ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 006
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Така де...неефективна е...

# 46
За туберкулоза и БЦЖ сме писали много в този форум... Ще се цитирам от стар пост, писан през 2014 г.

Никъде в ЕС не се поставя повече от една доза БЦЖ, а Манту е проба, която може да се използва на лица преди имунизация с БЦЖ... Пробата не е и не може да бъде показател за успешността на предшестваща БЦЖ ваксинация, както я тълкуват в България... Също у нас не може да даде никакви данни поради факта, че се използва след ваксинация с БЦЖ и в редки случаи преди това (когато бебето е било отложено за дълго време от БЦЖ ваксина и преди тя да се постави)...

Ето тук може да се избере имунизационен календар за всяка държава от ЕС за да се види в момента къде какво и колко пъти се слага... http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx
Ако под Immunisation schedules by target disease, изберете туберкулоза и натиснете View the schedule ще видите само за туберкулоза къде, колко и кога се поставя...

Ето от този линк в СЗО се вижда процентно покритие по държави, като в случая отново е избрана БЦЖ... http://apps.who.int/immunization_monitoring/globalsummary/timese … scoveragebcg.html
Тук вече се вижда в кои държави от кога няма никакви данни... Също може да се избира по държави за да се види за всяка държава процент имунизационно покритие...

БЦЖ не се поставя от години в: Австрия (от 20 г.), Белгия (30 г.), Дания (25 г.), Германия (30 г.), Исландия (30 г.), Италия (15 г.), Люксембург (5 г.), Холандия (30 г.), Испания (30 г.)...
БЦЖ се поставя избирателно само на някои деца в: Кипър, Финландия, Франция, Гърция, Малта, Норвегия, Словакия, Словения, Швеция, Великобритания...
БЦЖ се поставя само веднъж в: Кипър, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Великобритания, Хърватия и Чехия...
БЦЖ се поставя с основна доза + реимунизации в 1 държава – България (+4)...

А ето тук може да се види заболеваемостта от туберкулоза през 2012 г... http://www.hpa.org.uk/webc/HPAwebFile/HPAweb_C/1317140584754  Гледате отляво държавата, а отдясно заболели на 100 000 души население...

Като се знае имунизационното покритие с БЦЖ, като се знае по колко дози се поставят (в БГ), като се знае от колко години изобщо не се ползва ваксината в някои държави и като видите заболели на 100 000 души население няма начин да не изникне въпросът за смисълът на 5-те дози БЦЖ в България и изобщо ефективността на БЦЖ...

Австрия (от 20 г.) - 7.9 на 100 хил.,
Белгия (30 г.) - 9.7 на 100 хил.,
Дания (25 г.) - 7.4 на 100 хил.,
Германия (30 г.) - 5.6 на 100 хил.,
Исландия (30 г.) - 3.5 на 100 хил.,
Италия (15 г.) - 6.7 на 100 хил.,
Люксембург (5 г.) - 6.5 на 100 хил.,
Холандия (30 г.) - 6.3 на 100 хил.,
Испания (30 г.) - 14 на 100 хил.,
България - 32 на 100 хил.

П.С. Линка за заболеваемостта от 2012 е променен и сега данните са за 2014 г. Отварят се две таблици, като първата е за държавите със заболеваемост 40 и над 40 на 100 000, а втората е за държави под тази заболеваемост... Ние сме във втората таблица, а промените по държави не са много големи от тези данни, които извадих тогава за 2012 г... Освен това, често чувам от медицински лица, че заболеваемостта от туберкулоза в България е по-висока от официално обявената...

# 47
И ваксинирани и неваксинирани се разболяват от едни и същи болести.
Това че ще се изкара по-леко е поредната лъжа на лекарите и фармацията. Напротив дете, което не е ваксинирано има по-силен имунитет и е по-здраво и ще изкара болестта по-леко. Няма да давам примери от живота -има много свидетелства в интернет и извън него...

Новото 5 е, че големия кара тези дни Рубеола /Rubella, German measles/- една от МПР /ММR/ , а е ваксиниран, за мое голямо съжаление. Защото и морбили изкара малко след ваксината + разни други усложнения.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 22:50 от Mislq

# 48
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Новото 5 е, че големия кара тези дни Рубеола /Rubella, German measles/

леко боледуване и скорошно оздравяване....  Hug

# 49
  • Пловдив
Видяхте ли това...http://medicalnews.bg/2015/02/08/%D0%B4-%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D0%B … 0%BE%D1%82%D0%B0/
пак сме трън в очите...

# 50
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за алуминия съм съгласна.

иначе - незнам какво да коментирам. незнам защо някои хора толкова се ядосват, ако някой има различно мнение от тяхното. дори, ако въобще има мнение!

експерт или не, тялото си е мое и правя каквото си искам с него. пушеното, промишлеността и какво ли още не, вредят също, ама срещу тях не се лее помия и не ги наричат тъпи и незнам си какви.
въобще дразни ме, че за всяка област трябва да дойде експерт и да ми каже какво да мисля!!!
аз разбирам да ида и да го попитам за мнението му, но да ми натрапва по подобен начин , това което е учил с години, ми се струва вулгарно.

това основно е проблем на медиците.
скоро пак се бях ядосала, защото гинекологът ми не схваща, че не искам интервенция. отказвам намеся в тялото ми, след като има природен механизъм за справяне със ситуацията! да, ама с мед. намеса ставало по-бързо (за къде ли да бързам?...) и все пак нали затова е медицината, имало си метод... Whistling т.е. дай като съществува и да го ползваме без оглед на останалите фактори. от субекти се превърнахме в обекти: на медицината, на икономиката, на политиката. Tired

# 51
asyalein , благодаря за подкрепата! Обрива на 4 ден започна да избледнява с помощта на флуцинар и започнах да се питам дали не е алергия, но няма кой да ми отговори.
Лекарите ще настояват за алергия, понеже е ваксиниран, независимо че започна като грип с температура лека, главоболие , запушен нос и проблеми с очите....

asyalein , наистина интересно разсъждение за пушачите! Никой не ги обижда, никой не ги обвинява яростно, че пушат.
А нас как ни плюят, как клеветят майките, че сме решили да се въздържаме и да предпазим децата си от алуминий, живак, животински белтък, абортирани ембриони и нестерилна среда, живи или полуживи вируси, токсоиди, полисорбат 80, глутамат и други боклуци, от която се произвеждат ваксините.
Да ама пушачите злоупотребят само с никотина, а нашите деца са принудени да злоупотребяват и то по кръвен път с много по-вредни и смъртоносни вещества, белтъци, вируси!

# 52
Наистина ли алуминия инжектиран в кръвта не е вреден?!? Защо го слагат под един знаменател с алуминия приеман чрез адаптираното мляко???

Следя ви редовно и имам въпрос. По-вредни ли са многокомпонентните ваксини от еднокомпонентните?

И: Защо в Бг няма ваксина срещу менингит след като на повечето места я има. Не че съм За ваксинирането, просто си питам. Аз слагам ваксините на бебето си частично. Ваксинирам само срещу животозастрашаващи болести. И започнах ваксинирането доста късно. Т.е. изготвила съм си индивидуален вакс. календар. Има ли някой информация каква е прогнозата за заболеваемост от Хеп А, морбили и менингит в страната и извън нея?

# 53
Имаше на времето една ваксина срещу менингит , пневмония и третото не си спомням. Слага се по желание в  центъра па заразни и паразитни болести в софия. Не си спомням дали се плащаше.

Но назад в темата имаше линк към един филм в нета, където педиатърка от сащ обясняваше че районите в които се слага тази ваксина рязко са се увеличили случаите на менингит.  Не знам защо искате да слагате тази ваксина, но за мен най добрата ваксина за хялото е неговата собствена имунна система. И аз мисля, че имунитета се поддържа с непрекЪсНАТА крижа, а не с ваксиниране направо в кръвна на разни тежки бактерии и вируси

# 54
Четох по назад за татковците, които не поемат отговорност за ваксините и за тези, които са против да не се слага. Не забравяйте, че мъжете са по-инертни попринцип, да не говорим, че и при тях го няма развит майчиния инстинкт. Да, обичат си децата и естествено, че искат най-доброто за тях, но не може да се сравни със загрижеността и нуждата от осведоменост на майката. Изключения може и да има, аз не познавам.

При нас думата за възпитание, здравословно състояние и изобщо всичко свързано с развитието на децата е моя. Минах и аз през пътя да се опитам да убедя таткото ни във вредата от ваксините, когато спрях да ваксинирам 3г. ни тогава дъщеря, пращах му статии на мейла, пращах истории за пострадали бебета и дечица.... За мен беше важно да вървим в една посока и да мислим еднакво по тази тема.
Уж срещнах разбиране, но малко след това бяха викали всички от фирмата да им слагат противогрипни ваксини като бонус от страна на шефове и той директно си отишъл да го бодат. Тогава разбрах, че има разлика между "разбирам те" и "пас съм".
От тогава не се занимавам да убеждавам никой.

Юни ми предстои раждане на втората ни дъщеря и в случай че декларацията за отказ от ваксини не изисква подписа на таткото, дори не смятам да го уведомявам. И така ми е супер.
Аз ще си го износя, мен ще ме режат на секциото, аз ще си изтърпя болката след операцията и аз ще решавам кое е добре за бебето и кое не е.
Без обяснения, от които няма смисъл.

# 55
  • Пловдив
Юни ми предстои раждане на втората ни дъщеря и в случай че декларацията за отказ от ваксини не изисква подписа на таткото, дори не смятам да го уведомявам.

Нотариално заверената декларация за отказ от ваксини не изисква подпис от бащата.Фигурира само майката и нейното желание.

# 56
  • София
вярно ли е, че при отказ за поставяне на ваксините в родилното родителите трябва да заплатят клиничната пътека и престоя на майката и детето в болницата?

# 57
  • Пловдив
вярно ли е, че при отказ за поставяне на ваксините в родилното родителите трябва да заплатят клиничната пътека и престоя на майката и детето в болницата?

Разбира се,че не.Независимо дали ще се ваксинира или не,касата заплаща на болницата пътеката за раждането.Да,някои болници спекулират с това,но мисля,че беше преди години.Кой ти го е казал сега?

# 58
  • София
ето копирам какво пише в "Често задавани въпроси" на сайта vaksinko.bg:
Какви са последствията, ако направим информиран отказ и не ваксинираме детето си?

Спиране на помощите за отглеждане на дете. Когато подаваме молба-декларация по образец за отпускане на социални помощи, трябва да приложим и служебна бележка, която да удостоверява извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето. Това изискване е регламентирано в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Детето Ви може да не бъде прието в детска градина. Негативни правни последици от неизпълнението на задължението за извършване на имунизация се съдържат в Наредба № 3/2007 за здравните изисквания към детските градини (изм. ДВ 36/2011). Съгласно чл.4, ал.2, т.5 от наредбата, задължителен документ за прием на децата в детските градини е този, издаден от личния лекар и съдържащ данни, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта, съгласно Наредба № 15/2005.

Ако не имунизирате детето си, това означава, че извършвате административно нарушение. Според чл. 209 от Закона за здравето глобата за родителя или настойника при първо неявяване за задължителна имунизация е от 50 до 100 лева, а за повторно неявяване – от 100 до 200 лева. Вашият личен лекар също може да бъде глобен, защото пациентите му не са имунизирани.

Ще трябва да платите болничния престой по клинична пътека на новороденото си дете, ако откажете да му бъдат поставени задължителните ваксини. Според Националния рамков договор всяко лечебно заведение, при отчета на една клинична пътека, трябва да отчете минимален болничен престой и клинико-лабораторен минимум. В случай че не бъдат направени задължителните имунизации, клиничната пътека не може да бъде отчетена от лечебното заведение, здравната каса няма да я заплати и така автоматично източник на финансиране става родителят.

# 59
  • Пловдив
Не се доверявай на инфото от Ваксинко-простатинко.Приятелка роди преди 6 дни,отказа ваксините в болницата и не е плащала пътеката.

Общи условия

Активация на акаунт