Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 825
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря момичета за съветите, ама не е блистер. Четох за него, че е за запушена пора ето тук и картинка има даже - https://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/ . Моята течност е прозрачна като прозрачна гной например.
gugi_girl при кой педиатър си в Пловдив?

# 466
Здравейте, аз имам познати в Слънчо. Довечера мога звънна да питам дали белят прасковите/кайсиите. Аз съм си заредила пюрета от тях, но засега зеленчукови и малко плодови - поне в тези, които си купих няма сол или захар. Ако видя такова нещо, няма да купя пюрето - поне не на този етап. Иначе купувах и на Гербер и на Хипп в началото от малките им бурканчета. Разочарована съм от Хипп - дори тиквата е гадна на вкус, не знам защо. Може и да съм предубедена, тъй като скоро махнах АМ Хипп и минах на Лактана, тъй като малчо много го болеше стомаха. От тогава избягвам тази марка, но с тази тиква просто бързах и купих единственото, което имаше в магазина пред блока. Още повече това, което са отговорили на Ateto за глутена, че е "възможно да е замърсена" грам не ми звучи сериозно. Ами ако е замърсена с химикали???? Пак ли няма да знаят?
За това дали трябва да е гладен при вземане на кръв и урина, отговорът е НЕ. На тази възраст няма да има утайка, за да се гледа ял ли е, не е ли.
За глутена - доки каза, че непоносимостта е вродена, така че дали ще се даде сега или след пет месеца, разлика няма. Каза ми да си накупувам каши и може би като направим 6 месеца ще започнем и с тях. Чакам тя да ми каже.

# 467
  • Северо=Западналия край
Ето го отговора на ХИП - " Здравейте отново,

Елдата по своята природа е без глутенова култура. В случая компания HIPP на този етап не може да гарантира, че в процеса на отглеждане, събиране, транспорт и преработка, суровината няма да се замърси с глутенова култура. Ето защо решихме, че това носи известен риск за някои деца и
решихме да обозначим кашата като глутенова, въпреки че вероятността е малка.

Поздрави,
Екипът на HIPP България"

Аз лично тогава се подразних, защото елдата е една от първите храни на бебето и не би трябвало да е с глутен, да не говоря че продавачката тогава беше твърдо убедена че е безглутенова каша, но тя жената от къде да знае че имат промяна. Но не съм я хвърлила, мисля да си я хапнем просто ще изчакам малко.

# 468
  • Северо=Западналия край

Ето го отговора на ХИП - " Здравейте отново,

Елдата по своята природа е без глутенова култура. В случая компания HIPP на този етап не може да гарантира, че в процеса на отглеждане, събиране, транспорт и преработка, суровината няма да се замърси с глутенова култура. Ето защо решихме, че това носи известен риск за някои деца и
решихме да обозначим кашата като глутенова, въпреки че вероятността е малка.

Поздрави,
Екипът на HIPP България"

Аз лично тогава се подразних, защото елдата е една от първите храни на бебето и не би трябвало да е с глутен, да не говоря че продавачката тогава беше твърдо убедена че е безглутенова каша, но тя жената от къде да знае че имат промяна. Но не съм я хвърлила, мисля да си я хапнем просто ще изчакам малко.

# 469
Това предупреждение е само за деца, които имат или са предразположени към непоносимост към глутена. За тях и една молекула може да има значение. За всички останали кашата си е безглутенова. Надписът е, за да предупредят тези, за които би било фатално.
Овесените ядки също не съдържат глутен, но са "замърсени", защото се съхраняват заедно с пшеница.

Смятам, че надписът за глутен в елдата може напълно да се игнорира. Ако бебето е кърмено, майката със сигурност е яла поне хляб през това време и глутенът, преминал в кърмата е повече, отколкото този, с който може да е замърсена елдата.

Нали сте виждали на някои кутии надпис "Може да съдържа следи от мляко". Това значи, че по принцип няма мляко в този продукт, но в някоя бисквита от цялата партида, може да е попаднала една капка мляко. За някои хора с много остра алергия това е важно, но за повечето няма никакъв риск.

# 470
В крайна сметка кои са безглутенови? Ориз, елда, царевица?

# 471
  • София
Ние минахме на консултация. Вече сме 9170гр и 71см. За пореден път съм разочарована от прегледа. Отново ново лице - лекарка, която никога не съм виждала. Това дете всеки път различна лекарка го преглежда. Много започвам да се дразня. Казах за това, че преди 2 седмици му тече носа, но от една сесмица няма изобщо сополи и отговорът беше - ами ние чакаме две седмици да минат и няма да сложим ваксината. Иначе го прегледа и бил абсолютно здрав. ММ започна да се съмнява дали имат ваксини. За Пентаксима става въпрос. Но аз съм ок с това, не ми пречи да не му я сложат. Само дето ние я слагаме през месец тази ваксина и сега ще се получи така, че от 3 месеца не му е слагана. Защо не ни извикаха другата седмица да ни я сложат?  А сега сме чак на 21-ви април пак на преглед.
За кашата каза да я въвеждам вече, безмлечна, безглутенова. А ако съм се притеснявала за теглото, да не съм давала плодове, че и от тях се било качвало.  Shocked Сигурно аз нещо не разсъждавам както трябва, но каква е логиката да въведа каша и да не дам плод на детето?
И последното - пак питах за направление за ортопед, този път казах, че искам да го прегледат, защото имаме луксация в рода. Казаха ми за какво пък толкова настоявам за това направление - на годинката се давало. Ако имало проблем тогава щели да ми кажат. А не е ли малко късничко тогава?  Колкото по-късно се открие, толкова по-трудно се коригира. Казах им го и тя - а той не е ли гледан първия месец?  Викам - ами гледан е първия ден след раждането, защото в Токуда минават на ортопед. Отговорът - еее ами какво тогава, той ако е имал проблем са щели тогава да го видят, ние затова не сме ви дали направление. Хубаво, ама аз на 6 месеца искам да го видят пак и те ми отказват, незнайно защо. И какво излиза - плащам си много, за да има детето пълен пакет изследвания в болницата и затова те няма да ми дадат сега направление, сигурно защото пак мога да си платя, за какво ли да ми дават ...  #Cussing out
А като питах в Детско здраве, там ми казаха, че е добре да се направи преглед при ортопед и на 6 месеца, и на 1 годинка и се гледат различни неща. Даже като бяхме на уролог, ми предложиха да кажа на уролога да ми даде направление за ортопед, ако педиатъра не иска да ми даде. Явно искам прекалено много според нашите педиатри Sad

# 472
  • София
Момичета, извинявайте за предния дълъг пост. Имах нужда да се оплача.

# 473
  • Северо=Западналия край
Кaтя, зaщо всеки път ви преглеждa рaзличен лекaр?  newsm78
И aз мисля дa искaм нaпрaвление зa ортопед, досегa не ни е дaвaно. Мисля aко почне дa мънкa дa го зaведa нa чaсно, зa дa съм спокойнa.

# 474
Досега 2 пъти сме го водили на ортопед, всичко е ок. Вчера бяхме на ехограф, и там всичко е ок. Случвало се е да няма направления този месец лекарката, но когато има никога не ми е отказвала.

# 475
На нас също ни каза педи, че щом е имало преглед (в Токуда) при раждането, ще задържим за сега и понататък ще ни прати на ортопед.

В овеса има глутен. Някой написа, че е безглутенов...

# 476
  • София
И aз мисля дa искaм нaпрaвление зa ортопед, досегa не ни е дaвaно. Мисля aко почне дa мънкa дa го зaведa нa чaсно, зa дa съм спокойнa.

Ами те са екип от лекари. Главната е една и ние нея сме избрали. Другите май са млади лекари или стажанти. Преди за Ели не беше така - пак бяха екип, пак главната не я виждахме почти, но момичето, което ни преглеждаше си беше едно и също всеки път и беше много добро. Месец след като се роди малкия тя изчезна някъде и оттогава всеки път ни е различна лекарка на консултацията. Днес зяговорихме с тази кой кога ни е преглеждал и тя каза тази лекарка къде е изчезнала - оказва се, че е решила да стане пластичен хирург  Shocked

# 477
  • Пловдив
Момичета, недейте чака "по-нататък" за преглед при ортопед. Ако има някакъв проблем бебо, след 6-ия месец много бавно се оправя, а и дечицата стават по-осъзнати и им е по-трудно да понесат гащите или каишите. Вики вечер особено  се мъчи, като иска да се обърне и се събужда и мрънка, понякога плаче /ние сме с ортопедични гащички/. Така че отивайте на частно или твърдо искайте от джипито направление, защото те са ДЛЪЖНИ да дадат. Боже, кой ги кара да се вживяват в ролята на ортопеди и всякакви други тесни специалисти  #2gunfire  #Cussing out

# 478
  • Пловдив

Ами те са екип от лекари. Главната е една и ние нея сме избрали. Другите май са млади лекари или стажанти. Преди за Ели не беше така - пак бяха екип, пак главната не я виждахме почти, но момичето, което ни преглеждаше си беше едно и също всеки път и беше много добро. Месец след като се роди малкия тя изчезна някъде и оттогава всеки път ни е различна лекарка на консултацията. Днес зяговорихме с тази кой кога ни е преглеждал и тя каза тази лекарка къде е изчезнала - оказва се, че е решила да стане пластичен хирург  Shocked

Joy  Joy  Joy  Joy  hahaha От педиатър пластичен хирург. Не че е невъзможно ...

# 479
Хм, не знам за елда, но ще пробвам кашите от просо и спелта, защото и те са мн богати на желязо. Видях че Холе правят такива и смятам да давам каша за следобед защото малкият е 7300 71 см и има нужда от енергия, но сега с тези зъби само отказва да се храни.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт