави аборт вместо теб, нито ще гледа детето ви вместо вас. Решението е ваше.

# 3
Аз бих те посъветвала да се успокоиш и да обмислите сериозно въпроса с мъжа ти. Ако аз бях на твое място, щях да задържа детето- колкото и да звучи клиширано, човек съумява да се справи и в сложни ситуации и има толкова многодетни семейства с ниски доходи, които успяват да отгледат и възпитат добре децата си. Но все пак решението си е твое, аз споделям мнение, за мен децата са дар Simple Smile

# 4
  • София - Варна
Очевидно не се пазите.
Колко народ е с 2 деца с малка разлика, ако всеки седне да мисли как голямото ще заразява малкото...
А и ти поне първата година ще си вкъщи с малкото, може да не пращаш баткото на ясла/градина през това време, за да не носи вируси и бактерии.
На работа нямат право да те пипнат, като си бременна. Друг е въпросът, че много бременни така ги гонят, а те просто не си търсят правата.
За останалото не мога да изкажа мнение.

# 5
  • В градината...
Мисля си, че дилемата винаги би стояла, ако имате вече дете - винаги финансите няма да стигат, все ще има някакви проблеми  - я жилищни, я с близките /бабите се разболели, защото одъртели и трябва да се гледат/ или пък тъкмо си напреднала с кариерата и хич не ти се ще да излизаш в почивка. Една активна жена никога не е напълно готова да си остане вкъщи и да гледа дете. А парите абсолютно никога не стигат, защото колкото и да имаме, винаги изникват неща, за които можем да ги харчим. Ново жилище, ремонт, кола и т.н.
Ето, аз заченах инвитро, след мнооого дълги години мечти за дете. Сега предстои  да се върна на работа и от време на време ми хрумва, ами ако взема, че забременя, как ще се оправя - трябва да работя, да се върна отново в професията. А да кажеш, че съм на 25, че да мисля така, не. Казвам това, защото никога не е подходящото време за второ дете, просто трябва да се сменят приоритетите. Даже и да си на 45, пак ще си казваш, ама аз как ще се оправя?
А и след като сте против аборта, не виждам изобщо смисъл да обсъждаме  Peace Аз поне не бих, защото също съм против.

# 6
  • Пловдив
Силно се надявам тази тема да не я четат жени, който от години се мъчат да имат деца! Няма сила, която да ме накара да махна бебе. Не ми харесва като чуя "нямаме пари, нямаме кариера"....то затова толкова семейства висят по инвитро клиниките. Чакат да натрупат състояние и да имат кариера и се сещат на 35г, че е време за деца....еми не го разбирам. Задръж си рожбата, момиче. Винаги има изход!!! Едно бебе не иска състояние, едно бебе иска любов. В по - късен етап идват финансовите проблеми. Според мен ще се оправите, стига да си искате детенцето.

# 7
Като сте против абортите защо питаш изобщо?
Таткото какво казва по въпроса?
Колкото и да са мили и сладки бебетата не ядат любов.
Ще се справите,ако го родиш.Обаче не знам дали няма да откачиш от нерви и да се изпокарате с таткото заради липсата на пари.
Ти сега казваш, че сте зле,а с още едно дете не знам какво би казала.

# 8
Чакат да натрупат състояние и да имат кариера и се сещат на 35г, че е време за деца....еми не го разбирам...
Аз пък не разбирам как трябва да взема решение, не само за дете, по принцип, на база това какво някой друг иска, не каквото аз  Rolling Eyes
Явно не познавате наистина такива жени. От тези, които познавам нито една не е чакала нищо, проблемите им са от 20+ или са още съвсем млади.

# 9
Силно се надявам тази тема да не я четат жени, който от години се мъчат да имат деца! Няма сила, която да ме накара да махна бебе. Не ми харесва като чуя "нямаме пари, нямаме кариера"....то затова толкова семейства висят по инвитро клиниките. Чакат да натрупат състояние и да имат кариера и се сещат на 35г, че е време за деца....еми не го разбирам. Задръж си рожбата, момиче. Винаги има изход!!! Едно бебе не иска състояние, едно бебе иска любов. В по - късен етап идват финансовите проблеми. Според мен ще се оправите, стига да си искате детенцето.
Ти пък няма нужда да вменяваш вина на хората.Туй, че тя няма проблеми със зачеването не значи, че е виновна за хората които имат.И нейното бебе като се роди с какво точно ще помогне на хората с проблеми при зачеването?

# 10
  • София
Ти пък няма нужда да вменяваш вина на хората.Туй, че тя няма проблеми със зачеването не значи, че е виновна за хората които имат.И нейното бебе като се роди с какво точно ще помогне на хората с проблеми при зачеването?

И аз се чудя това.

# 11
Силно се надявам тази тема да не я четат жени, който от години се мъчат да имат деца!
Вярваш или не ще я прочетат. И не виждам никаква драма, ако го направят. Айде стига с тоя драматизъм. Ако нямат пари, кел файда, че е толкова фертилна.

# 12
Предполагам, че няма жена, която да е за абортите, но понякога обстоятелствата,  не зависещи от нас го налагат. Ти най-добре си знаеш положението. Стават грешки понякога. Имаш време да помислиш. За пореден път sigma e много права

# 13
И ние ще сме с малка разлика, но дума не е ставало да го махаме. Няма да пускам баткото на ясла , та нали ще съм си вкъщи , като имам две деца ще си ги гледам колкото и трудно да е.

# 14
Децата са божи дар но понякога човек взима трудни решения...и истината че децата не ядат любов както се изказа и преди мене една потребителка.Избора е изцяло ваш-на теб и съпруга ти.

Общи условия

Активация на акаунт