Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 806
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
За банана, както и за авокадото, знам че трябва да са узрели за да се дават без термична обработка. Узрял банан значи да е с черни петънца по кората.

# 106
За банана, както и за авокадото, знам че трябва да са узрели за да се дават без термична обработка. Узрял банан значи да е с черни петънца по кората.

+1

Аз съм чела, че в началото единствения плод, който може да се даде суров е банана.

# 107
  • Пловдив
Аз в един момент имах проблем с кърмата - намаля ми и не му стигаше и от двете гърди. Имам замразена и се опитах да го дохранвам, но той отказа. Давах от шише на Авент, пробвах и едно друго, но му се гади и реве, та се къса. Купих шише на Нук с каучукова биба, та успях да го накарам поне малко да яде от него. Същевременно започнах да пия чай за кърма и да изцеждам след всяко хранене. Сега сме стабилизирали кърменето и горе долу свикна с бибите и на двете шишета и успявам да му дам малко чай или вода.
Аз да ви питам дали според вас мога да направя пюре от замразена тиква? Свекито има нарязана и замразена.

# 108
Първото ми дете захранвах по този метод: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781551.0
Захранване, водено от бебето. Мисля и Ема да захранвам така. Спестява драмите за това колко грама е изяла, бебето много рано се учи да яде само, в началото по-скоро е само откриване на нови вкусове. Единствено, че става голяма цапаница и трябва да се преодолее страха, че ще се задави.

# 109
Атето, а как го приготвяш банана, вариш ли го или на пара? И мислиш ли да даваш пюре от суров банан, като стане на 6 месеца?
Аз бях решила да комбинирам ЗВБ и обикновено с пюрета, заради това й давах да смуче бананче; но като захраних с пюре от морков, реших да дам сварено морковче да си смуче- е, нищо не стана, изобщо не го "смучеше", нещо не се получи...
За кърмата - (освен лактогонния чай и сминдуха) от две седмици почнах да ям варено жито и доста ми се пълнят гърдите от него. Само че се чудя дали не способствам за газовете на малката с него и дали не се пълнее от него?

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 12:42 от Lucile5

# 110
Оф, това се публикува два пъти

# 111
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Плодовете до 8 месец се дават след топлинна обработка, само бананът и авокадото може да се дават сурови, но добре узрели  Peace
Да си знаете обаче, че бананът запича малките и да не се прекалява с него.

Аз давам купени и домашни пюрета.Домашните са правени от майка ми от зеленчуци гледани на вилата, така че няма проблем.Точно е по-притеснително е домашни пюрета с купени продукти, които не знаеш как и къде да гледани.

# 112
  • Северо=Западналия край
Атето, а как го приготвяш банана, вариш ли го или на пара? И мислиш ли да даваш пюре от суров банан, като стане на 6 месеца?

Лусил, по нaпред нaписaх, и сегa се случвa дa му дaм суров бaнaн, нaмaчкaн с вилицa. A инaче пюретaтa - и бaнaнa, кaкто и всичко друго съм вaрилa нa пaрa.

# 113
...
Аз да ви питам дали според вас мога да направя пюре от замразена тиква? Свекито има нарязана и замразена.
Не съм опитвала, но ме виждам причина да не става. И аз имам замразена тиква и с нея ще приготвям пюрета.

# 114
  • Пловдив
...
Не съм опитвала, но ме виждам причина да не става. И аз имам замразена тиква и с нея ще приготвям пюрета.
Благодаря  bouquet

# 115
Аз правя пюрета от замразена тиква. Тя е нарязана на парчета и изчистена. Изкарвам 4-5 парчета от предния ден да се размразяват в хладилника и на другия ден правя пюре за деня.  Peace Слагам ги на пара за 20 минути и ги пасирам.

# 116
А как пасирате малки количества? В чопъра ще се залети по стените, а с пасатора ще се залепи около ножа...

# 117
  • София
Момичета, мнго благодаря на всички за отговорите. Наистина не помнех кога се даваше суров плод, понеже с каката сезонът беше лято и никак не бързах  да й давам банани в сурово състояние. Спомням си, че и на нея точно банан й дадох, но педиатъра ми каза, че вече може и беше доста по-късно.
Сега с малкия ще изчакам. Ще започна да въвеждам след няколко дни ябълка, после след седмица круши и ... ами той ще е навършил 6 месеца, но все пак ще изчакам още малко със суровия банан.

А новото при нас е, че и ние си имаме вече зъбче Simple Smile направо не мога да повярвам все още  Shocked
По-назад бях писала, че зъбки изобщо не чакам, въпреки че от 2-3 седмици пак се буди по няколко пъти нощем. Просто на мен, баща му и кака му са поникнали на 11 месеца. Тя започна да става нервна и да се буди отново многократно нощем като стана на 6 месеца и чак 5 месеца по-късно тези зъбки избиха. А сега направо с какво темпо се развиха нещата - кога стана неспокоен, кога се показаха - верно второто дете се гледа по-лесно  Laughing Сигурно третото е песен направо  Laughing

# 118
  • Пловдив
Честито зъбче, да са здрави и бели всичките  Hug
Моя сладур от 4-5 дена ми прави бойкот на съня. Преди си заспиваше сам, сега е един рев и нищо не помага. Или изкарва с мрънкане до яденето и заспива на цицата, или след като съм изредила шезлонг, кошара, активна гимнастика, накрая заспива в мен (и това е само през деня). Гледам венеца, но не е подут, нито зачервен. Вижда се беличко, но отпред, не отгоре.

# 119
Момичета, мнго благодаря на всички за отговорите. Наистина не помнех кога се даваше суров плод, понеже с каката сезонът беше лято и никак не бързах  да й давам банани в сурово състояние. Спомням си, че и на нея точно банан й дадох, но педиатъра ми каза, че вече може и беше доста по-късно.
Сега с малкия ще изчакам. Ще започна да въвеждам след няколко дни ябълка, после след седмица круши и ... ами той ще е навършил 6 месеца, но все пак ще изчакам още малко със суровия банан.

А новото при нас е, че и ние си имаме вече зъбче Simple Smile направо не мога да повярвам все още  Shocked
По-назад бях писала, че зъбки изобщо не чакам, въпреки че от 2-3 седмици пак се буди по няколко пъти нощем. Просто на мен, баща му и кака му са поникнали на 11 месеца. Тя започна да става нервна и да се буди отново многократно нощем като стана на 6 месеца и чак 5 месеца по-късно тези зъбки избиха. А сега направо с какво темпо се развиха нещата - кога стана неспокоен, кога се показаха - верно второто дете се гледа по-лесно  Laughing Сигурно третото е песен направо  Laughing
Честито и от мен, да са здрави и бели зъбките. Казваш, че е неочаквано - имахте ли симптоми или безболезнено се появиха?
За домашните пюрета това имаше предвид доки - дали е сигурно, че продуктите не са пръскани. Едни мои познати имат вила с градина и отглеждат доста зеленчуци, но ми казаха, че си ги пръскат иначе не става, т.е. трябва да са много близки хората, за да знаем как са отглеждани продуктите. В днешно време много много не вярвам на миловидни баби от пазара.
Аз още не съм започнала, но ще пиша другата седмица - това съм си определила като срок.
Голям проблем с тази вода. Досега му давах непреварена Бебелан и поради лоши коментари тук там я смених с розова Девин и взех да я преварявам. Той не иска да пие НиТО една глътка, ама грам - дори и да е гладен. Не знам как стана така. Преди поне като беше гладен си пийваше или като се разхълца все 10 мл успява да глътне. Аз по принцип почти не съм му давала вода, но все пак когато се е налагало.........Ето, например тази вечер хълца 40 минути, но вода НЕ! Да мина ли пак на Бебелан? Вие след пюретата давате ли им да си изплакнат устата или чакате някакво време?

Общи условия

Активация на акаунт