ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 213
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Все ще се намери, някой да ни обясни какви сме и да ни сочат с пръст.  Laughing Но не се усещат, че докато сочат с един пръст нас, с три сочат себе си.  Joy

# 451
Чета съседната тема за морбили и ми идва да отговоря на всеки пети пост...  Laughing  Има въпроси, неверни твърдения и грешно тълкуване, обаче... не можеш да помогнеш на всички, особено на тези, които не желаят да им помагат... Ако си пренесат тук въпросите или коментарите, с удоволствие ще се включа...

# 452
Здравейте,

Аз точно за морбили искам да попитам. Лекарката ми се обади, че дъщеря ми (12 год.) трябва да се реимунизира срещу МПР. Не искам да й слагам ваксина, въпреки че малко ме притеснява морбили-то в Румъния. Май ще отлагам докато спрат да ме търсят.

# 453
  • Пловдив
"Двете жени в Пловдив, болни от морбили, били ваксинирани!"
http://trafficnews.bg/plovdiv/news/71583/

# 454
  • Пловдив
Да,нашият град е в епицентъра на пандемията от морбили.3 ма доказано болни-двете са ваксинирани с МПР,детето на 2 г не е.

# 455
Здравейте, признавам, че сега започвам по-сериозно да се интересувам по въпроса с ваксините, тъй като съм бременна и ми предстои да взема това важно решение - за или против тях. Моля, кажете ми по какъв начин могат да се предпазят от инфекциозни болести децата, на които не им е слагана ваксина. Питам съвсем сериозно, с цел да получа информация или източници на такава, а не с цел да се заяждам, затова, моля не ме нападайте  Peace

# 456
Скрит текст:
Здравейте, признавам, че сега започвам по-сериозно да се интересувам по въпроса с ваксините, тъй като съм бременна и ми предстои да взема това важно решение - за или против тях.
Моля, кажете ми по какъв начин могат да се предпазят от инфекциозни болести децата, на които не им е слагана ваксина.
Скрит текст:
Питам съвсем сериозно, с цел да получа информация или източници на такава, а не с цел да се заяждам, затова, моля не ме нападайте  Peace

Трудно ми е да отговоря на този въпрос... По принцип, в тази тема повечето смятаме, че ваксините не помагат при инфекциозни заболявания, а по-скоро пречат... По пътя на тази логика, не може да поставим от едната страна на уравнението ваксините, а от другата страна средства, с които ще се пазим при липса на ваксини...  Peace

# 457
Добре, в такъв случай вие как предпазвате децата си? Също така, доколкото знам, за записване в държавна детска градина се приемат ваксинирани деца, този казус как го решавате?  Rolling Eyes

# 458
  • Пловдив
Моля, кажете ми по какъв начин могат да се предпазят от инфекциозни болести децата, на които не им е слагана ваксина

Неваксинираните деца живеят като ваксинираните.Няма някакво специално предпазване и няма,и причина за него.Както реагира ваксиниран,така реагира и неваксиниран на инфекциозно заболяване.Даже неваксинираният е с по-здрава имунна система и може,и изобщо да не прихване.
Казусът с държавните градини го решават с-кооперативи,частни градини,баби,пускане на 5 г в предучилищна в училище.

# 459
  • Пловдив
почнаха масовото боцкане на циганета...http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=25492793

# 460
Някои хора не могат да живеят спокойно, ако не са наплашени, стресирани и паникьосани от всякакви болести... Бих казала, че си го заслужават...

Цитат
Ми те скоро и за еболата могат да развият теория, че е просто вирусче, което не е чак толкова опасно.
Понеже в тази тема коментираме всякакви ваксини и болести уж ваксинопредотвратими, ще "развия теорията" си тук...
Хората вече са научени да се страхуват от болестите, но само от тези, срещу които има ваксина... Да виждате някой да ни плаши с нещо, за което няма ваксина или не е на път да се измисли такава? Все едно не съществуват други болести...
Помните ли еболата и как ни плашеха с нея, че може би, евентуално някой ден ще стигне и при нас... В България си имаме абсолютно същото заболяване, нарича се Кримска-конго хеморагична треска (еболата също е хеморагична треска)... За разлика от ебола, ККХТ се предава освен от човек на човек и от кърлежи, което я прави по-гадна за ограничаване... В едно единствено интервю доктор спомена за нея и го чух, защото знаех какво да слушам... Пълна паника от ебола, която е на майната си от нас и нито дума за нашия си вирус... Обаче, епидемия от ККХТ няма, а не е и нормално да има, защото не всички заболявания се случват толкова често... Просто по-рядко случващите се заболявания си остават редки и без ваксини... Такъв е и тетанусът в наши дни и единичните случаи не означава, че е овладян с ваксини... С това не искам да кажа, че ебола, ККХТ, тетанус, ботулизъм и други се боледуват лесно... Това, което казвам е, че не ги ограничават ваксините, а реално нито от ККХП виждам паника, нито от ботулизъм, нито пък епидемии от тях... Кой както иска да си го тълкува, останалите да имат в предвид, че стресът понякога е по-страшен от морбили...

# 461
http://bnr.bg/shumen/post/100810606

Тук, в интервюто си д-р Парашкева Вичева твърди: "Тогава, когато ваксините не бяха добри и се допуснаха висока заболеваемост от морбили се внесоха по-добри и след 92-93 година ваксините, които има в България са най-добрите ваксини в света."   

Хайде сега отново да сметнем кои са ваксинирани с хубавите и кои с грозните непредпазващи ваксини...  Laughing   Противоречия след противоречия, а хората продължават да вярват...   Laughing

# 462
  • София
Ох, много неприятно! Мангъров дали знае, че има такова деление?

# 463
Ох, много неприятно! Мангъров дали знае, че има такова деление?

Мангъров още не знае, че вируса на морбили има само един щам...  Laughing 

# 464
Днес е Световен ден за борба с туберкулозата... По случай празника, от НТВ съобщиха:

"В средата на месеца правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 20 милиона лева.

Средствата ще отидат за ваксини, които са част от Националния имунизационен календар за 2017 година."

Защо бре, джанъм, допълнителни средства за ваксини? Малко ли са ни 5-те дози, та сега допълнителни средства за още? И защо допълнителни средства за имунизационния календар, нямате ли си плануван бюджет да му се не види...   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт