Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 419
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Северо=Западналия край
Бързо оздравяване на болните!

Жулиета, защо в началото са ти казали само купешки пюрета?

Аз почти всички пюрета ги разреждам с АМ защото моите са домашни и съм ги оставила по гъсти.

А иначе да се похвалим, най после започна да се обръща сам. Даже ми прави впечатление, че от няколко дни спи и изяло на една страна, преди спеше само по гръб.

# 91
Жулиета, извинявай, но чак сега виждам, че снощи си ме питала какво да правиш. Нормално е да се тревожиш, но до 72 часа може да има реакции от ваксините. Ако след това продължава Т тогава е страшно. Дръж бебчето по-леко облечено наистина и в стаята да не е много топло.

# 92
  • Пловдив
Аз не разреждам пюретата. Беба яде по-лесно, ако е гъсто.

# 93
Моята лекарка също препоръчва купешки, защото има контрол и се предполага че продуктите са проверени. А домашните зеленчуци може да са пръскани без да знаем.
Ние пак имаме драма с яденето, но май нямам сили да се притеснявам вече. Оня ден го мерих на моя кантар, 6700 показа. Ще си върви кльощав явно.
Още не се обръща, но прави опити, извръща се на една страна. Обаче май ще ни взимат в Консерваторията, такива песни пее, че понякога главата ме заболява. И се е научил да стъпва с крака и да вдига дупето, постоянно го прави, докато яде, във ваната. Пюретата рядко ги разреждам, но само с вода, с АМ отказва. Да ви питам пак, вашите пият ли течности? Той нищо не иска, лекарката казва че лятото щял да пропие. Но аз се притеснявам.

# 94
  • Пловдив
Only, и Вики не иска да пие друго освен млеко. Но при нас забелязах, че по-скоро се дължи на шишето и биберона - досега водата я слагах в АВЕНТ. Днес я сложих в НУК, откъдето пие млеко. Бибите са напълно различни и да ти кажа пи. Ако и вие имате няколко марки шишета, пробвай моя начин. При мен помогна Simple Smile Ама как досега толкова време не се бях сетила ...  newsm78

# 95
Only, оттласква ли се, и нашия постоянно го прави.  Whistling

# 96
Аз питам за пюретата, защото някъде мярнах, че трябвало да се слага АМ в тях, защото така поемали бебчетата повече мляко, но не знам дали е вярно  newsm78 аз не ги разреждам, само оризовата каша правя с АМ. Предпочитам да ги давам в чист вид, за да им усеща по-добре вкуса, но не знам дали така трябва, заради това ви питам Simple Smile Иначе и аз не виждам смисъл засега да правя пюрета, защото домашни зеленчуци и плодове нямам, по-скоро вярвам, че на Хипп наистина са проверени.
Онли, как можеш да кажеш, че е кльощав, напълно нормално тегло си е! Вода давам по малко, но и тя е свикнала с вода и чай от началото.

# 97
За купешките пюрета съображенията са точно като на Only - продуктите са изследвани за пестициди и химикали. Все пак педиатърката ще каже кога мога и аз да си правя домашни. Интересното е, че поддържаше захранването да почне след 6-ти месец, а вчера ми каза да почвам /5 м. и 10 дни/.
За водата аз вече писах - малкият не иска и да чуе, нооо майка му слуша този онзи и не му е давала досега и на него явно не му е вкусно. Ще трябва да упорствам. Проблемът не е в шишетата, защото имам две еднакви на Авент, ама май са ми малко, та сигурно ще си купя някакво по-малко.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:14 от julieta_sv

# 98
  • Северо=Западналия край
Sisi, и моят юнaк подскaчa, кaто пружинкa е!

Зa домaшните пюретa нещо не схвaщaм...... имaте предвид, че домaшните зеленчуци също сa с химикaли ли? Или някaквa другa подробност имa, че дa не се дaвaт домaшно приготвени? Зеленчуците които aз дaвaм сa лично производство нa свекървa ми и съм сигурнa, че не им е добaвяно нищо изкуствено. Aз зaбрaвих дa питaм зa товa педиaтърa, но си мислех, че не е проблем. Ние и без товa хaпвaме сaмо тиквa, кaртоф и морков, по нaтaм ще вземaм купешки, зaщото кaто почнем месните нямa дa могa дa му приготвям домaшни.

# 99
Добро утро, момичета.
Аз доколкото разбирам съображенията спрямо домашните е по отношение на това да не ги купуваме от пазара и да си ги правим вкъщи. Ако продуктите са домашни и е ясно дали са пръскани, какви торове са използвани и т.н. Иначе е ясно че домашните са по добри. В купешките добавят захар въпреки че пише че е само фруктоза.

# 100
Only, оттласква ли се, и нашия постоянно го прави.  Whistling
Да, и той го прави.
Имам шешата на авент и нук, и от двете не иска. ooooh!

Лусил, преди месец беше 70 см, висок ще бъде, та затова изглежда слабичък. Laughing

# 101
  • София
Аз и преди съм се включвала по темата с пюретата. Мисля, че препоръчват купешки, защото домашни наричат и тези, които някоя баба на пазара твърди, че са домашни, но не сме си ги произвели ние. В тях наистина не можем да бъдем сигурни. Другото е, ако сме ги произвели ние, но не в екологично чист район, но това пък вече ми се струва малко пресилено. Аз давам купешки на ХИП, защото единствените домашни продукти ми бяха само круши и ябълки. След седмица ще дам ябълка и тогава за първи път пюрето ще е домашно. От магазина или пазара обаче още не се наемам да взимам и да му правя, че наистина не ги знам какви са. По-нататък ще видя как ще процедирам, че то си е разход това с купешките пюрета (очаквам и някакви домашни продукти от свекърите по-нататък пролетта и лятото). Обаче аз лично съм на мнение, че е по-добре да се прави пюрето и директно да се консумира. Това си е мое мнение де. На Ели като беше вече захранена от няколко месеца и започнах да й правя аз, не съм направила нито един буркан. Всичко на момента и в количество за едно хранене. Става много бързо и лесно, защото едно е да сложиш едно картофче и морковче, друго е да правиш количество за 10-15 бурканчета.

А да ви ппитам друго - банан някой давал ли е? Ако давате или скоро ще давате, от готово пюре ли е или пресен банан? Сега уж още им е сезон, но нали тук ги карат зелени и накиснати в нещо, за да узреят. Много се чудя - хем ми се иска да дам пресен, хем малко ме е страх с какви химии ги обработват. Какво мислите вие?

# 102
 Онли, това се казва мъж, елегантен и строен  bowuu  Hug
Аз давах да си смуче банан преди да почна захранването. После чеетох, че не било хубаво да се дават още сурови плодове  Sad само чета разни неща и навсякъде пишат различно и вече тотално се обърквам и лудвам  Crazy Моето мнение за бананите е, че те винаги ги берат зелени и т.н.  и не мисля, че това е чак такъв проблем, мен това не ме притеснява. По скоро се чудя мога ли в крайна сметка да го дам в суров вид или не още, вие какво мислите?
Иначе съм си купила и мрежичка за плодове да пробваме с нея дали ще й хареса, както и бананови пюрета на Хипп, когато дойде времето да въвеждам плодовете.
Иначе да споделя, че да не се шашкате и вие - дните, когато й давах да смуче банан, а тя добре си посмукваше, в акото й имаше много като черни конци, изглежда много страшно, изкарах си ангелите!!! И прочетох в нета, че е от семето на банана, та да знаете и вие, ако ви се случи  Laughing

# 103
  • Северо=Западналия край
Лусил, aз дaвaм пюре от бaнaн, и нупешко и домaшно. До 6м съм челa, че плодовете трябвa дa не сa сурови. Но дa признaя, дaвaлa съм нa бебо и суров бaнaн, особено когaто бaтко му зaхaпе покрaй него и си делят един бaнaн.

# 104
  • Пловдив
Аз давам банан - купено пюре, на ХИП. Мисля, че доста го харесва.

Общи условия

Активация на акаунт