Непланирана бременост

• 4 796
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за мненията. Както казах с таткото го обсъждаме и естествено взимаме предвид всички факти. Именно заради фактите ми е трудно да взема решение. Да против аборта сме, но си давам сметка, че когато дойдат сметките за ток, когато се появят непредвидени разходи , то тогава какво? Не съм на принципа ще чакаме на баба и дядо, защото и те нямат средства. Радвам се да чуя различни гледни точки. В отговор на една от жените ще кажа...Пазим се! С презерватив....за това казах, че съм шокирана, че съм бременна. Забременях с първото дете при първия опит.....явно сме от малкото двойки, които им се получава от раз. Само, че тогава не сме се пазили, защото искахме дете. Не съм някоя безотговорна жена. Затова сега това, бих го нарекла чудо, направо ме втрещи! Разбирам, че много хора с години се опитват, ясно ми е и че е възможно и това пък да ни е последния шанс за 2-ро дете......Просто наблюденията ми от майчинството и всички трудности около него ме карат да се страхувам, че няма да се справим финансово. Таткото дори обмисля да замине в чужбина, да работи като роб, ако трябва да спи и на улицата, но да има за нас, ако решим да го задържим. Да, но какво семейство ще сме тогава? Не знам момичета.....сложно е именно защото съм разумна. Ще го кажа директно......не искам да съм като ромките.....еее ще я караме на помощи, децата ще са лишени от много неща, ще живеем като дядовата ръкавичка, ама карай деца да се раждат.

# 16
  • Пловдив
това го написах във връзка с това, че според мен парите не са по - важни от едно дете. Парите никога не стигат в БГ. Дупе знае 2 и 200....едно бебенце се нуждае от една шепичка храна, а крушката както свети за 2-ма, така и за 4-ма.Не бих махнала бебе, защото нямам пари. Просто свивам перките и продължавам напред. Това е дар. Много семейства познавам, които нямат възможности, но с по - малко средства си отглеждат дечицата. Това имах предвид, но разбира се жената сама избира как да протече живота й. Най - вече трябва сериозен разговор с мъжа в семейството.

# 17
Нали другото детенце е мъничко,ако пазите количката от него,дрешки и по-скъпите неща,няма да е толкова трудно...Аз за това пазя всичко,нямам търпение да започнем опитите за второ. Blush

# 18
  • София
това го написах във връзка с това, че според мен парите не са по - важни от едно дете. Парите никога не стигат в БГ. Дупе знае 2 и 200....едно бебенце се нуждае от една шепичка храна, а крушката както свети за 2-ма, така и за 4-ма.Не бих махнала бебе, защото нямам пари. Просто свивам перките и продължавам напред. Това е дар. Много семейства познавам, които нямат възможности, но с по - малко средства си отглеждат дечицата. Това имах предвид, но разбира се жената сама избира как да протече живота й. Най - вече трябва сериозен разговор с мъжа в семейството.
Много трогателно, обаче бебето расте, разходите за него – също, а парите са абсолютно необходими за отглеждане на едно дете.

# 19
  • Пловдив
момичета, няма спор....децата растат, а с тях и разходите, но в случая на жената, тя иска да има второ дете, но не в момента до колкото разбрах. А сигурно ли е, че след 5г примерно няма да са в същото финансово положение?!? На човек като му дойде до главата се справя с трудностите.

# 20
Това което написа сега е съвсем друго. Одеве размаха пръст на късните родители.
Дъщеря ми е родена от мен на 35 години, освен това е инвитро и недоносена. Гледам си я сама.
Не съм по лош родител от теб  Mr. Green

# 21
  • Пловдив
sigma Абсолютно е така....никога не съм си и помисляла, че една майка на 35г е по - лоша от една майка на 25г примерно. Имах предвид съвсем друго нещо!!! Да отбележа - не съм родила на 20 Simple Smile Просто исках да кажа, че има много жени, които в името на парите изчакват с децата и от там има процент с проблеми при зачеване и т.н. Баща ми е лекар и главата ми знае всякакви истории, но не това е темата сега. Просто дадох прост пример за парите...Нека никой не се обижда, това е моето мнение. Дано жената и семейството й вземат правилното решение

# 22
Като сте против абортите защо питаш изобщо?
Таткото какво казва по въпроса?
Колкото и да са мили и сладки бебетата не ядат любов.
Ще се справите,ако го родиш.Обаче не знам дали няма да откачиш от нерви и да се изпокарате с таткото заради липсата на пари.
Ти сега казваш, че сте зле,а с още едно дете не знам какво би казала.
Изцяло подкрепям твоето мнение  Peace Минала съм по този път.

# 23
Това което написа сега е съвсем друго. Одеве размаха пръст на късните родители.
Дъщеря ми е родена от мен на 35 години, освен това е инвитро и недоносена. Гледам си я сама.
Не съм по лош родител от теб  Mr. Green
Аз пък на 37, естествено зачената и даже преносена, така че това пък с възрастта и колко по-трудно ставало, ами на 30 не стана, ама на 37  Mr. Green
А пък как нямало да стане след 5 години бебето, това е божа работа, а относно финансите, нищо не се знае, след 5 години може и да са по-добре. А изобщо не е едно и също едно и две деца, като се разболеят няма как да ползвате лекарствата на едното и за двете, като тръгнат на училище няма как да пратите само едното на екскурзия, или пък само на едното да купите тетрадки. Май тези дето дават такива съвети "където едно, там и две" или нямат 2, или пък имат помощ от мама и тате. Ние сме от случаите, които нямаме никаква помощ, еми не е едно и също 1 и 2 деца. Любов, любов ама когато мизерията влезе през комина, любовта отлита, или нещо такова имаше като поговорка.
Авторке сама си знаеш, дали ще се справиш, или не, но като те чета, май по-скоро не. Освен ако таткото не почне друга работа, ако има кой да ти помага за децата, тогава е вариант временно да иде по чужбина, пък после може и вие при него. Все за 1/2-1г ще се прежалите да сте разделени. Майчинството се изчислява точно така на база 2г назад, т.е. ще бъде минимално.

# 24
Силно се надявам тази тема да не я четат жени, който от години се мъчат да имат деца!

Тя, като роди, с какво ще помогне на тези жени?

# 25
Интересното е, че авторката казва, че иска второ дете, но след 5 - 6 години няма гаранция, че ще са по - добре финансово. Според мен разходите по едно дете нарастват с възрастта. Бебетата наистина нямат нужда от много, особено като си имаш всичко необходими от по - голямото дете. Големите разходи идват след няколко години, когато трябва да се осигуря образованието на двете деца, извънкласни дейности и нормален стандарт, но до тогава има време и биха могли с мъжа й да си стъпят финансово на краката Simple Smile

# 26
  • Пловдив
Много е тъжно това, че само средствата спират жената от отглеждането на другото дете, от раждането му...
Има жени, както сте изброили с големи проблеми, има такива, на които не се препоръчва забременяване скоро след раждане (като мен), има бащи, които се променят с лошо като имат дете вече, камо ли второ...
Но парите - най-маловажното, материалното, което уж не трябва да го мислим..обаче как да не го мислиш!
Супер кофти ми стана, че взимате назаем за лечение, това е направо абсурдно, да нямаш пари за лекарства! Тези малките деца се попикават от разболяване, особено оставени в ясла. Може би ако решиш да задържиш детето, варианта да не ти се разболяват е да си стоят вкъщи и двете, до изтичане на второто майчинство. А ти да се организираш по начин, по който все пак може да имаш някакъв доход - в продавалник ако щеш продавай (аз правя така от вкъщи), зареждаш нещо евтино от някъде, пускаш го пак евтино и всеки лев си от значение. Дори с две деца ще става, не изисква повече от снимка и качване на обяви, все между спанетата или късно вечер ще успяваш, само да имаш желание. Или писане на някакви статии, даже копи пейст искат понякога, следя сайтове за фрийленс, вярно не плащат особено, но на такъв етап и малкото ще ви оправя...
Мъжът ти защо смяташ, че не може да работи в чужбина - може. Има примери по другите теми - първо заминава той, после отиваш и ти с децата, ако е добър в ръчкането и пробивен, в един момент ще бъде оценен, 1 година ви трябва да научите езика и ще бъдете поредното младо семейство, отчаяно от България, заминало за по-добър живот.
На мен всичко понякога ми е като филм, въпреки това не съм се решила за второ дете от 5 години насам, да и аз искам, но нямам стабилна работа, мъжът ми и той няма стабилна работа вече, харчим с голям размах, защото има какво и от кого, нямаме заеми и кредити все още (дано да продължим така), но нещо трябва да се промени. Винаги и при всеки ще има нещо, което трябва да се промени, да се направи преди дете, да се помисли и затова циганите имат по 5, западняците имат по 3..ние продължаваме да си мислим, такава е обстановката в страната ни

# 27
В този ред на мисли, трябва някой от нашите "мили управляващи" да прочетат темата, току-виж се трогнали. Не само авторката е пред тази дилема. Голяма част от българските семейства, точно заради това не искат второ дете.

# 28
Крайно време е да разберат тези семейства, че вече не държавата ни гледа децата.  Гледат ги родителите. 

# 29
Интересното е, че авторката казва, че иска второ дете, но след 5 - 6 години няма гаранция, че ще са по - добре финансово. Според мен разходите по едно дете нарастват с възрастта. Бебетата наистина нямат нужда от много, особено като си имаш всичко необходими от по - голямото дете. Големите разходи идват след няколко години, когато трябва да се осигуря образованието на двете деца, извънкласни дейности и нормален стандарт, но до тогава има време и биха могли с мъжа й да си стъпят финансово на краката Simple Smile

Казвам, че винаги сме искали две деца......но ни спира финансовата страна. Т. е. до момента в който не сме поне малко по-стабилни нямаше да предприемем стъпки за второ дете. Не си ме разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт