Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 763
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Аз въвеждам почти всичко по три дена, само няколко неща по повече дни съм ги въвела. Аз оризова каша въведох като останалите неща, по няколко лъжички в началото, не знам дали така се прави. А утре ще въведа царевична.
ЕКумчева, ти от колко време захранваш? Питам заради месото, защото не знам кога да го въведа, моята педиатърка и дума не обели за захранването, а се захранваме вече над един месец...
И друго - с готови пюрета ли ще въвеждате месото? Аз им четох етикетиъе и съм в шок, защото месото в тях е макс 40%, това нормално ли е? Не знам какво да правя, домашно месо нямам, а пюретата не ми вдъхват доверие.. Вие как ще процедирате с месото?
И друго все се каня да ви питам - бабите и дядовците ви, които живеят в същия град, колко често в месеца идват да виждат бебчетата?
Захранвам от 10.март и докторката каза към 3ти, 4ти април да започна с месото, т.е. около 25 дни след началото на захранване.
За количеството месо каза да е колкото кибритена кутийка за една доза храна от 190гр. Тези 40% според мен са съвсем нормално количество. И аз нямам домашно месо и ще взимам бурканчета.

Бабите и дядовците ни са в други градове и посещенията са редки и организирани.

# 601
  • София
Момичета, моля да ме извините, но искам да ви задам няколко въпроса. Напоследък съм доста объркана и започнах да си мисля, че не гледам правилно детето си. Постоянно ми прехвърчат думи от различни хора и съвсем не знам какво правя.
1.Колко пъти в денонощие се храните и по колко мл? Аз го хранех 6 пъти, но гледам след пюрето не огладнява бързо, но за да сме по график му давах мляко, когато му дойде времето. Той никога не отказва мляко. Взех да се чудя да му давам ли 5 пъти вече????
2. Всеки нов зеленчук ли въвеждате с по няколко лъжички? Аз само първия път,от там насетне по цяло бурканче.
3. Колко пюре дават мамите, които са заместили изцяло обедното хранене?
4. Ние явно ще сме проблемни на тема алергии към храна. Кои зеленчуци трябва да задържа? Купила съм пащърнак, броколи, спанак, но имам и микс с грах, карфиол и капия.
Извинявам се още веднъж за въпросите, но на вас разчитам най- много.
Ekumcheva, какви пъпки имате? Ние сме с червени и сухи като шкурка.
1.Аз само вечер давам 180 мл иначе през другото време 150 или в зависимост колко пюре е изял малкия дохранвам с мляко.А изцяло на мляко имаме 2 хранения(първо и последно) и както казах според зависи дохранвам .
2.За въвеждането на  нови храни не спазвам 2-3 лъжички ами колкото поиска детето.
3.Тъй като аз сама си правя зеленчуковите пюрета,си ги затварям в малки бурканчета като за детска кухня и изяждаме по 80-85% от него.
4.Алергии не съм установила и дано нямаме,само малко ситни пъпчици след боровинки на гербер.
А отностно бабите.......свекърва ми е  в другия блок до нас  и го вижда често, но за малко.Оставяме й детето от време на време за по няколко часа,за да свършиме някоя работа.Майка ми е  в другия квартал и тя  го вижда често пак ,за малко и нямаме проблеми с бабите ние.Даже се радвам че са ми близко,за да мога  да го оставя и да отида на пазар спокойно ...примерно bowuu

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 21:13 от viky_v

# 602
.......
Аз да питам мамите които вече дават месо - колко пъти в седмицата трябва пюрето да е месно? Всеки ден ли, през ден ли.... това забравих да питам педиатъра. newsm78
Докторката ми каза месото да е през два дни.

# 603
Момичета, моля да ме извините, но искам да ви задам няколко въпроса. Напоследък съм доста объркана и започнах да си мисля, че не гледам правилно детето си. Постоянно ми прехвърчат думи от различни хора и съвсем не знам какво правя.
1.Колко пъти в денонощие се храните и по колко мл? Аз го хранех 6 пъти, но гледам след пюрето не огладнява бързо, но за да сме по график му давах мляко, когато му дойде времето. Той никога не отказва мляко. Взех да се чудя да му давам ли 5 пъти вече????
2. Всеки нов зеленчук ли въвеждате с по няколко лъжички? Аз само първия път,от там насетне по цяло бурканче.
3. Колко пюре дават мамите, които са заместили изцяло обедното хранене?
4. Ние явно ще сме проблемни на тема алергии към храна. Кои зеленчуци трябва да задържа? Купила съм пащърнак, броколи, спанак, но имам и микс с грах, карфиол и капия.
Извинявам се още веднъж за въпросите, но на вас разчитам най- много.
Ekumcheva, какви пъпки имате? Ние сме с червени и сухи като шкурка.

1. Храним се по 6 пъти. Тя си ги търси. Дори и през деня, инцидентно, да станат 5, тя се буди през следващата нощ и си търси ядене в нетипичен по принцип час. И пак си ги прави 6 за денонощие.
2. Аз въвеждам с по няколко лъжички, защото, както писах, има обривчета и внимавам.
3. Още не съм заместила, но докторката ми каза, че това зависи от детето. Между 125 и 190 би трябвало да е.
4. Заради обривите, които според док.са алергия, каза, че спанак, грах може само ако са по 2-3% както са в готовите микс пюрета. Иначе за по-големи количества да изчакам. Сега да давам тиква, картоф, морков, пащърнак, бял морков, сладък картоф. Със жълтък също да изчакам.

Пъпките са ни точно такива
 като са от двете страни на устата, в долната част на бузките, групирани в кръг колкото монета от 5ст. Под брадичката също има, но са разпръснати и пак грапави, но не са червени.

# 604
Ние днес правихме кръв и урина за профилактичните изследвания.
Има разминаване от референтните стойности и съм доста притеснена. Левкоцитите са леко завишени, 11 са, при горна граница 10,5. Лимфоцитите са 7,6 при горна граница 4, лимфоцити % 68,8, при горна граница 48, гранулоцити в % 24,9 при долна граница 51, хематокрит 36,9 при долна граница 40, тромбоцити 574 при горна граница 440.
Това се референтни стойности за голям човек, но никъде не намирам за бебе. Sad
Референтните стойности са за големи хора, а за бебета са различни. Не се тревожи. Нека ги види лекарят на бебето.

# 605
  • София
За месото и аз знам, че е през ден и се редува с жълтък. Аз жълтък вече давам, от другия месец мисля да почна месо и супички- имам домашен заек и пиле, нарязани на порции във фризера. За количеството месо нещо ми се върти до 30 гр. На ден.

# 606
Благодаря ви, мами! Значи и аз тогава трябва да почвам с месото скоро...ще взимам тогава и аз купени пюрета, щом е нормално.
При нас само баща ми идва събота и неделя, а и през седмицата понякога, за да вижда бебка и да я разхожда навън. Другите са все заети... Я идват веднъж седмично, я не... А за моите роднини да не говорим... Те са виждали веднъж бебка; а майка ми благоволява да дойде веднъж на два месеца. Та ми е едно такова терсене, ама здраве да е.
Аз въвеждам всичко по малко лъжички в началото. Определен брой хранения нямаме. (сега тръгнах да ги броя на пръсти и ги изкарах 9  Laughing ) максимум изяжда 120 гр някъде каша с пюре.
Онли, на бебка левкоцитите са 12,77, педиатърката каза, че са завишени леко, но не било проблем, а пък според линка по-долу са си в норма. Имаше и още няколко неща извън норма, но тя каза, че са наред изследванията. Звънни на вашата педиатърка и потвърди, аз веднага звъннах на нашата, като излязоха резултатите.

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 23:24 от Lucile5

# 607
# 608
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Lucile , ние ходим всяка седмица събота или неделя у свекърите.Те умират от кеф да са с малкия и искат да стоим все за по-дълго.Тогава ние с ММ използваме времето,за да напазаруваме,с малкия все още не сме ходили на пазар  Peace
Моите родители са в чужбина и изобщо не виждат внука си Cry
Вкъщи също никой не идва без покана,много рядко имаме гости.

# 609
Майка ми идва всяка седмица, а свекито по - рядко, защото са в друг град.
 Mr. Green

# 610
При нас никой не е идвал до сега  Mr. Green  По Коледа видяхме бабите, а после веднъж през януари имахме работа в града на моите родители и ги посетихме за един следобед. Това им е виждането с бебето.
Свекърва ми е идвала до София миналия месец, но не се отби при нас, имаше си друга работа.
До сега само каката ми е помагала с гледането на бебка  Laughing

# 611
Момичета, ние сме малко със запушено носле, а не сме в София. Слагам физ. разтвор, но какво друго сте слагали на вашите бебчета?
Казаха ми виброцил! Някой ползвал ли го е?

# 612
  • София
Момичета, ние сме малко със запушено носле, а не сме в София. Слагам физ. разтвор, но какво друго сте слагали на вашите бебчета?
Казаха ми виброцил! Някой ползвал ли го е?
Слагай виброцил по 1-2 капки във всяка ноздричка и давай по 1 ампула витамин Ц
Ние сме слагали виброцил и съм доволна

# 613
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При нас майка ми идва за по 4-5 дни, когато правя ДДС-то всеки месец и после по някои уикенд идват с баща ми да видят малкия, че са на 130км.
Свекърите не са го виждали от раждането...само по скайп и снимки.Чакат ние да им го заведем, че са по-надалеч, ама все пак и коли имат  Tired

# 614
И аз съм давала Виброцил предписан от педиатъра ни в 4ти месец още. По 2 капки в ноздричка вечер преди лягане, за да спи по-спокойно или преди хранене ако е толкова запушено нослето, че не може да се храни.

Общи условия

Активация на акаунт