Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 855
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
И при нас беше същото. Днес 2 ден тиква, има съвсееем лек напредък..

# 181
Честита Баба Марта! Живи и здрави да сте!
Относно стерилността...кучката в момента е в период на смяна на козината, имам чувството, че ако не нося бебето, готвя, а ако не готвя или нося бебето, пускам прахосмукачка.
Макси се е научил да хвърля, е не мога да мия постоянно. Да не говорим, че като съм сама и мия чинии примерно, кучката и бебето са зад ъгъла, тя най-редовно го облизва по ръцете или главата. Уж го мия, ама...
Решила че нейните играчки са и негови, та му го носи, той пък с охота посяга за всичко ново и шарено Crazy

# 182
  • Пловдив
Ще пробвам 2-3 дена така и ако продължава в същия дух, другата седмица ще правя картоф.
Sisi, ти как смяташ да процедираш по-нататък?

# 183
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И няколко картинки, които ми пращат приятели за шега напоследък по темата със захранването:

"Момента в който осъзнаеш, че майка ти не може да готви, а ти не можеш да говориш!"

# 184
И при нас ги има тия физиономии, но след няколко лъжици почва да отваря сам устата.

# 185
безобразно сладурско Wink

мами - някоя да е правила торта от памперси, или количка от памперси? Искам да подаря такъв подарък, та се чудех дали има нещо особено? Иначе в нета видях и готови, но са буквално 3 пъти по-скъпи. А искам да е допълнение към основния подарък, и аз да избера допълнителните малки джаджи

благодаря  bouquet bouquet bouquet

# 186
Ще пробвам 2-3 дена така и ако продължава в същия дух, другата седмица ще правя картоф.
Sisi, ти как смяташ да процедираш по-нататък?

Продължавам с тиквата лека полека. Не се предавам.  Mr. Green
Първия ден почти нищо не изяде, мръщи се, плака.. Ама май беше сънен и сърдит. Днес гледах да го хвана на кеф, да не е много гладен и да не му се спи. Хапна със зор, утре да видим.
Иначе мислех след тиквата (5-6 дни) да давам пащърнак.

# 187
Ох, добре се посмях с картинките  Laughing
Аз както писах, почнах с картоф - догади й се и повърна, та го давах само един ден. После три дена морков- не го хареса, не го гълташе, но поне не й се гадеше от него и не повърна от отвращение. После три дена тиква и три дена пащърнак- с тях вече имаше напредък и ги хареса. Вчера и днес пак пробвах с картоф, дори го минах през цедка да е гладък- е, не го иска и това е!!! Сигурно просто няма да харесват в началото някои неща... Та с картофа съвсем се отказах да я мъча вече  Naughty

# 188
 малко да се посмеем - във Fb има една група "Всичко за майчинството", пишат полезни неща понякога, но толкова неграмотност не съм вярвала, че съществува!  #Crazy Та една майка беше писала, че започнала захранване с "пещерняк"   Joy Та вкъщи така почнахме да му викаме на майтап  Joy

# 189
Хахаха

Аз много се смея като питат "Има ли децки?". Grinning

# 190
Хахаха

Ох Joy, да, потресаващо е

# 191

малко да се посмеем - във Fb има една група "Всичко за майчинството", пишат полезни неща понякога, но толкова неграмотност не съм вярвала, че съществува!  #Crazy Та една майка беше писала, че започнала захранване с "пещерняк"   Joy Та вкъщи така почнахме да му викаме на майтап  Joy

Joy Joy Joy

# 192
Хахаха

Ох Joy, да, потресаващо е

Joy

# 193
Хахахах  Joy Joy Joy

е деЦки идва от деЦа ако не знаете  smile3532
Голям смях Simple Smile

За подправянето на пюретата няма нужда да се водим по бебетата дали нещо не им харесва. Вкусът и апетитът се възпитава. Това че на нас не ни е вкусно тъй като имаме вече изкривено усещане за вкусно и невкусно, не значи че и на тях не им е вкусно. Дори и да не харесва дадена храна в този момент след 2-3 седмици може да му хареса. Просто вкусовете са нови за тях и все още не знаят какво им харесва и какво не. На мен пюретата са ми вкусни и без добавени сол, захар или каквото и да било. Мисля че и на бебетата им харесва или не им харесва не заради това дали е подправено а дали самият плод или зеленчук им допада като вкус. Никола много хареса тиква с картоф, но морков с тиква не му беше мн вкусно. Този морков така го запече горкото че два дни не се беше изхождал. Вчера се принудих да му дам една лъжичка круша за да се оправят нещата. Чудя се сега да продължа ли още два дни с морков или директно да продължавам с друг зеленчук.

# 194
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И на Криско морковът му действа запичащо веднага и го давам смесен с тиква.Тя пък разхлабва и така балансирам.Ако искаш, пробвай  Peace
Или пробвай ден моркор, ден тиква, ако са вече въведени.

Общи условия

Активация на акаунт