Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 759
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Много ви благодаря, мили момичета bouquet

Значи "То", който дълго отлежава, ще се чете в най-скоро време, след него ще са "Капана..." и "Долорес"...

А корицата на втората част на "Страшни сънища за продан" на мен лично даже много ми харесва, особено, както казахте, след първата Stop

# 166
"То" е задължителен роман за феновете на Краля. Едно от най-известните му произведения. Не може да се разкаже, трябва да се прочете.

"Капан за сънища" е много силна книга. Бих препоръчала и "Мизъри". Не е толкова обемна като първите, но е луда книга. В добрия смисъл. Grinning Прочетох я за два дни, много ме увлече.

# 167
  • София
Капан за сънища съвсем спокойно може да се чете и без То. И е чудесна.
Аз и преди съм писала То е единственото, произведение което не съм и нямам намерение да прочета на Кинг. (достатъчно запозната съм с То, от сериала, така че ги усещам препратките в други книги към него, но връзката никъде не е чак кой знае колко съществена, т.е. сюжетно не ги прави свързани книгите).

# 168
"То" беше първата книга, която прочетох на Кинг и до момента ми е на първо място сред любимите книги по принцип Peace Та я препоръчвам на всеки, който не я е чел.

# 169
Съгласна съм с казаното за То, но с тази различа, че трябва да се прочете за първи път в ранната тийн възраст с цел ужасът и страхът да могат да пометат необремененото ти съзнание. Тъй като преди няколко дни приключих с препрочитането на То, мога да кажа, че сега ефектът върху психиката ми не беше същия, както по-рано. Просто съм пораснала  Mr. Green Hug

# 170
Съгласна съм с казаното за То, но с тази различа, че трябва да се прочете за първи път в ранната тийн възраст с цел ужасът и страхът да могат да пометат необремененото ти съзнание. Тъй като преди няколко дни приключих с препрочитането на То, мога да кажа, че сега ефектът върху психиката ми не беше същия, както по-рано. Просто съм пораснала  Mr. Green Hug
Абсолютно на същото мниение съм и аз.

Снощи започнах End of Watch, много ме грабна, едва заспах. Още от сега ми е мъчно, че това е краят на трилогията..

# 171
Значи "То" веднага я почвам, докато все още съм в ранната тийн възраст hahaha

# 172
Гледах "Клетка", за мен е поредната слаба екранизация на Кинг. Дано с "Тъмната кула" се справят по-добре.

# 173
  • София
Плаша се като стане дума за екранизацията на ТК. Още от каста съм с яки резерви.

# 174
Плаша се като стане дума за екранизацията на ТК. Още от каста съм с яки резерви.
Каквото, такова. Ще му дам шанс един - два епизода като 22.11.1963 и ако не става до там.

# 175
Моя милост явно е единствената, която не се ядосва на новините за екранизации по произведения на Кинг. Просто не си правя труда да погледна трейлъра, камо ли самите филми hahaha Важно е книгите на бате Стиви да са на ниво и да ми харесат, пък дали ще екранизират въпросното произведение и какъв ще е самият филм/сериал, въобще не ме интересува.

# 176
Здравейте! bouquetАз от известно време съм зациклила на "град Отчаяние" Embarassed, не защото не ми е интересна и не ме грабва, а просто защото нямам време и чета по няколко странички през няколко дена,  Sad :roll
Сега съм решила, да седна и да го прочета и после да продължа с "Отмъстителите" че и тя си чака реда от няколко месеца вече.
Решила съм след като приключа с "Отмъстителите" да продължа с "Тъмна кула" може ли да ми кажете за какво се разказва в нея , дадете някакви мнения и да ми кажете в каква последователност се чете ? newsm78 Praynig

# 177
  • София
... "Тъмна кула"... може ли да ми кажете за какво се разказва в нея , дадете някакви мнения и да ми кажете в каква последователност се чете ? newsm78 Praynig
В никакъв случай не бих ти казала за какво се разказва в нея, тъй като дори и един ред преразказ би ти развалило удоволствието от този шедьовър. Не случайно в първия пост на темата стоят думите на една потребителка, Джеронимо : "Кинг не се чете, той се преживява!"  . За Тъмната кула това важи с пълна сила. Тази поредица трябва да се изживее, тя не се преразказва.
Моето лично мнение за ТК съм го споделяла многократно в темата и пак ще го напиша. За мен ТК е апогеят в творчеството на Кинг, т.е. черешката на тортата. И е хубаво да се чете след изчитането на повечето му други произведения. Всички книги на Кинг, в това число и още ненаписаните от него, водят до ТК.
За подредбата:
1. Стрелецът
2. Трите карти
3. Пустош
4. Магьосникът
4.2. Вихър през ключалката
4.3. Сестричките от Елурия
5. Вълците от Кала
6. Песента на Сузана
7. Тъмната кула

# 178
  • София
4.3. Сестричките от Елурия
Тази не се подрежда преди Стрелеца даже?

# 179

Общи условия

Активация на акаунт