ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 212
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • град-държава
Ох, много неприятно! Мангъров дали знае, че има такова деление?

Мангъров още не знае, че вируса на морбили има само един щам...  Laughing  
hahaha  hahaha
Той не знае и за заболял с поставена ваксина.  Освен себе си преброих още няколко, които си признаха из темите.  Mr. Green 

# 466
# 467
  • София - Рим и обратно
Все ще се намери, някой да ни обясни какви сме и да ни сочат с пръст.  Laughing Но не се усещат, че докато сочат с един пръст нас, с три сочат себе си.  Joy
Докато се търкаляш, прочети това, ако въобще си в състояние:

http://globalnews.ca/news/3345439/deadly-measles-outbreak-spread … accinations-fall/
Ненормалници.

# 468
Аз го правя  за  Господ, да  ти е ясно Диана Д, ако са умрели от морбили със сигурност са потърсили лекарска помощ т.е. не са умрели от морбили  а от лекарска небрежност.  Морбилито не се нуждае от лекарства, кой знае от какъв антибиотик  са починали децата.Морбилито се характеризира с темп.  около 40 гр. за 3-4 дни с лоша кашлица и  с обрив или нетипичен или липпсващ такъв. Болестта отшумява и оставя доживотен имунитет. Деца починали от  ккоклюш, мморбили и др са починали от лекарска мисдиагностика и грешно леччение. Да не отваряме тема, че вксиниираните деца също заболяват.

# 469
  • София - Рим и обратно
Ioa,
Благодаря Laughing Laughing
И ако някой все пак не е разбрал какво искам да кажа, ще повторя  Laughing
Мнението ми за антиваксърите, а и не само моето е, че сте пълни кукувици. Вие рискувате не само живота на вашите деца, но и живота на чуждите деца. И наистина смятам, че някой трябва да ви спре.
Аз също съм на крайното мнение, че теми като тази трябва да се забранят. Това естествено зависи от самите медии, а в случая от собствениците на настоящия форум. В крайна сметка, послания като тези тук водят до ей това, което четем в статията: 17 загинали деца.
Когато става дума за човешки живот, при това на бебета/деца, т.е. индивиди, които по дифолт нямат собствен ''глас'', а са изцяло зависими от решенията на родителите си, границите на право на избор трябва да са ясни и категорични. Медиите, в т.ч. този форум, също носят отговорност за разпространението на подобни обществено опасни послания. Съжалявам, но лично за мен животът на едно дете е по-ценен от правото на маминка му да си излива антиваксърските лозунги в сайт, който се чете от над 90% други майки.

# 470
Хитлер  пасти а яде. Joy

# 471
Аз го правя  за  Господ, да  ти е ясно Диана Д, ако са умрели от морбили със сигурност са потърсили лекарска помощ т.е. не са умрели от морбили  а от лекарска небрежност.  Морбилито не се нуждае от лекарства, кой знае от какъв антибиотик  са починали децата.Морбилито се характеризира с темп.  около 40 гр. за 3-4 дни с лоша кашлица и  с обрив или нетипичен или липпсващ такъв. Болестта отшумява и оставя доживотен имунитет. Деца починали от  ккоклюш, мморбили и др са починали от лекарска мисдиагностика и грешно леччение. Да не отваряме тема, че вксиниираните деца също заболяват.
би било чудесно и богоугодно / в твоя случай аллахоугодно/ дело да пишеш повече и по-често в тази тема, и да споделяш мнението си за ваксините. Нека всеки втори пост да е твой и мъдростта ти да блика без ограничения! Това би помогнало на много неориентирани майки да изберат решение да не ваксинират, само защото е подкрепено от умен и разбиращ човек като теб.

Сигурна съм, че на анти-ваксърите много им се иска да ти запушат устата, че им прецакваш и дискредитираш цялото движение, но на мен не ми пречиш- даже те оценявам като много полезна!

# 472

"Разпределението по населени места е, както следва:

Пловдив - 4 случая - без епидемична връзка помежду им, всички от "Столипиново"
Община "Родопи" - 2 случая
Община Садово - 2 случая
Община Кричим - 1 случай"

И как изведнъж се разболяха тези хора, как вируса се пренесе на тези всичките места по едно и също време без връзка на хората помежду им?

"Разпределение по възраст:

До 1 г. - 6 случая
От 1-4 г. - 1 случай
От 20-24 г. - 2 случая"

Какво стана с имунитета на бебетата до 1-годишна възраст (преди първата доза)....  Thinking  Майчините антитела нещо, но не съвсем...

Както и тук - http://www.focus-news.net/opinion/2017/03/23/42347/prof-todor-ka … -tazi-bolest.html

"Днес бяха получени материали на 5 деца, съмнителни за морбили. За съжаление, това са много малки деца, това са бебета до 1-годишна възраст – на 5 месеца, на 7 месеца, на 8 месеца, на 6 месеца и на 2 месеца, почти новородено. Всички тези деца бяха изследвани и в два от случаите потвърждаваме наличието на морбили. Въпреки, че тези деца не са имунизирани, обикновено малките деца, когато се родят получават антитела от своите майки по време на бременност. Белтъците, които трябва да се борят с дадена инфекция ги получават. Дори антителата в децата са много повече от тези, които са в кръвта на майката. За съжаление при тези 5 малки деца такива антитела няма."

# 473
  • София
Ясно си спомням, че съм чела публикация, в която се твърдеше, че децата на ваксинирани майки не получават антитела срещу болестите, за които майките са били ваксинирани. Получават антитела, които да ги предпазват в първите месеци децата на преболедувалите майки.

# 474
За незапознатите, но много държащи да де изкажат, ето още едно "обществено опасно послание", дошло директно от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ):

„Съдът счита, че задължителните ваксинации като недоброволна медицинска манипулация представляват вмешателство в правото на зачитане на личния живот, гарантирано от Член 8, § 1”

Границите са ясни и категорични!

Отново ще помоля, лекувайте си фобиите! Темата не е психодиспансер!

# 475
За незапознатите, но много държащи да де изкажат, ето още едно "обществено опасно послание", дошло директно от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ):

„Съдът счита, че задължителните ваксинации като недоброволна медицинска манипулация представляват вмешателство в правото на зачитане на личния живот, гарантирано от Член 8, § 1”

Границите са ясни и категорични!

Отново ще помоля, лекувайте си фобиите! Темата не е психодиспансер!
извинявай, би ли посочила източника, от който цитираш това мнение на ЕСПЧ за задължителните ваксини? Решение ли е, тълкувание ли е и в каква връзка е дадено. Защото при търсене в гугъл на този цитат излизат темите бг-мама, предложението на Атака за превръщане на ваксините в препоръчителни и толкова. Само цитат е, уж от делото Салвети срещу Италия, но никъде го няма източника- ей така да прочетем откъде го извадихте.
Би ли посочила откъде е цитата, но не да ми посочваш кой друг го е цитирал без източник. Къде е решението по делото Салвети срещу Италия, че няма резултат за такова във всички възможни директории на търсене

# 476
Да, делото е Салвети срещу Италия, но не е за отмяна на зад. ваксини или подобно, а за вреда от зад. ваксина... Горния цитат, разбира се, е превод и няма как да излезе при търсене на български език... Съдът не е бил длъжен да казва каквото и да било за или срещу зад. ваксини, казал го е между другото, което не го прави по-малко стойностно... Странно е, че не успяваш да го откриеш...

# 477
да, не успях... търсих го като Salvetty v. Italy и трябваше да излезе отнякъде, но не би...
Питам, защото в едно решение например пише, че според конвенцията всеки има право на изразяване на мнение и жалбоподателката също има такова. Така казано звучи супер, но жалбоподателката губи делото, защото по-надолу се казва, че има ограничения на това право в обществен интерес, закрепени със закон и толкова.....

# 478
Не виждам такова нещо в конкретното решение...
Тук жалбоподателката претендира за по-високо обезщетение заради причинените й странични реакции от задължителната по онова време ваксина срещу полиомиелит...

In 1971 the applicant was struck down by paralysis, blindness and
dysarthria as a result of the compulsory polio inoculation provided by Law
no. 51 of 4 February 1966.

П.С. Помогнах ти, имаш текст на английски...

# 479
Не виждам такова нещо в конкретното решение...
Тук жалбоподателката претендира за по-високо обезщетение заради причинените й странични реакции от задължителната по онова време ваксина срещу полиомиелит...

In 1971 the applicant was struck down by paralysis, blindness and
dysarthria as a result of the compulsory polio inoculation provided by Law
no. 51 of 4 February 1966.

П.С. Помогнах ти, имаш текст на английски...
щом имаш решението, не можеш ли да дадеш направо линк към него- аз попаднах само на едно място на него и не позволява да се чете без регистрация, а след регистрация точно това решение е неоткриваемо и ако последваш линка от гугъл иска пак регистрация и прочие неприятни зарибявки.
На мен лично не ми трябва особено решението- би било добре за теб да публикуваш източника си и то достъпен, след като толкова често се позоваваш на този цитат. Всеки може да каже, че ЕСПЧ това и онова, но е добре и да се докаже, иначе е махленска клюка тип ЕЖК и има доста нисък кредит на доверие. Би било добре да докажеш, че ЕСПЧ казва това, което претендираш, за да се ползваш от авторитета им., нали така?

Общи условия

Активация на акаунт