Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 807
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Хм, явно не съм разбрала, моето и то не е било блистер. Беше като балонче, като малко мазолче, прозрачно.
Аз се чудя, след като давате нов зеленчук, след това дохранвате ли с някой от вече въведените?
Munas, писах ти на лични.

# 481
  • София
Като давам нов зеленчук обикновено го добавям към пюре от вече въведен.

# 482
И аз така правя. Вчера въведох картоф в пюрето от тиква-сложих 1-2 ч.л., днес ще сложа повече картоф и по-малко тиква и така постепенно утре-другиден ще дам само картоф.

Вие как варите, на пара или във вода?

# 483
  • Пловдив
Тиквата я приготвих на пара, а картофа го сварих във водата. Незнам как трябва и как е правилно, но така процедирах. А и други домашни зеленчуци нямам и ще купувам от тук нататък.

# 484
Аз първо въведох само картоф и сега добавям към него новия зеленчук. Варя във вода.

# 485
Вече почти всички захранихте, но все пак сте в началото. Тук има полезни съвети, ако все още не сте попаднали на този сайт.

В някои от следващите дни и аз започвам, още не съм решила с какво. Иначе накупих толкова много пюрета, каши и семена, че започнах да се чудя къде ще ги складирам тези бурканчета и кутии за напред при всяко такова зареждане.  Joy Аз нямам нищо домашно, но ако имах бих варила на пара.
В началото при захранването ще карам на готови безмлечни каши, но после си купувам семена и аз ще приготвям и тогава ще варя.

Готово пюре само от тиквички дали има?

# 486
  • Пловдив
Аз варя във вода. А новите зеленчуци /то май не останаха такива/ са като добавка към даден вече такъв.

# 487
  • Пловдив
Не съм сигурна дали има само тиквички. Май не. Днес ще ходя до магазина, ако видя, ще ти кажа  Peace

# 488
Аз питам, защото в няколкото магазина с богат бебешки отдел с буркани и каши не намерих. А искам да я предложа като един от първите зеленчуци, но в чист вид. Домашни нямам, освен да търся био...но колко е био всичко, включително и пюретата и кашите ... ooooh!

# 489
  • Пловдив
Тиква има, но тиквичка и аз исках, но май няма. Никъде не намерих и сега давам тиквичка с картоф на хип.

# 490
  • София
Тиквичката има много голям % съдържание на вода,едва ли ще я има само нея,  не  мисля че  е хранителна,дава се с картоф според мен Rolling Eyes

# 491
  • София
Ето един сайт с богат асортимент от бебешки храни http://www.zabebo.bg/

# 492
Аз също търсих само тиквичка, но не открих. Явно ще трябва да купя и да направя домашно пюренце с картоф.

# 493
  • Пловдив
Да. Няма. И аз не открих.

# 494
В сайта zabebo  който биби76 е посочила има богат асортимент от пюрета и то със 100%-тово съдържание на продукта. На Холе са много хубави нещата, но някои са изчерпани. Исках да взема тиквичка с картоф и круша 100% съдържание, но няма. Sad

Общи условия

Активация на акаунт