ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 392
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Аз ти казвам истината, поне аз лично всеки ден се моля тези, като теб милост да не видят от Господ. Освен това е ясно, че ти си тази, която не разбира въобще написаното а дори си позволява волни интерпретации на статията  на базата на една дума.

Избягвам да ти коментирам глупостите,  тъй като времето ми е ценно, но понеже ме предизвикваш

Думата може да се използва не само консул/дипломация/ има използване на консул/организация/ каквато е и Международен съвет по ваксинациите.

Провъзпалителни адюванти за ваксини

Aдюванти за ваксини са вещества, добавени към ваксината съставkи в процеса на производство, които са предназначени да се повиши и удължи общите имунологични отговори  na ваксини. Това води до иницииране на имунните клетки на мозъка, на микроглия и астроцити, последвано от интензивно микроглиални и астроцитни реакции с всяка следваща серия на ваксинация. Както прегледана от Viera Scheibner, д-р, има три общи класове добавки:

1. Алуминиева: алуминиев фосфат, алуминиев хидроксид, алуминиев хидроксифосфат сулфат и алуминиев калиев сулфат
2. различни масла, включително емулгирано масло на Freund, минерално масло, фъстъчено масло, емулгиран (адювант 65) и сквален (акула масло),
3. бактериални продукти, включително Bordettella коклюш (магарешка кашлица), Mycobacterium (туберкулоза), холера токсин, и др. [31] Добавките в различни ваксини са описани на опаковката ваксина вложки. [32]В това, което може да бъде най-цялостния преглед в течение на патофизиологията на нежеланите лекарствени реакции на ваксината, неврохирург Ръсел Блейлок е доставил множество доказателства , че повтарящо се  стимулиране на  мозъчната имунната система води до  интензивни реакции на микроглиални и астроцитни клетки, които служат, като  мозъчна имунната система, с всяка следваща серия от ваксинации. Това е преди всичко в резултат на адюванти за ваксини, които се добавят изрично за целите на имунната стимулация. [33-35]
В обяснение, микроглия и астроцити са първа линия имунологичен отговор при клетки, намиращи се в мозъка, които защитават срещу чужди инфекциозни invadersNormally този отговор, като например на вирусна инфекция, е с ограничена продължителност и безвреден за мозъка. Въпреки това, когато микроглия и астроцити са по-стимулирани за продължителни периоди от време, за което адювантите vyv vaksinite   са предназначени , това удължено активиране може да бъде много разрушителено към мозъка,  причиняваshto възпаление и / или кървене.
Къде видя в този отрязък да се говори за 1/ прееждевременно родени 2/да се споменава специално МПР ваксината, / тетраксим листовка-  или еквивалентно антигенно количество, определено чрез подходящ имунохимичен метод. Другите вещества са: АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД, среда Ханке (без фенолово червено), оцетна киселина и/или натриев хидроксид за корекция на рН, формалдехид, феноксиетанол и вода за инжекции. 3/ къде се споменава за синдром на раздрусаното бебе??????? 

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 11:14 от Z

# 376
няма нужда да ми пускаш гугъл преведена версия на статията,ползвам си свободно английски, благодаря.
По каква причина реши, че трябва да се огранича само до тази част от статията, която цитираш? Не я ли прочете цялата, да видиш за какво е изследването? Върху какъв контингент е проведено? Какви са доказателствата?
Цитираната от теб час е точно теорията,която ученият се опитва да докаже, а не заключението, Q.E.D  
Чети пак отначало и цялото

# 377
Между другото в листовките на ваксините не са посочени точните количества адюванти, което е престъпление. Всеки родител е длъжен да прочете листовката преди ваксиниране --Тетраксим листовка --- започва по следния начин-
Прочетете цялата листовка внимателно преди ваксинацията на Вашето дете. Запазете листовката докато на детето Ви бъде завършена цялата ваксинационна схема,
тъй като може да се наложи да я прочетете отново.
Следват указания, кога да се спре ваксиниране.
Не прилагайте ТЕТРАКСИМ:
- ако Вашето дете е алергично към някой от компонентите на ваксината или към коклюшни ваксини (безклетъчен или цялоклетъчен коклюш), или ако Вашето дете е имalo  животозастрашаваща реакция при предходно приложение на ваксината или на ваксина съдържаща същите вещества.
- ако Вашето дете страда от прогресираща енцефалопатия (мозъчно увреждане)
- ако Вашето дете страда от енцефалопатия (мозъчно увреждане) в първите 7 дни след прилагане на предишна доза от ваксина, съдържаща коклюшни антигени (цялоклетъчни или безклетъчни коклюшни ваксини). ако Вашето дете има повишена температура или остро заболяване (ваксинацията трябва да се отложи)

Обърнете специално внимаиие при употребата на ТЕТРАКСИМ
- убедете се, че ваксината не се прилага ветресъдово (иглата не трябва да засяга кръвоносен съд) нито интрадермално.- ако детето Ви страда от тромбоцитопения или има проблеми с кръвосъсирването,
тъй като съществува риск от кървене при интрамускулно приложение;
- ако детето Ви страда от свръхчувствителност към глутаралдехид, неомицин, стрептомицин и полимиксин В, тъй като тези вещества се използват по време на производствения процес.
- ако Вашето дете е имало гърчове при висока температура, несвързани с предишна ваксинация, в този случай е особено важно да се следи редовно температурата в продължение на 48 часа след ваксинацията и през тези 48 часа да му се дават лекарства, понижаващи температурата.

- Ако е известно, че накоя от следните реакции е възникнала по време на приложение на ваксина, решението за по-нататъшно приложение на ваксини съдържащи коклюш трябва внимателно да се прецени:
• Температура > 40 С в рамките на 48 часа без установена друга причина за това
http://www.pramed.com/medicaments/tetraxim.html
Така става ясно, че първият престъпнк в системата е този който поставя ваксината и не ви дава листовката преди това, който ви казва, че продължителен плач от ваксина е нормален, че температура след ваксина са зъбките, че парализите са генетични, че разрушения бебешки дроб от туберколознатоа ваксина е физиолоическа жълтеница, че кръвоизливите от хеп Б ваксината са травми, че постенцефалитните ваксинални увреждания са аутизъм и хиперактивностс дефицит на внимание,че левкимията на бебео ви е необяснима и тнт, и тнт........

# 378
Нямам желание да се разпростирам върху цялата конспиративна теория за ваксините и не виждам как факта, че има родители, незапознати с листовките на ваксините или лекари, които карат през пръсти, ти дава право да ме кълнеш и обиждаш в горните си постове. Говорехме за статията, която ти постна и аз си направих труда да я прочета и разкритикувам. Листовките на ваксините са публични, всеки може да ги прочете- отделен въпрос е кой колко информация може да извлече от тях. За това пък най-малко аз имам вина.
Относно статията, която според теб доказва,че последните твърдения в поста ти "продължителен плач от ваксина е нормален, че температура след ваксина са зъбките, че парализите са генетични, че разрушения бебешки дроб от туберколознатоа ваксина е физиолоическа жълтеница, че кръвоизливите от хеп Б ваксината са травми, че постенцефалитните ваксинални увреждания са аутизъм и хиперактивностс дефицит на внимание,че левкимията на бебео ви е необяснима" са лъжи- аз казах мнението си, след като я прочетох цялата внимателно и дори не я захвърлих настрани, защото знам предисторията на тези писания- опитите да се оневини идиота Yurko,убиец на детето си, като кръвонасяданията и мозъчните хематоми се обясняват с постваксинално увреждане. Само дето не успяха да обяснят счупените ребра с повишеното вътречерепно налягане, но никой не е съвършен! Та благодаря за клетвите все пак.
По темата конкретно:
Статията е "Мозъчните възпаления и ваксините" и разглежда проблема цялостно- поне има такава претенция. Адювантите са посочени като възпалителни агенти, които повишават имунния отговор на тялото и по-специално- специфични елементи от мозъчната имунна система. Това само по себе си е вярно, тъй като те затова са сложени във ваксините, за да осигурят имунен отговор по-силен отколкото минималното количество инфекциозен агент във ваксината би осигурил. Така се получава ефект на ваксинация, а не на просто заразяване с агента. Това целено "възпаление"- реакция на организма, принципно е безвредно, но статията цели да докаже, че то, при натрупване и при определени обстоятелства предизвиква аутизъм и симптомите, които са били считани за проявление на синдрома на раздрусаното бебе, както и на симптомите на NAHT- non-abusive head trauma. Изследването комбинира преценка и на костната плътност, като се проверява при каква костна плътност, съответно възраст на детето, черепа би оказал достатъчен натиск, та кръвоизливите от вътречерепното налягане, повишено от възпалението, вследствие на ваксини биха се локализирали субдурално и имитирали травматичен кръвоизлив. Т.Е. - дали това, което е познато като синдром на раздрусаното бебе,не е предизвикано от възпаление на мозъка, вследствие на ваксини. Изследването само по себе си е интересно, но нито е толкова обширно, нито има значението, което му се придава от анти-ваксърите. Преди всичко в него се говори, че мозъчно възпаление може да предизвика АЛЕРГИЯ към ваксина и се развива теорията. Алергията към компонент на ваксината абсолютно може да предизвика много неща, но това не значи, че ваксините ги предизвикват.

а и малко помощ- абревиатурата SBS /shaken baby syndromе/значи синдром на раздрусаното бебе  MMR- /measles, mump, rubella / ваксина за морбии-паротит-рубеола/

# 379
Не са клетви а молитви към Господът на Световете, да те накаже-за злините, които причиняваш поствайки лъжи Не се прави на невинна, че не знаеш истината, явно имаш знание по въпроса, но по причини, като 100 лева отгоре, колко деца ще са увредени утре. За лъжите- можем да се срещнем наяве с две от моите деца едното с Хиперактивност и дефицит на внимание от ДТК , другото едва оживя след БЦЖ след раждането. Постнах ти линк към историите на милиони други пострадали - доказани случаи.  Изборът си е твой - каквото си посял, непременно ще пожънеш. Господ въздава справедливост- винаги.

# 380
Кое е лъжа? Преводът и резюмето на статията, която ти посочи ли? Ами лъжа е! Наукоподобна, но лъжа. Е, и аз какво общо имам- да не съм писала аз тия дивотии?
Само превеждам , за което никой не ми плаща.
Има деца пострадали от ваксини, разбира се, както има хора пострадали от фъстъци. Дай сега да забраним ваксините и да си мрем от болестите, защото претенциите, че тези болести не съществуват са лъжа. Можеш да обясниш тезата си за вредността на ваксините и безвредността на морбили на майките на 17 умрели деца от последната епидемия в Румъния.Обясни им за дефицита на внимание, който са избегнали с пропускането на ваксината. Сигурна съм, че високо ще оценят спасителната ти дейност.
 На теб колко ти се плаща за лъжите, които дрънкаш?

# 381
  • град-държава
Аз съм ваксинирана, но морбили съм изкарала.
От друга страна след случилото се от втори прием на шествалентната, всички мълчаливо ни "казаха" , че отговорността си е наша при всеки един възможен случай. С това и сложихме край на опитите с дъщеря ни. Самата аз съм пострадала от БЦЖ - една година по болници и лекари. Е, след като не инжектирам себе си с тежки метали и пр., то няма да го позволя и върху детето си.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 16:52 от Vermilion`

# 382
Леко се попрекали на последните две страници... Никой не иска да забранява ваксините, най-малкото защото в тази тема знаем какво е да нямаш избор...  Peace    Всеки да се ваксинира на воля, да се предпази от колкото болести сам си избере, претенции обаче да няма към правото на избор на другите...

# 383
доста се прекали- larisa sky както винаги заявява, че съм платена така убедено, сякаш тя ми плаща. Би било добре да сподели откъде си получавам парите, че да си ги потърся.
Другата, която ме кълне като циганка, го прави, защото съм прочела цялата статия, която самата тя представи като доказателство.
Колко изтрещели са някои наистина?
Въпросът е риторичен- то е очеизвадно.

# 384
  • Пловдив
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=25445584
В писмото се казва, че епидемията от морбили продължава да се разпространява в съседна Румъния. Към момента там има 3 196 случая на болестта, сред тях и 17 жертви.

Освен в северната ни съседка, за голям брой заболели докладват Италия (728 души) и Великобритания (569 души).

Заболяването морбили, известно като дребна шарка, е силно заразно и се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, обрив по кожата и усложнено дишане. Инфекцията се разпространява по въздушно-капков път.

От Здравната инспекция в Пловдив апелират към всички майки, които отказват да ваксинират децата си, да направят това, тъй като при 81 % от случаите на заболели от морбили деца те не са били ваксинирани.

# 385
В писмото се казва, че епидемията от морбили продължава да се разпространява в съседна Румъния. Към момента там има 3 196 случая на болестта, сред тях и 17 жертви.

Освен в северната ни съседка, за голям брой заболели докладват Италия (728 души) и Великобритания (569 души).

Заболяването морбили, известно като дребна шарка, е силно заразно и се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, обрив по кожата и усложнено дишане. Инфекцията се разпространява по въздушно-капков път.

От Здравната инспекция в Пловдив апелират към всички майки, които отказват да ваксинират децата си, да направят това, тъй като при 81 % от случаите на заболели от морбили деца те не са били ваксинирани.

Някаква друга епидемия, освен морбили ще организират ли някъде?  Взе да доскучава вече, от толкова години само морбили да ни атакува... Моноваксина срещу морбили не ми е известно да има, така че поне рубеола и паротит също се отказват и крайно време е да се появат и тези епидемии, както у нас, така и в чужбина (Румъния, Италия, Германия, Англия и прочее държави, в които невъзпитани майки не слушат РЗИ Пловдив)...

# 386
  • Пловдив
Явно скучаят,да и искат да натрупат малко точки,т.е. глоби от "лошите" не-ваксинилащи майки Wink Освен сплашването...то това последното го правят регулярно.

# 387

Някаква друга епидемия, освен морбили ще организират ли някъде?  Взе да доскучава вече, от толкова години само морбили да ни атакува... Моноваксина срещу морбили не ми е известно да има, така че поне рубеола и паротит също се отказват и крайно време е да се появат и тези епидемии, както у нас, така и в чужбина (Румъния, Италия, Германия, Англия и прочее държави, в които невъзпитани майки не слушат РЗИ Пловдив)...
Почитателка на Уейкфийлд, а? Той е доказан мошеник, фалшифицирал изследвания, за да прокара ваксина срещу морбили на определена компания, за което е лишен и от права. Моноваксина за морбили има в Япония. Това никак не е повлияло на разпространението на аутизма, който е и главното плашило на анти-ваксърите. Но е научно доказано, че една от причините за аутизма е рубеола в първия триместър от бременността, което прави неваксинираните разпространители на аутизъм Рубеолата специално много рядко е с летален изход за деца или възрастни, но много тежко уврежда ембриона и при пренатално заразените води до 30 % смъртност и почти задължително  живородените са увредени. Супер,а?

Последните големи епидемии от рубеола и паротит бяха преди около 10 години- и сега има случаи на боледуващи групи, локални взривове, които не покриват изискванията за "епидемия" като процент заболели от цялото население, но болестите не са изчезнали. Двете заболявания са с по-слабо разпространение, защото не са с такъв голям % заразени сред възприемчивите контактни, както е морбили- 98 % от възприемчивите контактни се заразяват. Векторът на заразата при тези може да се прекъсне с 80% ваксинирани/преболедували, морбили изисква по-голям процент.

# 388
Скрит текст:

Някаква друга епидемия, освен морбили ще организират ли някъде?  Взе да доскучава вече, от толкова години само морбили да ни атакува... Моноваксина срещу морбили не ми е известно да има, така че поне рубеола и паротит също се отказват и крайно време е да се появат и тези епидемии, както у нас, така и в чужбина (Румъния, Италия, Германия, Англия и прочее държави, в които невъзпитани майки не слушат РЗИ Пловдив)...
Почитателка на Уейкфийлд, а? Той е доказан мошеник, фалшифицирал изследвания, за да прокара ваксина срещу морбили на определена компания, за което е лишен и от права. Моноваксина за морбили има в Япония. Това никак не е повлияло на разпространението на аутизма, който е и главното плашило на анти-ваксърите. Но е научно доказано, че една от причините за аутизма е рубеола в първия триместър от бременността, което прави неваксинираните разпространители на аутизъм Рубеолата специално много рядко е с летален изход за деца или възрастни, но много тежко уврежда ембриона и при пренатално заразените води до 30 % смъртност и почти задължително  живородените са увредени. Супер,а?

Последните големи епидемии от рубеола и паротит бяха преди около 10 години- и сега има случаи на боледуващи групи, локални взривове, които не покриват изискванията за "епидемия" като процент заболели от цялото население, но болестите не са изчезнали. Двете заболявания са с по-слабо разпространение, защото не са с такъв голям % заразени сред възприемчивите контактни, както е морбили- 98 % от възприемчивите контактни се заразяват. Векторът на заразата при тези може да се прекъсне с 80% ваксинирани/преболедували, морбили изисква по-голям процент.

Не съм сигурна на каква дрога си...  newsm78  
Моноваксина срещу морбили зная, че няма, защото силно се интересувах покрай нашата си (българската) епидемия от морбили... Тогава пак се бяха юрнали да ваксинират куцо и сакато, уж го ваксинирали, но не вярвай...  Laughing  В Япония може да има, не съм чак такава почитателка на Уейкфийлд за да го следя като теб какво къде прокарвал, нито следя японския ИК и японските аутисти...  Laughing  

Иначе, за пореден път апелирам, който се страхува от морбили, рубеола и паротит и смята, че МПР ваксината ще го предпази, спокойно може да се ваксинира... Останалите с какво точно плашиш, Diana D?

http://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvoto-na … -vzima-prevantiv/

"Според последния доклад на Европейския център за контрол на заболяванията, в страните от ЕС най-висока е заболеваемостта от морбили  във възрастовата група до 1 година и в групата 1 – 4 години. 81 % от всички заболели са неимунизирани, 8 % са имунизирани с 1 доза, 4 % са с данни за имунизация с 2 и повече дози, а 7 % са с неизвестен имунизационен статус.

Поради ненавършена имунизационна възраст, най-много неваксинирани деца (98 %) има сред кърмачетата, които са  особено уязвими към заболяването и са най-добре защитени от колективния имунитет при поне 95 % имунизационен обхват с 2 дози морбилна ваксина.

Съгласно българския имунизационен календар предотвратяването на заболяването се осъществява с комбинирана ваксина срещу Морбили – Рубеола – Паротит (МРП), чието поставяне е задължително. За изграждането на пълен имунитет е необходимо децата да бъдат обхванати с две дози, като първата доза се поставя на 13-месечна възраст, а реимунизацията се прави на 12 години."

Изключително са изчерпателни от МЗ, посочили са уязвимите групи, също на каква възраст се поставят двете дози ваксини... Най-добре са защитени децата над 12-годишна възраст с 2 дози ваксина, до 12-годишна възраст кучета ги яли, а след това никой не ги знае имат ли антитела или нямат и колко време ги имат тези антитела, също какво означава имането или нямането на антитела... Да вземем предвид и от коя година се използва двудозова ваксинация срещу морбили и заветните 95% отиват по дяволите и малко отвъд....  Joy hahaha

# 389
не си много наясно с нещата, нали?
След първата имунизация траен имунитет придобиват 85 % от имунизираните. Реимунизацията е за да се достигне почти 100% невъзприемчивост на населението към морбили- основно за тези, които не са формирали имунитет по различни причини. Децата във възраст преди 13 месеца ги пази колективния имунитет, както и остатъчния имунитет с антитела от майката. Ако майката е ваксинирана или преболедувала морбили.
Кой дали знае какво означава имането или нямането на антитела? Че ме замисли? Епидемиолозите, инфекционистите , вирусолозите, лекарите като цяло, или ти?

Не съм почитателка на Уейкфийлд- той е от най-тъпите анти-ваксъри, слънце и гуру на движението ви, не си ли чувала за него? Забелязах, че споделяш възгледите му и реших, че си му почитателка- съвсем резонно. Моноваксини има и за морбили и за паротит и за рубеола-не се внасят в България масово, тъй като са задължителни и държавата ги плаща-затова е предпочетена тривалентната ваксина. Има други причини за това, освен съвпада по време в имунизационния календар и логичността на прилагане на една инжекция, вместо 3, когато ваксините са съвместими не само ин виво, а и ин витро. Също така, поливалентността на ваксината позволява намаляване на общото количество прилагани адюванти /които толкова ви плашат/ като се използват дози за една сенсибилазиция на организма, вместо за три /една след друга/.
Още нещо да те развеселява, защото не го разбираш?

Общи условия

Активация на акаунт